Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Середа, 24.04.2024, 14:14
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2013 » Червень » 11 » Кримінальна хроніка у світі тиші
22:04
Кримінальна хроніка у світі тиші

Для зловмисників, котрі до смерті забили двох глухонімих чоловіків, тюремні ґрати можуть закритися назавжди

Цю подію жваво обговорювали, люди обурено запитували - кому знадобилися двоє спокійних, шанобливих глухонімих родичів, і що вони такого зробили, що їх треба було перетворити на “місиво”. Напевно, якби злочинці з'явилися перед людськими очима, жорстокого самосуду їм було б не уникнути.
-Дзвінок із швидкої допомоги в міліцію надійшов о 2.30 ночі, - розповів перший заступник начальника Макіївського МУ Ігор Нестеренко. - Медики повідомили, що доставили в лікарню двох сильно побитих чоловіків: у обох тяжкі черепно-мозкові травми, численні переломи ребер. Один від отриманих травм у відділенні помер, другий знаходиться у комі. Відразу ж по тривозі був піднятий особовий склад міліції Червоногвардійського району і міського управління карного розшуку. Поквартирний обхід будинку, що стоїть поряд із місцем події, нічого не дав - люди чули шум, крики, але у вікно, сказали, ніхто не виглядав. Потім, на щастя, вдалося знайти свідка, яка розповіла все, що бачила і навіть дала прикмети злочинців. Разом із нею були переглянуті тисячі фотографій раніше судимих - жінка не побачила знайомих облич. І тут на третій день оперативно-розшукових заходів помічник слідчого Олексій Аршенюк отримав інформацію про те, що до злочину можуть бути причетні двоє місцевих жителів, які доводяться один одному братами, 27 і 22 років. Удома затримали одного, а наступного дня на Бєлосарайській косі Азовського побережжя і другого. Молодики призналися у скоєному, їх впізнав і свідок, до того ж у підозрюваних були вилучені речові докази, що підтверджують їх причетність до жорстокої екзекуції.
Щодо постраждалих, то на сьогодні відомо, що близько години ночі зять запропонував тестеві сходити разом у магазин за сигаретами. Йому не спалось, після важких пологів їм з дружиною нарешті дозволили забрати з лікарні дитинку. На вулиці було тепло, зять з тестем підійшли до магазинчика, що стоїть неподалік, купили сигарети, і заразом пару пляшок пива. Ось тут, на свою голову, і зустріли братів. Останні, боксери-здоров'яки, обурилися - мовляв, хто такі, чому не знаємо. Глухонімі спробували їм жестами щось пояснити, але це не допомогло. Нетверезі молодці кинулися на них із кулаками і сильно їх побили.
Зі слів лікарів, потерпілі були побиті так, немов по ним проїхався каток, отримані травми виявилися несумісними з життям. Це, до речі, підтверджується і оглядом молодшого затриманого, він так старанно бив повержених, що зараз кульгає, а його нога від коліна до стопи у прямому розумінні синього кольору.
Чоловіки, що обвинувачуються у жорстокому вбивстві, арештовані. Здавалося б, чого їм не вистачає, обидва працюють у фармацевтичній компанії, цілком забезпечені, один їх них одружений. Напевно, це той випадок, коли потребував виходу алкоголь, помножений на зайву зарозумілість. Хоча для молодшого фігуранта тривожний дзвінок продзвенів ще в липні цього року, коли він на селищі побив трьох опонентів, і кримінальна справа, порушена за хуліганством, готувалася для передачі до суду. Висновків не було зроблено. Відповідно до ст.115 ч.2 КК України, душогубам загрожує покарання аж до довічного позбавлення свободи.


