Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 03.05.2024, 16:41
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів
За загальним правилом трудовий договір повинен укладатися на невизначений строк. Строковий трудовий договір укладається лише у випадках, якщо трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. Закінчення строку трудового договору тягне його припинення. Проте існують випадки, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не вимагає їх припинення…

Частиною першою статті 39-1 КЗпП України передбачено, що коли після закінчення строку трудового договору (п.2 і 3 ст.23 КЗпП) трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.
Нагадаємо, що пунктом 2 статті 23 КЗпП передбачено можливість укладення трудового договору на будь-який строк, що встановлюється ... Читати далі »
Категорія: Правознавство | Переглядів: 2329 | Додав: Admin | Дата: 21.11.2013

Підставою для застосування дисциплінарного стягнення може бути порушення працівником трудової дисципліни, невиконання або неналежне виконання покладених на нього трудових обов’язків. У статті розглядаються правові підстави, відповідно до яких працівник може бути звільнений за прогул без поважних причин або за появу на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння, звільнений за вчинення за місцем роботи розкрадання майна власника, в т. ч. розглядається звільнення деяких категорій працівників за одноразове грубе порушення трудових обов’язків. У статті розглядаються правила і порядок, встановлені законодавством, які повинні дотримуватися власником або уповноваженим ним органом при прийнятті рішення про звільнення.

Правові підстави
Працівник, згідно з укладеним трудовим договором (хай би якого строку, за основним місцем роботи чи за сумісництвом), ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 2211 | Додав: Admin | Дата: 19.11.2013

Останнім часом у працівників і роботодавців виникає багато запитань щодо порядку звільнення за угодою сторін. Для правильного розуміння цієї підстави звільнення слід проаналізувати суть і процедуру трудових відносин, які виникають між роботодавцем і особою, котру приймають на роботу.

Звільнення за угодою сторін
У статті 21 КЗпП України зазначається, що "Трудовий договір є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін”.
Статт ... Читати далі »
Категорія: Правознавство | Переглядів: 1310 | Додав: Admin | Дата: 17.11.2013

Автор розглядає широке коло питань, пов’язаних з робочим місцем інваліда; реєстрацією у Фонді соціального захисту інвалідів; дотацією на створення спеціальних робочих місць для інвалідів; працевлаштуванням інвалідів, які не досягли пенсійного віку. У статті наводиться норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів, встановлений для підприємств, а також приклад заповнення Звіту про інвалідів. Крім того, читачі ознайомляться з роз’ясненнями щодо трудових гарантій для працівників-інвалідів, їх професійного навчання та перепідготовки, надання щорічної відпустки, пенсійного забезпечення.

Інвалід - особа зі стійким розладом функцій організму, зумовленим захворюванням, наслідком травм або вродженими дефектами, що призводить до обмеження життєдіяльності, потреби в соціальній допомозі і захисті (ст.2 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” від 21.03.91 №875-XII; далі - Закон №875).
... Читати далі »
Категорія: Правознавство | Переглядів: 1581 | Додав: Admin | Дата: 14.11.2013

КОНЦЕПЦІЯ ЖЕСТОВОЇ МОВИ В УКРАЇНІ
(2009)

Вперше в історії України звернуто увагу науковців і представників громадських організацій Українського Товариства глухих, Об'єднання нечуючих педагогів, перекладачів жестової мови до правових аспектів врегулювання мовного питання української жестової мови на державному та міжнародному рівнях. Охарактеризовано перелік понять, що використовуються у Концепції, посилань на основні міжнародні та державні документи. Описано світовий досвід: застосування соціокультурної концепції глухоти в різних галузях, права глухих та офіційний статус національних жестових мов, закріплений в Конвенції про права інвалідів. Проаналізовано існуючі педагогічні практики навчання глухих у світі та аналіз політики Всесвітньої Федерації Глухих у сфері освіти. Підкреслено важливість оволодіння і вивчення же ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 2487 | Додав: Admin | Дата: 13.11.2013

Методичний посібник розроблений для працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади, територіальних (місцевих, регіональних) органів центральних органів виконавчої влади, державних господарських об’єднань, підприємств, установ та організацій з метою підвищення правових знань та подальшого використання при здійсненні своїх функціональних обов’язків.

