Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Середа, 01.05.2024, 23:54
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглянула касаційну скаргу відповідача на рішення Кагарлицького районного суду Київської області від 22.07.2010р. та ухвалу Апеляційного суду Київської області від 07.12.2010р. про визнання заповіту недійсним, скасування свідоцтв.

Повний текст рішення суду

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Цивільна справа №6-6246св10

12 жовтня 2011 р. Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Гвоздика П.О.,
суддів: Євграфової Є.П., Євтушенко О.І., Журавель В.І., Завгородньої І.М., -
розглянувши в судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3 ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1551 | Додав: Admin | Дата: 07.07.2015

02 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла новий Закон України "Про Національну поліцію". За відповідне рішення проголосували 278 нардепів при 226 мінімально необхідних.
Національна поліція як центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки, до завдань якого віднесено забезпечення громадської безпеки та публічного порядку; охорона та захист прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави; протидія злочинності; надання в межах, визначених законодавством послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або інших надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги (надання поліцейських послуг).
Особливост ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1376 | Додав: Admin | Дата: 02.07.2015

З 1 липня 2015 р. дванадцять пільгових категорій населення зможуть скористатися своїм правом безкоштовного проїзду виключно за “Карткою киянина”. Таке рішення було ухвалено на сесії Київради ще у травні цього року.

Зокрема, зміни стосуватимуться столичних пільговиків:
– пенсіонери міста Києва;
– інваліди III групи;
– учасники війни;
– члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;
– особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
– особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;
– непрацюючі працездатні особи, які здійснюють догляд за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом або за престарілим, який досяг 80-річного віку;
– соціальні працівники, соціальні робітники, фахівці із соціальної роботи комунальних установ/закладів соціального захи ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1328 | Додав: Admin | Дата: 01.07.2015

Рекомендация CM/Rec (2011)14
Комитета министров государствам-членам
об участии инвалидов в политической и общественной жизни

(Принята Комитетом министров 16 ноября 2011 года на 1126-ом заседании постоянных представителей министров)
 
Комитет министров, в соответствии с положениями статьи 15.b Устава Совета Европы,
Принимая во внимание Всеобщую декларацию прав человека (1948), Международный пакт ООН о гражданских и политических правах (1966), Стандартные правила ООН обеспечения равных возможностей для инвалидов (1993) и Конвенцию ООН о правах инвалидов (2006), в которой в отношении всех людей признается всеобщее право на равенство перед законом и защиту от дискриминации;
Учитывая соответствующие положения Конвенции о защите прав человека и основных свобод (СЕД № 5) и, в частности, стат ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1279 | Додав: Admin | Дата: 27.06.2015

Перелік непрацездатних членів сім’ї, яким може бути призначена пенсія у зв’язку із втратою годувальника, є поосібним і вичерпним. До такого висновку дійшов Верховний Суд України в постанові від 10 березня 2015 року №21-615а14

Верховний Суд України
ПОСТАНОВА
10 березня 2015 року №21-615а14

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду у складі:
головуючого — Кривенка В.В., суддів: Волкова О.Ф., Гриціва М.І., Коротких О.А., Кривенди О.В., Маринченка В.Л., Панталієнка П.В., Прокопенка О.Б., Самсіна І.Л., Терлецького О.О.,
розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом Особи 11 до управління Пенсійного фонду в м.Енергодарі Запорізької області про визнання дій протиправними та зобов’язання призначити пенсію у зв’язку із в ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1397 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2015

Продовження 7 частини. Початок дивіться, будь ласка, 6 частина

2. Проблеми реалізації прав осіб з інвалідністю
Загальний огляд 

Загалом законодавство України передбачає досить широке коло заходів, необхідних для інвалідів, щоб забезпечити умови для активної участі таких людей у громадському житті, трудовій діяльності тощо. Правовий статус і захист інвалідів регулюються великою кількістю нормативно-правових актів (закони, постанови Кабінету Міністрів, укази Президента), в яких передба ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 698 | Додав: Admin | Дата: 21.06.2015

Про автоматичне призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для пенсіонерів за віком, інвалідам та особам, які отримують державну пенсію по втраті годувальника.
19 червня 2015 року Верховна Рада України прийняла зміни до законодавства про житлово-комунальні послуги (щодо автоматичного нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам). Органи соціального захисту населення відтепер зобов'язані автоматично призначати субсидії малозабезпеченим пенсіонерам та інвалідам.
Норми ухваленого закону передбачають, що субсидії призначатимуть пенсіонерам та інвалідам без вимоги від них надсилати декларації про доходи та інші документи.
Субсидію відповідним категоріям громадян розраховуватимуть “на основі відомостей, які отримуються органами праці та соціального захисту населення від Пенсійного фонду України, Державної фіскальної служби, фондів соціального стра ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 931 | Додав: Admin | Дата: 19.06.2015

Продовження 6 частини. Початок дивіться, будь ласка, 5 частина

Проблема доступності для інвалідів як щодо приміщень, де знаходяться медико-соціальні експертні комісії, так і щодо інших приміщень 
Медико-соціальні експертні комісії проводять огляд (повторний огляд) осіб, що звертаються для встановлення інвалідності, за місцем їх проживання або лікування, у тому числі за місцем тимчасового проживання у закладах соціального захисту для бездомних громадян та центрах соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавл ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 730 | Додав: Admin | Дата: 17.06.2015

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Міністерства соціальної політики України від 31.03.2015,  № 352

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 10.04.2015, за № 408/26853

СОЦІАЛЬНІ НОРМАТИВИ
у сфері надання реабілітаційних послуг інвалідам та дітям-інвалідам

І. Загальні положення
1. Соціальні нормативи у сфері надання реабілітаційних послуг інвалідам та дітям-інвалідам (далі - Нормативи) запроваджуються з метою забезпечення реабілітації, адаптації інвалідів та дітей-інвалідів (далі - Отримувачі), компенсації обмежень життєдіяльності та їх інтеграції в суспільство.
2. У Нормативах терміни та поняття використовуються у значеннях, визначених у Законах України „Про реабілітацію інвалідів в Україні”, „Про основи соці ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 857 | Додав: Admin | Дата: 15.06.2015

Продовження 5 частини. Початок дивіться, будь ласка, 4 частина

ІІ. Реалізація прав громадян під час проходження медико-соціальної експертизи та у взаємовідносинах із органами МСЕК

1.Дотримання прав громадян у взаємовідносинах з медико-соціальними експертними комісіями
Загальний огляд 
Медико-соціальні експертні комісії мають досить широке коло повноважень, які визначені законом та Положенням про медикосоціальну експертизу. 
Досить часто трапляються по ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 790 | Додав: Admin | Дата: 13.06.2015

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**