Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Понеділок, 29.04.2024, 07:46
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

ПРАВИЛА
пропуску осіб до приміщення суду та поведінки в приміщенні суду, а також  порядок пропуску автомобілів на територію суду, огороджену парканом

 
1. Загальні положення.
1.1. Дані Правила розроблено у відповідності та на підставі Правил пропуску осіб до приміщень суду та на їх територію транспортних засобів, затверджених спільним наказом Державної судової адміністрації України та Міністерства внутрішніх справ України №102/765 від 12.09.2005, Конституції України, Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, Закону України “Про правила етичної поведінки” та інших нормативно-правових актів, виданих на їх основі.
1.2. Цими Правилами визначається порядок пропуску осіб до приміщень судів та на їх територію транспортних засоб ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1869 | Додав: Admin | Дата: 01.02.2014

Продовження. 4 частина
Проблема шоста:
Проблема реабілітації інвалідів через відсутність належного фінансування, відсутність програми реабілітації

Законодавче регулювання та практика:
ідповідно до п.24 Положення про медико-соціальну експертизу комісія видає особі, яку визнано інвалідом або стосовно якої встановлено факт втрати професійної працездатності, довідку та індивідуальну програму реабілітації і надсилає у триденний строк виписку з акта огляду комісії органові, в якому інвалід перебуває на обліку як отримувач пенсії чи державної соціальної допомоги (щомісячного довічного грошового утримання), що призначається замість пенсії, та разом з індивідуальною програмою реабілітації - органові, що здійснює загальнообов'язкове ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1301 | Додав: Admin | Дата: 30.01.2014

Перед зимними праздниками 2013 г. столичные власти вручили льготникам девять квартир.
Своей очереди четверо детей-сирот и пять многодетных семей дожидались как минимум по 10 лет.
В следующем году (2014) картина в Киеве может стать еще печальней.
Как сообщил и.о. главы Киевской городской государственной администрации Анатолий Голубченко, сегодня в квартирной очереди в столице Киеве находится 59 360 семей и одиноких граждан.
Среди них 235 детей-сирот и 2 547 многодетных семей.
"К сожалению, мы сейчас утратили возможность получать квартиры для города Киева от паевого участия (застройщиков), но программы, которые мы сейчас начинаем воплощать в жизнь тоже дают возможность удешевлять.
У нас, наверное, не будет возможности бесплатных квартир для общей очереди, но будут работать программы 30/70, 50/50.
Ну и, конечно, мы будем стараться предусматривать бесплатное жилье для детей-сирот. Все это сейчас закладываетс ... Читати далі »
Категорія: Правові новини | Переглядів: 1176 | Додав: Admin | Дата: 23.01.2014

Продовження. 3 частина
Проблема четверта:
Проблема описок  в довідках медико-соціальної експертної комісії та потреба подання позовів в окремому провадженні для їхнього усунення

Законодавче регулювання та практика:
Відповідно до ст.234 Цивільного-процесуального кодексу України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення.
Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для  охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею  особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1105 | Додав: Admin | Дата: 21.01.2014

Теперь мама учится ходить на костылях, а ее малыш – ползать, опираюсь на культю.
В селе Плисецкое Киевской области первые же встречные объяснили нам, как найти дом семьи Дживага. Во дворе мы увидели мужчину, державшего на руках малыша без ноги. Ребенок, заметив незнакомцев, начал плакать.
- Саша думает, что вы врачи, а он их очень боится, - объяснил нам отец мальчика Андрей.
Из дома вышла молодая женщина, ловко управляясь с костылями. У нее, как и у сына, нет правой ноги. Оба попали под поезд на станции Буча 30 мая этого года...
Саша перенес четыре операции - врачи пытались сохранить колено, - рассказала бабушка Людмила Александровна. Она написала письмо в редакцию “ФАКТОВ”, прочтя которое, мы не могли не поехать в эту семью. – но в итого ногу пришлось ампутировать. Внук вновь учится ползать, опираюсь на культю. ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1707 | Додав: Admin | Дата: 18.01.2014

Продовження. 2 частина
Проблема третя:
Проблема доведення позовних вимог у судових справах в спорах із медико-соціальними експертними комісіями

Законодавче регулювання та практика:
Відповідно до статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.
Докази суду надають особи, які беруть уч ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 2556 | Додав: Admin | Дата: 16.01.2014

Продовження.

Якими пільгами користуються особи з інвалідністю?

На підставі Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” особи з інвалідністю можуть мати наступні пільги:
Жилі приміщення, займані особами з інвалідністю або сім’ями, у складі яких вони є, під’їзди, сходові площадки будинків, в яких мешкають люди з інвалідінстю, мають бути обладнані спеціальними засобами і пристосуваннями відповідно до індивідуальної програми реабілітації, а також телефонним зв’язком.
Обладнання зазначених жилих приміщень здійснюється органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями, у віданні яких знаходиться житловий фонд.
Обладнання індивідуальних жилих будинків, в яких проживають люди з інвалідністю, здійснюється підприємствами, установами і організ ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 2078 | Додав: Admin | Дата: 14.01.2014

1 частина

Загальна інформація
Медико-соціальна експертиза лежить в площині прав людини, які стосуються медицини, реабілітації та відновлення працездатності, соціального захисту, трудових можливостей, реалізації особистості, включення людей із інвалідністю у суспільне життя.
Однак в Україні функціонування медико-соціальної експертизи пов’язане із багатьма проблемами. Періодично з’являються у засобах масової інформації повідомлення про корупційні діяння. Характерними є непрозорість роботи, відсутність громадського контролю, недосконалість нормативного забезпечення, право просвітницької роботи тощо.
Нормативне регулювання медико-соціальної експертизи здійснюється рядом законодавчих актів, в тому числі Положенням про медико-соціальну експертизу, Інструкцією про встановлен ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1450 | Додав: Admin | Дата: 12.01.2014

Бывший и почетный президент Всемирной федерации глухих (ВФГ) доктор Лииза Кауппинен (dr Liisa Kauppinen) получила премию Организации Объединенных Наций (ООН) в области прав человека 2013 года! Произошло это знаменательное событие в День прав человека - 10 декабря 2013 г., в Нью-Йорке, США.
Премия ООН в области прав человека - это почетная награда за выдающиеся достижения в области прав человека, которой удостаиваются либо отдельные лица, либо организации.
Премия была учреждена Генеральной Ассамблеей ООН в 1966 г. и впервые была вручена 10 декабря 1968 г., в 20-ю годовщину Всеобщей декларации прав человека. С тех пор премия вручалась семь раз: в 1973 г., 1978 г., 1988 г., 1993 г., 1998 г., 2003 г. и 2008 г. Премия дает возможность не только публично признать достижения лауреатов, но и служит четким сигналом для правозащитников по всему миру о том, что международное сообщество благодарно им и поддерживает их упорный тру ... Читати далі »
Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1167 | Додав: Admin | Дата: 09.01.2014

Які органи держави вирішують соціальні питання людей з інвалідністю?
Державне управління в галузі забезпечення соціальної захищеності інвалідів здійснюється центральним органом виконавчої влади з питань праці та соціальної політики, Міністерством охорони здоров'я України та органами місцевого самоврядування. Представники республіканських громадських організацій інвалідів є членами колегій центрального органу виконавчої влади з питань праці та соціальної політики та Міністерства охорони здоров'я України. Центральний орган виконавчої влади з питань праці та соціальної політики спільно з іншими міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями інвалідів здійснює розробку й координацію довгострокових і короткострокових програм по реалізації державної політики щодо інвалідів та контролює ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1592 | Додав: Admin | Дата: 06.01.2014

« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**