Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Вівторок, 23.04.2024, 23:18
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Адвокатура

Допомога малозабезпеченій сім’ї може призначатися і за наявності в її власності чи володінні ділянки площею понад 0,6 га, якщо остання не приносить доходу.

Верховний Суд України
Іменем України
ПОСТАНОВА

7 липня 2015 року, Справа №484/2551/14-а
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду у складі:
головуючого — Панталієнка П.В.,
суддів: Волкова О.Ф., Гриціва М.І., Коротких О.А., Кривенди О.В.,  Кривенка В.В., Маринченка В.Л., Прокопенка О.Б., Терлецького О.О.,
розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом управління праці та соціального захисту населення Первомайської міської ради Миколаївської області до Особи 10 про стягнення надміру сплачених коштів,
ВСТАНОВИЛА:
У червні 2014 року управління звернулос ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1092 | Додав: Admin | Дата: 04.10.2015

Суб’єкт владних пільг
Управління соцзахисту наділено повноваженнями, які за своїм змістом є виконавчими і розпорядчими, і у відповідних правовідносинах реалізує управлінські функції в розумінні ст.2 КАС. До такого висновку дійшов ВСУ в постанові від 23 червня 2015 року №803/963/14, текст якої друкує "СНЮ".

Верховний Суд України
ПОСТАНОВА

23 червня 2015 року №803/963/14
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі:
головуючого - Терлецького О.О., суддів: Волкова О.Ф., Гриціва М.І., Коротких О.А., Кривенди О.В., Маринченка В.Л., Панталієнка П.В., Самсіна І.Л.,
розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом Цуманського виробничого управління житлово-комунального господарства до управління прац ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 819 | Додав: Admin | Дата: 17.08.2015

На початку січня 2013 року особа з інвалідністю зі слуху звернулась до ГО “Спілка нечуючих юристів” з проханням надати їй кваліфіковану правову допомогу шляхом звернення до суду, незважаючи на проблеми корупції сурдоперекладачів в УТОГ, навмисно гальмуючи реформу системи надання послуг зі сурдоперекладу.
За дорученням Спілки адвокат Тимошенко В.А. в інтересах особи, яка має вади слуху, звернувся до Окружного адміністративного суду м.Києва з адміністративним позовом, у якому просив визнати неправомірними МСЕК щодо відмови у визнанні особи інвалідом з дитинства по слуху, зобов‘язати вчинити певні дії.

Повні тексти рішень суду першої, апеляційної і касаційної інстанції:
1.Повний текст ухвали Окружного адміністративного суду м.Києва

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД М ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 934 | Додав: Admin | Дата: 13.08.2015

Незалежно від підстав відмови в позові про поновлення на роботі (по суті вимог чи за пропуском строку звернення до суду) право позивачки є незахищеним, порушене право не відновлено, а отже, й підстав для відшкодування моральної шкоди, як похідної позовної вимоги за такі дії відповідача, немає.
До такого висновку дійшов Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ в ухвалі по справі №6-15768.
Як пояснили “СНЮ” у суді, позивач звернулася з позовом, в якому, посилаючись на поважність причин пропуску, просила поновити їй строк звернення до суду; визнати рішення про звільнення незаконними та поновити її на посаді; стягнути на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу та відшкодувати моральну шкоду.
Рішенням районного суду, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду, на користь позивача стягнуто мораль ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1247 | Додав: Admin | Дата: 04.08.2015

Як юристові виявити дійсні наміри співрозмовника, якщо вони відрізняються від його слів.
Чухання носа, затуляння рота чи схрещування рук на грудях можуть свідчити про те, що наміри співрозмовника не відповідають його висловлюванням запевнень. Як адвокату скористатися такою інформацією під час процесу та навіщо тренувати клієнта “тримати обличчя” перед судовим засіданням?

