Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 27.04.2024, 10:37
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Адвокатура

Всеукраїнська громадська організація інвалідів "Правозахисна спілка інвалідів" спільно з Національною асоціацією адвокатів України провели конференцію "Суд без бар’єрів. Право на справедливий суд осіб з інвалідністю".

Мета заходу: висвітлити та обговорити успішну судову практику щодо безбар’єрного розгляду справ, альтернативні способи доступу до правосуддя, а також міжнародний досвід у відповідних питаннях.

Партнерами заходу є: Верховний Суд, Рада суддів України, Міністерство соціальної політики України, Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, Національна школа суддів України, громадська організація "Безбар'єрність", громадська організація "Громадський рух "Соціальна єдність", громадська організація "Асоціація соціального розвитку через право&q ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 381 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2021

ВГОІ УТОГ засобами поштового зв`язку звернулася до Голосіївського управління поліції ГУНП у м.Києві з заявою про кримінальне правопорушення стосовно вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.182 КК України (порушення недоторканності приватного життя).
Голова Українського товариства глухих в інтересах ВГОІ УТОГ звернулася до Голосіївського райсуду зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Голосіївського управління поліції ГУНП у м.Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

СУДОВА СПРАВА

Справа № 752/10586/21, провадження № 1-кс/752/3669/21

У Х В А Л А
ГОЛОСІЇВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ М.КИЄВА

28 квітня 2021 року слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва Слободянюк А.В., за участю секрета ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 449 | Додав: Admin | Дата: 15.05.2021

19 лютого 2021 року Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист”.
Отже, у Кримінально-виконавчому кодексі України (ч.2 ст.8) прописується, що засудженому гарантується право на правову допомогу, конфіденційні юридичні консультації (побачення) із захисником у кримінальному провадженні, адвокатом, законним представником, який представляє особу під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, адміністративних, цивільних, господарських справ у суді, юристом, фахівцем у галузі права, який представляє особу в Європейському суді з прав людини, законним представником неповнолітньої особи або особи, визнаної у встановленому законом ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 450 | Додав: Admin | Дата: 25.02.2021

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
(адміністративна справа №380/1194/20)

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд в складі:
Головуючої судді Потабенко В.А.,
за участю секретаря судового засідання Приймака С.І.,
представника позивача - Герасимчука Ю.Ю., згідно довіреності,
представника відповідача - не прибув, -
розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до комунального закладу Львівської обласної ради "Львівська спеціальна школа Марії Покрови І-ІІІ ступенів" про зу ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 806 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2020

Судова справа щодо визнання складеного глухонімою особою заповіту недійсним

(Справа № 158/433/17, провадження № 2/0158/13/18)

Р І Ш Е Н Н Я
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2018 року м.Ківерці
Ківерцівський районний суд Волинської області
в складі головуючого судді - Корецької В.В.
при секретарі - Процик Л.В.
за участю представника позивача - ОСОБА_1
представника відповідача - ОСОБА_2
розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ківерці цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 селищної ради Ківерцівського району Волинської області, ОСОБА_5 про визнання заповіту недійсним, -
ВСТАНОВИВ :
ОСОБА_3 звернулася в суд з позовом до ОСОБА_4 селищної ради Ківерцівського району Волинської області, ОСОБА_5 про визнання заповіту недійсним.< ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 164 | Додав: Admin | Дата: 15.04.2020

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони 
від 30 січня 2020, № 43/61 

ПРИМІРНІ ПРАВИЛА
пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів 

1. Загальні положення 
1.1. Ці Правила визначають порядок пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів з метою забезпечення належних умов роботи суддів та працівників апарату суду, забезпечення їх особистої безпеки, підтримання громадського порядку в суді, забезпечення в суді безпеки учасників судового процесу. 
1.2. Пропуск осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 598 | Додав: Admin | Дата: 20.03.2020

З початком 2019 року в українську бізнес-реальність увірветься представництво в судах першої інстанції виключно адвокатами. У зв’язку з цим підприємства та ФОПи (роботодавці) почали оголошувати вакансії “Юрист з адвокатським свідоцтвом” або “Адвокат”. Та чи є дана ініціатива правильною, і які підводні камені очікують на таких ініціаторів?

Штатний юрист — птах підневільний 
Більшість сучасних роботодавців сподівається, що, отримавши “адвокатське” свідоцтво, їхній штатний юрист перетвориться на адвоката. Але це не так. 
Почнемо з того, що штатний юрист, працює на підставі трудового договору. А згідно зі ст.21 Кодексу законів про працю України (КЗпП) це означає, що він: 
- виконує лише ту роботу, яка передбачена цим договором; 
- підпорядковується внутрішньому трудовом ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 467 | Додав: Admin | Дата: 27.06.2019

Заміна поверху проживання особи з інвалідністю, яка пересувається на інвалідному візку, є обов’язком, а не правом органів державної влади чи місцевого самоврядування - Велика Палата Верховного Суду України

У січні 2017 року позивачка, яка є інвалідом І групи з ураженням опорно-рухового апарату, звернулася до суду з позовом до Харківської міської ради, в якому просила зобов’язати Департамент житлового господарства Харківської міської ради надати їй у користування житлову кімнату на першому поверсі або в інший спосіб. З огляду на те, що позивачка пересувається лише на інвалідному візку, вона позбавлена можливості вийти зі свого помешкання, розміщеного на четвертому поверсі, без сторонньої допомоги. Крім того, позивачка зареєстрована та проживає у цій кімнаті з 1989 року і офіційно визнана наймачем цього житлового приміщення згідно з ріше ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 773 | Додав: Admin | Дата: 21.05.2019

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом до Кабінету Міністрів України про визнання незаконними та нечинними окремих пунктів Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутках, затвердженого постановою Уряду від 14 березня 2018 року № 197. Зокрема, позивач оскаржував пункти, якими визначалось, що розмір щомісячної готівкової виплати затверджується обласними, Київською міською держадміністраціями та визначається шляхом множення середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області (м.Києві) на 30 поїздок. А середня вартість проїзду у міському комунальному транспорті в області (м.Києві) визначалась  станом на 1 січня календарного року як середня величина встановленої органами місцевого самоврядування вартості однієї пої ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 750 | Додав: Admin | Дата: 27.03.2019

Для отримання бажаного для особи результату судового розгляду справи важливе значення має правильне формування та достатність доказового матеріалу. Частиною другою ст.57 Цивільного процесуального кодексу України (далі – ЦП України) встановлено виключний перелік засобів доказування, на підставі яких можна отримати необхідні відомості для підтвердження правомірності та обґрунтованості своєї позиції. Поряд з іншими одним із таких засобів є показання свідків, під якими розуміють повідомлення особою про відомі їй обставини, які мають значення для справи. До того ж, ст.180 ЦПК України детально регламентує порядок допиту свідків як спосіб отримання таких показань. Окрема стаття ЦПК України визначає особливості допиту певної категорії осіб, а саме: малолітніх і неповнолітніх свідків (ст.182 ЦПК України) у зв’язку з необхідністю додаткових даних про рівень їх розвитку, стан пси ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1315 | Додав: Admin | Дата: 31.01.2019

1 2 3 ... 10 11 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**