Глухонімого продавця ікон з Тернополя Дмитра вбили під церквою на Львівщині

Поїхав продавати ікони на храмове свято до с.Нагачів, що на Львівщині, і вже не повернувся 49-річний тернополянин із вадами слуху Дмитро Бобінський. Чоловіка вбили під час конфлікту, який спровокували місцеві молодики.
Під час сутички постраждали й інші продавці з вадами слуху, які з’їхалися торгувати на празник. Серед них близькі друзі покійного - Василь та Марія Кошмаки з Тернополя. Самого ж Дмитра поховали в обласному центрі. Чоловік був одруженим. Сиротою залишилася донька, яка зараз чекає дитину.
Напали з палицями
Свідками бійки були друзі Дмитра - Марія та Василь із Тернополя, які теж є глухонімими. Разом із ними була їхня донька Руслана. Її зараз немає у Тернополі, тому кореспондент “20 хвилин” поспілкувалася з її швагром Володимиром.
Мій тесть із тещею також постраждали під час цього інциденту, - розповідає він. - У тещі травмована голова, у тестя - спина.
Дмитро та інші глухонімі продавці із Тернополя та Львова приїхали торгувати релігійною атрибутикою до с. Нагачів увечері у неділю, 13 вересня, перед храмовим празником Симона Стопника. Неподалік церкви поставили машини, розклали намети, повечеряли і спілкувалися між собою.
Близько 22.30, як переказує слова рідних пан Володимир, до них підійшли двоє чоловіків віком 25-35 років і звернулися до львівського продавця. Мовляв, він має заплатити їм за те, що розмістився на цьому місці. До юнаків вийшли тесть Володимира та Дмитро. Вимагачі сказали, що ще повернуться, і зникли.  
-Через п’ять хвилин налетіла зграя із 8-10 чоловік. Вони почали бити глухонімих, - каже Володимир. - Вочевидь, у них все було сплановано. Молоді люди були з газовими балончиками та дерев’яними кийками. Дмитра з розгону копнули, він піднявся, і його вдарили по голові.
Згодом приїхала міліція. Дмитра забрали у лікарню, а вдосвіта повідомили, що чоловік помер. Як з’ясувалося, чоловікові відбили селезінку і завдали черепно-мозкової травми ударом кийка по голові. У Яворівській районній лікарні Дмитрові видалили селезінку. Другу операцію, на черепі, зробити не встигли. 49-річний чоловік помер, так і не прийшовши до тями.
Підозрюваного затримали
Страшний випадок, який стався у переддень храмового свята, стривожив жителів Нагачева, кажуть у сільраді.
Настрій у людей був зовсім не “празниковий”. На святковій службі Божій було сумно, отець згадував той інцидент, - розповідає працівниця сільради, яка не захотіла назватися. - Люди шоковані тим, що вчинили ці молодики.
Розслідування інциденту, як повідомили “20 хвилин” у відділі зв’язків із громадськістю львівської міліції, триває. Підозрюваних вже затримали. Зараз правоохоронці шукають очевидців бійки. Аби взяти свідчення у глухонімих очевидців, залучили сурдоперекладача. Інших подробиць у львівській міліції не повідомляють.
Це був єдиний спосіб заробітку...
-Смерть Дмитра - дуже велика втрата для нашої родини, - каже пан Володимир. - Мій тесть і Дмитро дружили ще з дитинства. Разом вчилися у спецшколі, разом вели свій бізнес, навіть були в Італії на заробітках. У Тернополі наші родини живуть недалечко одна від одної. Тож часто гостювали то в одних, то в інших, разом відзначали усі свята.
Сумують за Дмитром і його друзі із обласної організації Товариства глухих. Усі вони дуже схвильовані такою несподіваною і страшною смертю чоловіка.
-Дмитро був дуже доброю людиною. У нашому товаристві він уже більше 30 років, - каже голова обласної організації Товариства глухих Надія Коцовська. - Чоловік приходив до нас на різноманітні заходи, допомагав, де було потрібно. Виконував усе, про що його просили.
Дмитро давно займався продажем ікон. Часто їздив на храмові свята у різні міста, додає пані Коцовська. Це був єдиний спосіб його заробітку. Адже людям із вадами слуху дуже важко знайти роботу.  
-Він, як і інші продавці із вадами слуху, був чужим у тому селі. Багато людей стали свідками інциденту. Проте, на жаль, ніхто не допоміг, - каже жінка.


У Запорізькій області поїзд переїхав глухоніму дівчину

О 17:10 до чергової частини Вільнянського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Вільнянська швидкий поїзд збив 16-річну дівчину - мешканку одного з сіл району.
Як повідомляє прес-служба ЦГЗ ГУМВС у Запорізькій області, постраждала була глухонімою. Дівчина померла на місці події.
За даним фактом проводиться перевірка, але, швидше за все, подія буде розглянута як нещасний випадок.
    

