Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 27.04.2024, 00:02
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

У Лубнах на Полтавщині суд виніс вирок глухонімому, за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло

В И Р О К
Іменем України

16 серпня 2007 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області у скаладі: головуючої судді - В.С.Чередникової при секретарі - Т.Ф.Мирній, з участю прокурора - Загребельного О.В., перекладача-дактилолога ОСОБА_1, адвоката - ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні м.Лубни кримінальну справу №1-265/2007 по обвинуваченню ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, уродженця АДРЕСА_1 гр-на України, українця, освіта неповна середня, не працюючого, не одруженого, інваліда 3 групи по слуху, мешканця АДРЕСА_2, раніше не судимого, в скоєнні злочинів передбачених ст. ст. 162 ч.1,185ч.1 КК України, -
ВСТАНОВИ ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 904 | Додав: Admin | Дата: 15.06.2013

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 29 грудня 2010 р. №1227


ПОРЯДОК
подання документів для застосування податкової соціальної пільги

1. Цей  Порядок визначає правила подання платником податку з доходів фізичних осіб (далі - платник податку) документів  для отримання (застосування) податкової соціальної пільги,  на яку він має право згідно з Податковим кодексом України (далі - Кодекс).
2. Платник податку подає роботодавцю заяву про обрання місця застосування податкової соціальної пільги (далі - заява про застосування пільги) за встановленою Державною податковою службою формою.
3. Періодичність подання підтвердних документів щодо отримання пільги для платника податку, передбаченого у підпунктах "б", "в" та " ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1216 | Додав: Admin | Дата: 14.06.2013

Глухонемое дело об убийстве

Необычное уголовное дело рассматривается в Ярославском районном суде. Здесь начался процесс по убийству 18-летней Нины Королевой. Очевидно, что рассмотрение дела затянется, ведь общение между судьей, подсудимым и свидетелями происходит с помощью сурдопереводчика.
Сурдопереводчик Лидия Кузнецова 11 лет работает в обществе глухих и лишь второй раз выступает в суде. Здесь начали рассматривать необычное дело. Все свидетели, потерпевшие и сам подсудимый - инвалиды детства по слуху. Именно поэтому в зал заседания съемочную группу не пустили. Уже сейчас понятно: процесс будет долгим.
Лидия Кузнецова, сурдопереводчик: “Если слышащие более все понимают, то глухим приходятся объяснять, медленнее говорить. Глухие еще часто не понимают смысл”.
21-летнего Александра Мищихина обвиняют в убийстве младшей сестры своей гражд ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1686 | Додав: Admin | Дата: 13.06.2013

У первісному суспільстві люди розуміли одне одного виключно за допомогою жестів. Цей вид спілкування не зник і дотепер, хоча й дуже змінився.
Сучасна людина входить у велику кількість контактів, зокрема короткотермінових. На початковому етапі спілкування особливу роль відіграють невербальні (несловесні) засоби. Перше враження - це надзвичайно важливий момент, який може стати психологічним містком до розвитку стосунків, або, навпаки, бар'єром у подальшому спілкуванні. Це взаємна оцінка одягу, пози, виразу очей, жестів, міміки, голосу, інтонацій. Уміння читати несловесну мову - важлива умова взаєморозуміння.
Мистецтво спілкування можна прирівняти до мистецтва танцю, малюнку, скульптури. Людина, яка ним володіє, цікава для співрозмовника свіжістю висловлювань, новизною інформації, оригінальною формою подачі її, спроможністю провадити розмову на сприятливому емоційному тлі. ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1897 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2013

Для зловмисників, котрі до смерті забили двох глухонімих чоловіків, тюремні ґрати можуть закритися назавжди

Цю подію жваво обговорювали, люди обурено запитували - кому знадобилися двоє спокійних, шанобливих глухонімих родичів, і що вони такого зробили, що їх треба було перетворити на “місиво”. Напевно, якби злочинці з'явилися перед людськими очима, жорстокого самосуду їм було б не уникнути.
-Дзвінок із швидкої допомоги в міліцію надійшов о 2.30 ночі, - розповів перший заступник начальника Макіївського МУ Ігор Нестеренко. - Медики повідомили, що доставили в лікарню двох сильно побитих чоловіків: у обох тяжкі черепно-мозкові травми, численні переломи ребер. Один від отриманих травм у відділенні помер, другий знаходиться у комі. Відразу ж по тривозі був піднятий особовий склад міліції Червоногвардійського району і міського управління карного ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1085 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2013