Загальні положення
Нормами ст.59 Конституції України від 28.06.1996 №254к/96-ВР передбачено, що кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги визначаються нормами Закону України від 02.06.2011 №3460-VI "Пр ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1327 | Додав: Admin | Дата: 12.11.2013

Увольнение работников по отдельным пунктам статей Кодекса Законов о труде Украины
Речь в данной статье пойдет об особенностях увольнения по п.1 ст.40 КЗоТ Украины и по п.1 ст.36 КЗоТ в контексте получения в дальнейшем уволенным работником статуса безработного и помощи по безработице.

"Прекращение трудового договора” и "Увольнение с работы” тождественные понятия?
В литературе, судебной и хозяйственной практике, термин "прекращение трудового договора” часто заменяют словами "увольнение с работы”. Такая замена в большинстве случаев является оправданной, хотя нет оснований считать, что прекращение трудового договора тождественно увольнению с работы. Дело в том, что понятие "прекращение трудового договора" характеризует состояние трудового договора между собственником и работником, а термин "увольнение с работы” характеризует положение работника. Понятие "прекращение трудового договора” отличается, по наш ... Читати далі »
Категорія: Правознавство | Переглядів: 4525 | Додав: Admin | Дата: 09.11.2013

Відкритий лист до Спілки нечуючих юристів
Добрий день, шановні юристи!

Прийміть слова вдячності за чудовий сайт "Спілка нечуючих юристів”, на який суспільство давно чекало. Все дуже сподобалось. На сайті можно знайти для себе і для глухих багато корисні інформації… а особливо багато роз‘яснень щодо прав та обов‘язків глухих інвалідів для яких жестова мова є основним засобом міжособового спілкування. Без будь якого перебільшення і зайвої сором'язливості запевняємо, що в подібній практиці немає аналогів в Україні! Нехай Бог Вам допоможе!

До мене, як активістки правозахисного руху нечуючих інвалідів часто звертаються декілька глухонімі, крім слабочуючих, зі скаргами на неправомірні дії сурдоперекладчів (перекладачів-дактилологів, перекладачів жестової мови) УТОГ. Вони розповіли мені про те, що хоча сурдоперекладачі є службовими особами громадських організацій УТОГ, по ... Читати далі »
Категорія: Спілка | Переглядів: 1476 | Додав: jurist | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

Продовження. Читайте также другу частину.

Чи можна відповідно до Закону “Про громадські об’єднання” відокремлений підрозділ об’єднання легалізувати шляхом повідомлення чи повідомити про утворення?
Відокремлений підрозділ не можна відповідно до Закону України “Про громадські об’єднання” “легалізувати шляхом повідомлення” чи “повідомити про утворення”.
Процедура включення відомостей про відокремлені підрозділи громадського об’єднання визначена статтею 13 Закону “Про громадські об’єднання”.
Дана процедура є єдиним способом так званої “легалізації&rdqu ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 3543 | Додав: Admin | Дата: 03.11.2013

Кримінальна хроніка в світі тиші

У Маріуполі затримано двійко інвалідів, які били та грабували людей

Працівники Жовтневого райвідділу Маріупольського МУ затримали двох чоловіків за підозрою в скоєнні трьох розбійних нападів та грабежу.
Як повідомив слідчий СВ Жовтневого РВ Олександр Єльников, по справі зібрано вагому доказову базу, зокрема, підозрювані впізнані потерпілими та особами, які купували у них викрадені речі. Вилучено речові докази: золоті ланцюжки, мобільні телефони та навіть кросівки.
Схему "роботи" зловмисників слідчий називає класичним варіантом. У темний час доби кримінальна парочка видивлялася чоловіків у нетверезому стані, які йшли наодинці. Як тільки помічали жертву, підбігали й починали бити до тих пір, поки людина вже не могла чинити опір або втекти від н ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1311 | Додав: Admin | Дата: 02.11.2013

« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**