Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 28.03.2024, 12:10
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Судова медицина

Вакцинація від COVID-19 може бути протипоказана тимчасово або взагалі лише у виключних випадках — роз’яснення МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України направило до управлінь охорони здоров’я Київській міській та обласним державним адміністраціям роз’яснення щодо застосування переліку медичних протипоказань та застережень до вакцинації проти COVID-19. Слід зауважити, що основні рекомендації вже неодноразово розглядалися і приймалися відповідними рішеннями, але наразі є уточненими, оновленими та мають відповідний термін дії.

Протипоказання до вакцинації може встановлювати сімейний або лікуючий лікар та надати відповідний висновок про тимчасове чи постійне протипоказання. За потреби для отримання додаткової інформації щодо верифікації діагнозу, перебігу захворювання, необхідності додаткових обстежень лікар може так ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 369 | Додав: Admin | Дата: 02.11.2021

Чи можна відсторонити від роботи працівника, який відмовився вакцинуватися від COVID-19, — є роз’яснення

Чи доступна вакцина проти COVID-19 для комерційних закупівель? 
Вакцини на комерційному ринку і в приватних медичних закладах можуть з’явитися в другій половині 2021 року. Це пов’язано із надзвичайно великим попитом на вакцини та обмеженими можливостями виробництва фармацевтичних компаній. 

Чи є вакцинація проти COVID-19 обов’язковою? 
Ні, вакцинація проти COVID-19 в Україні є добровільною. Ніхто не може примусити людину вакцинуватися. 
МОЗ та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити щеплення проти ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 528 | Додав: Admin | Дата: 26.04.2021

Продовження - 2 частина. Початок статті дивитися тут: 1 частина

ВТОРИНКА
Функціонал МІС Helsi для вторинної ланки

МІС HELSI забезпечує вторинці підключення до Електронної системи охорони здоров’я (еHealth) та роботу в ній на базі розробленого функціоналу, що включає такі модулі:
- електронну реєстратуру з можливістю запису на прийом через інтернет;
- електронне направлення від лікарів первинної ланки до вузькопрофільних спеціалістів;
- електронну медичну карту;
- кабінет лікаря з формами та протоколами лікування з кодуванням МКХ-10;
- електронний рецепт;
- роботу з лабораторною і функціональною діагнос ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 906 | Додав: Admin | Дата: 07.02.2020

ПЕРВИНКА
1. Що таке електронна система eHealth?
eHealth — електронна система охорони здоров’я, що забезпечує обмін медичною інформацією та реалізацію програми медичних гарантій.
Система eHealth складається з:
- Центральної бази даних — ЦБД (адміністратор ДП "Електронне здоров’я");
- Медичних інформаційних систем — МІС (системи, які дають змогу автоматизувати роботу медзакладів з ЦБД).
ЦБД зберігає: реєстр медичних та аптечних закладів; реєстр працівників медичних та аптечних закладів; реєстр пацієнтів та обраних ними за деклараціями лікарів; медичні дані пацієнтів у вигляді прийомів, діагностичних звітів і виписок зі стаціонару.

2. Чому брати участь в реформі зручніше з Helsi?
... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 1652 | Додав: Admin | Дата: 06.02.2020

Урядом урегульовано питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього.
Електронний реєстр листків непрацездатності формуватиметься як електронна база даних із використанням інформаційної інфраструктури Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що оперуватиме масивами інформації із реєстру застрахованих осіб та наповнюватиметься даними із електронної системи охорони здоров’я eHealth про підтверджені лікарями факти тимчасової непрацездатності осіб через програмне забезпечення медичних інформаційних систем, установлених в закладах охорони здоров’я.
Наявні в Реєстрі дані автоматично передаватимуться інформаційно-телекомунікаційним системам Фонду соціального страхування України, який відповідно до законодавства проводить перевірку обґрунтованості видачі та продовження лист ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 653 | Додав: Admin | Дата: 19.04.2019

Розрахунок лікарняних — тема завжди актуальна. А в осінньо-зимовий період вона набуває особливої популярності, адже у холодну пору року наш організм найбільш схильний до дії різних вірусів, що викликають захворювання. Тому саме в цей період до Спілки юристів надходить найбільша кількість запитань щодо оплати працівникам періоду тимчасової непрацездатності. У межах сьогоднішньої статті ми відповімо на найпоширеніші з них. Для зручнішого сприйняття інформації ми підготували спеціальну таблицю, у якій зліва наведено запитання, яке стосується порядку оплати лікарняних, а справа — нашу відповідь.

... Читати далі »
Категорія: Судова медицина | Переглядів: 2016 | Додав: Admin | Дата: 13.04.2019

ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2013, № 917
(в редакції постанови від 28.11.2018, №996)

ПОЛОЖЕННЯ 
про лікарсько-консультативну комісію

Загальні питання
1. Це Положення визначає механізм проведення медико-соціальної експертизи хворих, що не досягли повноліття, і потерпілих від нещасного випадку на виробництві дітей віком від 15 до 18 років, дітей-інвалідів (далі - діти) з метою встановлення ступеня обмеження життєдіяльності під час взаємодії із зовнішнім середовищем та часу настання інвалідності.
2. Терміни у цьому Положенні вживаються у значенні, наведеному в Законі України “Про реабілітацію інвалідів в Україні”.
3. Лікарсько-консультативні комісії (далі - комісії) функціонують у закла ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 782 | Додав: Admin | Дата: 20.12.2018

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України
“Про схвалення Концепції реформування системи медико-соціальної експертизи”

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України “Про схвалення Концепції реформування системи медико-соціальної експертизи” (далі – проект Розпорядження), яким пропонується реалізувати заходи, спрямовані на розв'язання проблематики у сфері медико-соціальної експертизи.
 
Розв’язання основних проблемних питань медико-соціальної експертизи передбачається досягти шляхом впровадження Концепції реформування системи медико-соціальної експертизи та виконання завдань таких напрямів:
- перехід від системи медико-соціальної експертизи до системи о ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 1066 | Додав: Admin | Дата: 13.12.2018

Стаття 35-1 Основи законодавства про охорони здоров’я України

Первинна медична допомога - це медична допомога, що передбачає надання консультації, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, здійснення профілактичних заходів; направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; надання невідкладної медичної допомоги у разі розладу фізичного чи психічного здоров’я пацієнта, який не потребує екстреної, вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.
Надання первинної медичної допомоги забезпечують заклади охорони здоров’я та фізичні особи - підприємці, ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 863 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2018

Продовження. Початок статті дивитися тут

Укладено Порядок надання первинної медичної допомоги - документ, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів “первинки” і формує нову культуру взаємодії лікаря та пацієнта. Уже з 1 липня 2018 року абсолютно усі заклади первинної медичної допомоги (ПМД) мають керуватися цим документом.

Які послуги надаватимуть терапевти, педіатри та сімейні лікарі
Про затвердження порядку надання первинної медичної допомоги визначає список послуг ПМД, вартість яких компенсовуватиме держава через Національну Службу Здоров`я України (НСЗУ). Так, терапевти, педіатри та сімейні лі ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 1131 | Додав: Admin | Дата: 16.06.2018

1 2 3 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**