Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Понеділок, 29.04.2024, 02:06
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів
Дніпропетровський прикутий до візка Дмитро Жарий виграв справу з дискримінації інвалідів проти мережі аптек. Усю аптечну мережу позбавляють ліцензії. Та найголовнішою перемогою є те, що суд визнав факт дискримінації, вважає позивач. Жарий також переконаний, що його перемога допоможе людям з інвалідністю збільшити шанси відстояти свої права в суді.

Аптека для здорових
Потрапити в аптеку, не обладнану належним чином пандусом, для людини на візку вкрай складно. Просити працівників закладу постійно виносити інваліда з візком у приміщення на руках – принизливо і часто травматично.
Не зважаючи на те, що люди з інвалідністю, похилого віку, а також матусі з дитячими візочками аптекою користуються частіше, аніж здорові, доступ до таких закладів для них зазвичай обмежений.
Здавалося, усе просто – обладнати приміщення зручним просторим пандусом. Однак у держави є "залізобетонна відмазка" – бракує грошей ... Читати далі »
Категорія: Адвокатура | Переглядів: 967 | Додав: Admin | Дата: 04.01.2014

Энциклопедия смертной казни.В мире еще есть множество стран, чья государственная машина имеет право на убийство.Смертью караются особо тяжкие преступления: в России это, например, убийство с отягчающими признаками, посягательство на жизнь государственного или общественного деятеля, посягательство на жизнь лица,осуществляющего правосудие или предварительное расследование,посягательство на жизнь сотрудника правоохранительного органа, геноцид.
В большинстве стран этот список похож на российский, но дополняется в соответствии с традицией. В США предусмотрено семьдесят видов преступлений, караемых смертной казнью. В Канзасе вас убьют еще и за заказное убийство, в Айдахо - за похищение человека. Некоторые страны убивают граждан, провозящих на их территорию вещества, признанные наркотическими.
В Китае та же участь ждет и похитителей скота, контрабандистов сигарет, сутенеров, продающих порнографию и даже показывающих ее. В Ираке ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1208 | Додав: Admin | Дата: 31.12.2013

У Снятині Івано-Франківської області засудили неповнолітнього глухонімого, який скоїв низку крадіжок

В И Р О К
Іменем України

15 серпня 2011 року, Снятинський районний суд Івано-Франківської області у складі: головуючого судді - Собко В.М., секретаря - Плахіна М.З., з участю прокурора Фільварок Н.І., адвоката , представника неповнолітнього ОСОБА_1, потерпілого ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальну справу № 1-87/11 про обвинувачення н/л ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець та житель АДРЕСА_1, українець, гр.України, освіта неповна середня, учень 11-го класу Снятинської вечірньої школи, не одружений, не працює, раніше не судимий, за ст.185 ч.1 КК України, суд-
ВСТАНОВИВ:
Підсудний н/л ОСОБА_3 27 лютого 2011 року приблизно в 17 годин 00 хвилин, ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1995 | Додав: Admin | Дата: 27.12.2013

Гуарабира, Бразилия.
Осужденный Карлос Вилла был приговорен Гуарабирским судом к смерти за 276 уголовных преступлений, совершенных в течение девяти лет. Но, к огорчению властей, они не могут найти никого, кто мог бы казнить его, так как преступник слишком обаятелен!
У сына Бразильского фермера обезоруживающая сияющая улыбка. Он настолько обаятелен, что завоевывает сердца всех, с кем встречается, а его лицо невинно, как у ангела.
Карлос - вор, злодей и прохвост. Но, тем не менее, мы не можем найти ни одного человека в городе Гуарабире, который пожелал бы привести в исполнение смертный приговор,- сказал начальник Гуарабирской местной полиции Рауль Эстефан.
И все потому, что все его очень любят. Влияние Карла на людей поразительно. Если вы посмотрите на его фотографию, то никогда не подумаете, что он обладает таким свойством. Но встретьтесь с ним, и я уверяю, что вы скоро станете смотреть на него, как на любимого сын ... Читати далі »
Категорія: Кримінал | Переглядів: 1107 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2013

В киевских маршрутках для льготников нет ограничений

Перевозчикам грозит штраф до 1700 гривен, при регулярном нарушении закона – лишение лицензии на перевозку пассажиров

