Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Середа, 01.05.2024, 23:52
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Країна глухих

Форум інклюзивності. Простір вільних розмов

З 11 листопада по 3 грудня 2020 року відбудеться Форум Інклюзивності від Доступно.UA. Подія, яка вже четвертий рік поспіль збирає представників влади, бізнесу та громадянського суспільства для створення простору, доступного кожному. 
Цього року Форум Інклюзивності переноситься в онлайн-формат і тепер точно стане доступним кожному. Чиновники та урбаністи, реформатори та лідери думок, активісти та відповідальні власники бізнесу зберуться разом на дискусіях та лекціях. Для того, аби нагадати, що 3 грудня, Міжнародний день людей з інвалідністю, — це не свято, а день коли ще раз, ще голосніше, потрібно наголосити суспільству на правах людей з інвалідністю. 

Дискусії з експертами на гарячі, важкі, але актуальні теми.
Ольга Руднєва, директорка ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 514 | Додав: Admin | Дата: 17.11.2020

Згідно зі статтею 10 Конвенції і частинами другою та третьою статті 34 Конституції України кожен має право на свободу вираження поглядів. Це право включає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати і передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів. 
Здійснення цих свобод, оскільки воно пов'язане з обов'язками і відповідальністю, може підлягати таким формальностям, умовам, обмеженням або санкціям, що встановлені законом і є необхідними в демократичному суспільстві, зокрема, для захисту репутації чи прав інших осіб. 
Згідно із частиною першою статті 68 Конституції України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. 
Відповідно до статті 297 ЦК України кожен має право на повагу до його гідност ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 475 | Додав: Admin | Дата: 29.10.2020

На Миколаївщині люди, позбавлені слуху і здатності говорити просять про допомогу

Ми, проживаємо в гуртожитку по вул.Південна, 37 в місті Миколаєві.
Будівля гуртожитку знаходиться на балансі Миколаївського підприємства Українського товариства глухих, яке повністю розвалилося, а гуртожиток знаходиться в жахливому стані.
Мешканці гуртожитку це люди з обмеженими можливостями, які на сьогоднішній день через бюрократію не мають змоги приватизувати кімнати, в яких живуть все життя.
Для виконання положень Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" рішенням міської ради від 04.03.2010 року № 44/23 затверджено Програму передачі гуртожитків у комунальну власність м Миколаєва на 2010 - 2014 роки.
Цим рішенням наш гуртожиток включено до переліку, підлягають передачі в комунальну власність міста Миколаєва, одн ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 732 | Додав: Admin | Дата: 21.10.2020

Загальні правила

  • Якщо не знаєте як спілкуватися з людиною, яка має інвалідність, запитайте у неї, як їй буде зручніше;
  • Будьте собою;
  • Пам’ятайте, що незалежно від того, має людина інвалідність чи ні, усі люди різні, тому загальні правила не є однозначними, потрібно шукати окремий підхід до кожної особи;
  • У спілкуванні з людиною з інвалідністю необхідно враховувати не лише її індивідуальні особливості, стан здоров’я, але також умови зовнішнього середовища;
  • Намагайтеся розмовляти з такою людиною зрозумілою їй мовою;
  • Спілкування має бути збалансованим, тобто для встановлення дружніх та довірливих стосунків потрібно спілкуватись на різні теми, не обмежуючись лише робочими справами, поділяти спільні інтереси. Якщо планується спільне дозвілля, запрошуйте усіх та потурбуйт ... Читати далі »
Категорія: Країна глухих | Переглядів: 396 | Додав: Admin | Дата: 22.11.2019

Тетяна Радченко народилась у сім’ї батьків, які не чують.
І переконана, що за найкраще з того, що є в її житті сталося, має завдячувати жестовій мові.
"Від вибору вищого навчального закладу до реалізації своїх мрій в акторстві, журналістиці, зрештою викладацька діяльність – це все прийшло до мене через жестову мову", – каже Тетяна.
Сьогодні вона працює у навчально-реабілітаційному центрі №6 м. Києва вчителем української жестової мови, керівником творчого гурту "Соняшник" і перекладачем новин на сайті ТСН.UA медіахолдингу "1+1".