Двох глухонімих та іноземця-нелегала врятували пожежники

Причиною усіх негараздів у вигляді розсекречення нелегального перебування громадянина Конго в Україні стала забута на плиті їжа. Загорівшись від тривалого перебування на вогні, вона заполонила димом усю двокімнатну квартиру, що у п'ятиповерховому будинку по вулиці Коцюбинського - навпроти Центрального ринку.
І так добре диміла, що на чорний стовп, який через кілька хвилин став тягнутися з вікна, звернули увагу перехожі. Вони й зателефонували до оперативно-рятувальної служби “01”, вирішивши допомогти нещасним погорільцям та врятувати їх оселю.
Прибувши за викликом, працівники ПДПЧ-2 м.Вінниці спочатку подумали, що вдома нікого немає. А тому, аби власникам квартири зменшити збитки від пожежі, начальник караулу Максим Закревський вирішив проникнути в помешкання через балкон. Піднявшись за допомогою висувної та штурмової драбин на четвертий поверх, у квартирі пожежники виявили із здивуванням двох європейців та одного негра. Європейцями виявилися глухонімі власники квартири, в яких одну кімнату найняв 41-річний громадянин Конго.
Потерпілих від чадного газу в супроводі чергового караулу ПДПЧ-2 вивели на свіже повітря. Після надання їм першої медичної допомоги пенсіонери повернулись додому - відмивати кухню від сажі. Однак громадянину Конго лікарі наполегливо рекомендували проїхати з ними у лікарню. Однак той, злякавшись ймовірних проблем з міліцією у разі його госпіталізації, навідріз відмовився від їх пропозиції. Проте, не встигла карета “швидкої допомоги” навіть поїхати, як чоловіку стало зле. І невдовзі він сам добровільно сів до машини...
До цього всього можна додати те, що строк реєстрації іноземця закінчився у вересні 2005 року. І, якби на плиті не згоріла їжа, він і далі продовжував би переховуватися від правоохоронних органів Вінниці.
    

Вихователі завели глухонімих дітей під колеса

Прокуратурою Феодосії порушено кримінальну справу за фактом неналежного виконання службових обов`язків вихователями дитячого оздоровчого табору “Орльонок”.
У результаті халатності посадовців двоє дітей (9 і 16 років) з інтернату для глухонімих дітей, які приїхали до табору, потрапили під колеса автотранспорту, повідомляє прес-служба прокуратури Криму.
“Трагедія відбулася з вини вихователів, які переводили групу глухонімих дітей в недозволеному місці”, - йдеться в повідомленні. Діти отримали численні переломи та травми голови.
Дії посадовців табору “Орльонок” кваліфіковано за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України - як службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків.

 

Глухонімі заробляють мільйони. Але не собі. Справу українськиї інвалідів повернуто на дослідування.

Гучний скандал у французькій пресі розгорівся з іскорки, що зблиснула на першій полосі регіональної газети “Міді Лібр”. “Глухонімі з України заробляють на місяць по два мільйони франків для мафії, яка їх експлуатує”, - стверджував у перших рядках розслідування журналіст Жан-Марк Обер.
З легкої руки “Міді Лібр” ноу-хау українських мафіозі, котрі привласнюють виручку від торгівлі виробами українських глухонімих, стало темою багатьох публікацій. Правда, французька поліція не поспішала привселюдно висловлюватися на цю делікатну “міжнародну” тему. Але “Дзеркалу тижня” усе ж вдалося уточнити в прес-службі прикордонної поліції регіону Лангедок-Русійон: справу українських глухонімих нещодавно повернуто на дослідування, тому що слідство, розпочате наприкінці квітня, виявило багато нових даних.
Усе почалося з того, що в південному французькому містечку Безьє поліція затримала трьох глухонімих без документів, котрі продавали в кафе, ресторанах і поїздах різноманітні вироби, брелочки, колоди карт. Фахівці, які знають “німу мову”, не без зусиль з’ясували, що перед ними - громадяни далекої України. Потрапивши до якогось кемпінгу, де в неймовірно злиденних умовах мешкали ці троє, французька поліція виявила ще кількох наших співгромадян, також інвалідів.
Слідчий ланцюжок вивів на “мозковий центр” у Парижі. Його верховоди жили на широку ногу, привласнюючи собі все або майже все, що вдавалося зібрати глухонімим. “Документи бухгалтерського обліку, вилучені на місці поліцією, підтверджують, що кожний глухонімий приносив українським мафіозі до двох мільйонів франків на місяць”, - свідчить газета “Міді Лібр”.
Природно, експлуатація глухонімих не була єдиним родом діяльності наших співгромадян, котрі потрапили до рук французького правосуддя. Джерела, близькі до міністерства внутрішніх справ Франції (яке курирує розслідування), майже певні: злочинна мережа поставляла до Західної Європи не тільки глухонімих, а й молодих жінок, розподіляючи їх у нелегальних будинках розпусти. Оскільки слідство не завершено, точнішу інформацію одержати не вдалося.
Нещасних глухонімих як потерпілу сторону, схоже, незабаром повернуть до України. За рахунок французької сторони і без права повернутися будь-коли на територію Франції.
Як удома, так і за кордоном злидні та нерозуміння виявилися величиною сталою в їхньому нелегкому житті. Мрія знайти роботу та підтримку в спеціалізованій закордонній асоціації, яка, відповідно до запрошення, нібито взялася ними опікуватися, стала остаточно нездійсненною.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1085 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**