В киевских маршрутках не существует ограничений на проезд льготных пассажиров, пишет Сегодня. Водители не имеют права отказывать льготникам в бесплатном проезде, аргументируя это тем, что разрешено перевозить не более двух человек за рейс.
"Ограничений на количество мест при перевозке льготников в столичных маршрутках нет вообще, – сообщил директор Департамента транспортной инфраструктуры КГГА Евгений Водовозов. – По действующему законодательству льготную перевозку осуществляют все предприятия транспорта независимо от формы собственности и подчинения, то есть и частники в том числе”.
Если были нарушены права киевлян на льготный проезд, люди могут обратиться в управление Госинспекции Украины по безопасности на наземном ... Читати далі »
Категорія: Консультація | Переглядів: 1852 | Додав: Admin | Дата: 19.12.2013

Оболонський районний суд м.Києва за позовом Особи-1 до Управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації про визнання відмови Управління протиправними та зобов‘язання поновити статус члена сім‘ї померлого ветерана війни (адміністративна справа №2а-45/11).

 

ПОСТАНОВА
Іменем України

11 травня 2011 року Оболонський районний суд м.Києва у складі:
головуючого судді - Тітова М.Ю.
при секретарі - Івановій І. О.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Особи-1 до Управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної у м.Києві державної адміністрації про зобов'язання встановити статус члена сім'ї померлого ветерана війни та відшкодування моральної шкоди, -
встановив:
Особа-1 звер ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1753 | Додав: Admin | Дата: 16.12.2013

Юридический статус жестовых языков — один из главных вопросов, стоящих перед членами глухого сообщества. Нет единой практики по приданию жестовым языкам юридического статуса, и это происходит в каждой стране индивидуально. В некоторых странах жестовый язык имеет статус государственного (новозеландский жестовый язык), в других он обладает особым статусом в образовании, в третьих не имеет никакой государственной поддержки. Некоторые исследователи считают, что жестовые языки должны распознаваться не только как способ общения слабослышащих, но и как полноценный способ общения. 
Зачастую даже определение количества носителей жестовых языков затруднено, так как при переписи вопроса о владении жестовыми языками не задают. 
Первой страной, официально признавшей жестовый язык и внёсшей его в конституцию, является Уганда. 
Следует отметит ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1965 | Додав: Admin | Дата: 13.12.2013

Відповідно до чинного законодавства, особі, котра має одночасно право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника), призначають лише один із них за її вибором. При цьому особа за власним бажанням може змінити вид пенсії.

В яку установу потрібно звернутися щодо зміни виду пенсії

У Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначено, що днем звернення громадянина щодо переведення з одного виду пенсії на інший вважають день, коли управління Пенсійного фонду України приймає від особи відповідну заяву з усіма належними документами.
Заяву про переведення з одного виду пенсії на інший заявник подає у Фонд особисто за місцем проживання (реєстрації), а в разі потреби це ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 1526 | Додав: Admin | Дата: 11.12.2013

Хронологія змін у законодавстві України щодо надання додаткових відпусток працівникам, які мають дітей. Порядок надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей. Визначення віку дітей для надання права на отримання додаткової соціальної відпустки. Визначення підстав для надання додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей. Умови та порядок надання додаткової соціальної відпустки одинокій матері. Документи, необхідні для надання соціальної відпустки.

Хронологія змін у законодавстві щодо надання додаткових відпусток працівникам, які мають дітей
До набуття чинності Законом №504 згідно з пунктом 3 постанови ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР "Про заходи щодо посилення державної допомоги сім’ям, які мають дітей” від 22 січня 1981 №235 жінці, яка мала двох і більше дітей віком до 12 років, надавалася додаткова триденна оплачувана відпустка, і загальна тривалість відпустки працівницям, які ... Читати далі »
Категорія: Правознавство | Переглядів: 2201 | Додав: Admin | Дата: 09.12.2013

Право на відпочинок всім працівникам, у т.ч. і іноземцям, гарантується законодавством України. Проте це право відповідно до положень нормативно-правових актів не поширюється на деякі категорії громадян, зокрема які виконують роботу за трудовою угодою (договором підряду), та приватних підприємців. Автор зупиняється на питаннях визначення тривалості відпусток, називає види відпусток, розглядає порядок надання та тривалість щорічних основної та додаткової відпусток за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці, додаткової відпустки за особливий характер праці. У статті наводиться формула, по якій проводиться перерахунок тривалості щорічної основної та додаткової відпусток з робочих в календарні дні.

Право на відпустки
Право на відпочинок усім працівникам гарантують стаття 45 Конституції України, КЗпП України, Закон України "Про відпустки” від 15.11.96 (далі - Закон №504) та інші но ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 2166 | Додав: Admin | Дата: 06.12.2013

« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**