Прекрасное нам даром не дают,
Во всякой красоте борьба и труд.
Венков готовых нам земля не дарит –
Из сорванных цветов венки плетут.
Алмаз и тот готовым не находят:
Его, найдя, гранят, шлифуют, трут!
Мирза-Шафи Вазех

Кожне слово Конституції чи кодексу має надзвичайні наслідки. Для того, щоб воно слугувало успіху держави і її громадянам, воно потребує тривалої обробки, огранки, шліфовки і тертя або до його введення в закон, або після - з метою зміни закону. В цій статті я буду намагатися зробити чорнову обробку понять "державна мова" та "перекладач". Я впевнений, що в майбутньому їх огранку і шліфовку зроблять майстри.
Не можна створити враження про сутність людини, якщо під мікроскопом вивчати клітини її тіла. Не можна збагнути величі собору, якщо піддавати хімічному аналізу ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1542 | Додав: Admin | Дата: 10.06.2013

Найвагоміша роль у реалізації положень принципу національної мови кримінального судочинства відведена такому учаснику процесу, як перекладач. Він вступає в процес для подолання мовних бар’єрів та його участь пов’язана із забезпеченням прав учасників провадження, а також із вирішенням основних завдань судочинства.
Перекладач запрошується для здійснення перекладу документів, для надання допомоги під час проведення слідчих і судових дій, для ознайомлення учасників процесу з матеріалами справи та в інших випадках.
Без перекладача неможливо створити належні умови комунікації між учасниками провадження у справі, якщо деякі з них не володіють мовою судочинства. З огляду на важливість ролі перекладача в кримінальному процесі актуальним і конче необхідним є належне визначення його статусу.
Чинне законодавство передбачає як загальні умови, так і конкретні підстави ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 2275 | Додав: Admin | Дата: 08.06.2013

До встречи с Дмитрием Рождественским я весьма слабо представляла себе, как можно общаться со слепоглухим. Надежда была только на его зрячую жену Наташу. Наташа оглохла в раннем детстве, причиной тому стало заболевание почек. И все 13 лет брака, как и все инвалиды слуха, Дима и Наташа общались с помощью жестовой речи. Хотя Дима уже ничего не видит, он каким-то образом понимает жену. Супруги очень волновались и пригласили переводчика, который обычно помогает им общаться по телефону, чтобы я смогла правильно понять их. Но уже через час нашего разговора Дима спросил, не буду ли я против, если он попробует говорить своим голосом. Голос у глухих очень слабый, он идет как будто из внутреннего тоннеля. Но разговор состоялся по душам. Видимо, главное, чтобы было желание услышать. И понять.
“Когда я протягиваю водителю мелочь, он забирает больше, пользуясь тем, что я н ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1077 | Додав: Admin | Дата: 07.06.2013

Коли з пораненої ноги фонтаном виливаються струмені крові або на тіло навалюється їдкий жар від палаючих дверей, розгубитися може будь–хто. Якщо людина залишається притомною, вона може дотягтися до телефону, згадати короткий - усього дві цифри - номер і попросити допомоги на тому кінці дроту. Але що робити в екстремальній ситуації тим людям, які не “товаришують” зі слухавкою, бо не можуть вимовити жодного слова і не чують запитань? Як людині з вадами слуху чи мовлення викликати “швидку” чи пожежників, як пояснити свою проблему рятувальникам? Працівники Київського центру зв’язку вже знають відповідь на це запитання.

Легким натисненням руки...
Донедавна у глухонімих громадян, які втрапляли в халепу, залишався тільки один спосіб видряпатися з критичної ситуації - потрапити в поле зору людини, яка чує та говорить. І добре, як ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1455 | Додав: Admin | Дата: 06.06.2013

3 декабря в мире отмечают Международный день инвалидов. В Украине зачастую о людях с особыми потребностями вспоминают раз в год. По данным Всемирной организации охраны здоровья (ВООЗ), каждый десятый человек на Земле - инвалид. Выходит, что 700 миллионов человек по независимым от них причинам (либо от рождения, либо в момент жестокого стечения обстоятельств, утратив здоровье) обрели то, что на самом деле делает их духовно сильнее многих здоровых людей. Они борются каждое мгновенье своей жизни с тем, чтобы доказать, что их проблема лишь физиологична. Они также личности, поэтому видеть в них их недостаток, прежде всего, глупо. Ведь они вытащили несчастливый билет, в отличие от вас. Но это ни в коем случае не делает вас лучше их. К сожалению, о потребностях таких людей, больше духовного, нежели мат ... Читати далі »
Категорія: Правові новини | Переглядів: 1113 | Додав: Admin | Дата: 05.06.2013

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**