Приховані цілі
Будь-яка інформація, отримана юристом під час розгляду справи, може бути на вагу золота. Її джерелом можуть стати паперові та електронні ресурси, свідчення учасників процесу, а іноді й мовчання осіб, з тих чи інших причин утягнутих в орбіту судочинства. Про те, як скористатись інформаційним полем з максимальною користю, розповів адвокат, головний експерт проекту ЄС “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні” Марк Сегаль на ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1084 | Додав: Admin | Дата: 31.07.2015

Наприкінці 2013 року особа з інвалідністю зі слуху звернулась до ГО “Спілка нечуючих юристів” з проханням надати їй кваліфіковану правову допомогу шляхом звернення до суду, незважаючи на проблеми корупції сурдоперекладачів в УТОГ, навмисно гальмуючи реформу системи надання послуг зі сурдоперекладу.
За дорученням Спілки адвокат Тимошенко В.А. в інтересах особи, яка має вади слуху, звернувся до Окружного адміністративного суду м.Києва з адміністративним позовом, у якому просив визнати неправомірними дії управління Фонду соцстрахування, зобов‘язати вчинити певні дії.

Повні тексти рішень суду першої, апеляційної і касаційної інстанції:
1.Повний текст постанови Окружного адміністративного суду м.Києва

ПОСТАНОВА
від 0 ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1283 | Додав: Admin | Дата: 21.07.2015

Аналіз судового рішення щодо відсутності у підприємства обов'язку здійснювати пошук інвалідів для їх працевлаштування

Наводимо аналіз судового рішення, яке може стати в нагоді усім підприємствам, на яких за штатним розписом працює більше ніж 8 осіб. Особливо актуальним питання стає для підприємств, де кількість працюючих вимірюється тисячами.
12 серпня 2009 року Вищий адміністративний суд України виніс ухвалу, якою задовольнив касаційну скаргу державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, скасував постанову апеляційної інстанції, та залишив в силі постанову першої інстанції, згідно з якою в задоволенні позовних вимог Дніпропетровського відділення Фонду соціального захисту інвалідів було відмовлено. Інтереси державного підприємства в суді касаційної інстанції представляв Юридична компанія “Правовий Альянс”.
... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 962 | Додав: Admin | Дата: 11.07.2015

Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглянула касаційну скаргу відповідача на рішення Кагарлицького районного суду Київської області від 22.07.2010р. та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 07.12.2010р. про визнання заповіту недійсним, скасування свідоцтв.

Повний текст рішення суду

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Цивільна справа №6-6246св10

12 жовтня 2011 р. Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Гвоздика П.О.,
суддів: Євграфової Є.П., Євтушенко О.І., Журавель В.І., Завгородньої І.М., -
розглянувши в судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3 ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1550 | Додав: Admin | Дата: 07.07.2015

Перелік непрацездатних членів сім’ї, яким може бути призначена пенсія у зв’язку із втратою годувальника, є поосібним і вичерпним. До такого висновку дійшов Верховний Суд України в постанові від 10 березня 2015 року №21-615а14

Верховний Суд України
ПОСТАНОВА
10 березня 2015 року №21-615а14

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду у складі:
головуючого — Кривенка В.В., суддів: Волкова О.Ф., Гриціва М.І., Коротких О.А., Кривенди О.В., Маринченка В.Л., Панталієнка П.В., Прокопенка О.Б., Самсіна І.Л., Терлецького О.О.,
розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом Особи 11 до управління Пенсійного фонду в м.Енергодарі Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов’язання призначити пенсію у зв’язку із в ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1395 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2015

Колегія суддів Апеляційного суду Донецької області розглянула апеляцію прокурора Пролетарського району м.Донецька на рішення Пролетарського районного суду м.Донецька від 28.12.2007р. за позовом прокуратури Пролетарського району м.Донецька в інтересах держави в особі виконкому Пролетарської районної у м.Донецьку ради про визнання заповіту недійсним.

Повний текст рішення суду

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Цивільна справа №22-1607/2008 (суддя 1-й інстанції Пивоварова Ю.О.)

27 лютого 2008 року Апеляційний суд Донецької області у складі:
головуючої Маширо О.П. суддів Ігнатової Л.Є., Біляєвої О.М.
при секретарі Маслаковій М.Г. розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Донецьку цивільну справу по апеляції прокурора Пролетарського району м.Донецька на рішення Пролетарського районного суду м. ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1064 | Додав: Admin | Дата: 25.05.2015

« 1 2 3 4 5 ... 10 11 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**