Про зростання в родині, де не чули батьки

В моєму житті є три рідні мови, якими я спілкувалася і спілкуюся з найближчим колом оточення: жестова мова, українська і російська.
З точністю не відповім, якою з них сказала своє перше слово. Підозрюю, ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 125 | Додав: Admin | Дата: 10.11.2019

Наприкінці вересня, коли світ святкував Міжнародний день людей із вадами слуху, на каналі “1+1” вийшов сюжет про слабочуючих в Україні. У сюжеті йде мова про те, як жахливо живуть люди з вадами слуху в Україні, а також про те, що скоро їх усіх врятує “справжнє диво під назвою кохлеарна імплантація”.
Редакторка bit.ua Маша Сердюк подивилася сюжет і, сповнена обурення, спростовує найпопулярніші міфи та стереотипи про глухих і людей з порушеннями слуху. А також розповідає про власний досвід.

Міф перший. Усі люди з порушеннями слуху — глухонімі
Ні. По-перше, порушення слуху не означає, що людина глуха. По-друге, якщо людина не чує, зовсім не означає, що вона не вміє розмовляти. Я, приміром, втратила слух у п’ять років, після того як вже навчилася говор ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 872 | Додав: Admin | Дата: 03.10.2019

Как стало известно "Ъ", Хамовнический райсуд Москвы приступил к рассмотрению материалов скандального уголовного дела о масштабных хищениях во Всероссийском обществе глухих (ВОГ). Вместе с президентом общества Валерием Рухледевым на скамье подсудимых находятся бывший главный юрист ВОГ Евгений Новосельцев и начальник управления финансов организации Татьяна Зембатова. Двое последних частично признавали свою вину в причастности к хищению 320 млн руб. при продаже и реконструкции зданий ВОГ, в то время как 71-летний глава ВОГ, в прошлом известный борец-чемпион, настаивает, что его уголовное преследование стало следствием борьбы за пост руководителя.
Материалы уголовного дела в отношении обвиняемых Рухледева, Новосельцева и Зембатовой, содержащие вместе с утвержденным прокуратурой обвинительным заключением более 40 томов, поступили в суд после вынесения приговора че ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 632 | Додав: Admin | Дата: 09.05.2019

У Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч, під час якої обговорювався  проект Закону України “Про українську жестову мову та умови її застосування”.
В обговоренні взяли участь Генеральний директор Директорату державної мовної політики Мінкультури Лариса Нікіфоренко, державні експерти згаданого Директорату Захар Федорак та Оксана Бабінець, представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Українське товариство глухих” (УТОГ) Тетяна Кривко, Сергій Котельянець, а також старший науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки НАПНУ Наталія Адамюк і перекладачі жестової мови Ігор Бондаренко та Інна Татарінова.
Експертна зустріч відбувалась у форматі відеоконференції за участю представників облдержадміністрацій, інститутів громадянського суспільства, закладів культури та науковців з регіонів.
Генеральний дир ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 783 | Додав: Admin | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0)

З метою надання допомоги особам з порушеннями слуху у реалізації конституційного права на звернення до органів виконавчої влади через урядову “гарячу лінію” вже півроку при державній установі “Урядовий контактний центр” працює група перекладачів жестової мови. Про особливості цієї важливої роботи та перші підсумки — наша розмова з виконуючою обов’язки директора Центру О.О.Антоненко.

— Урядовим контактним центром вперше на державному рівні створено можливість звернення до органів виконавчої влади через урядову “гарячу лінію” для людей з порушеннями слуху із застосуванням сучасних IT-технологій та надання допомоги їм в оформленні і надсиланні звернень до органів влади. Олено Олександрівно, розкажіть, будь ласка, за чиєї ініціативи розпочато цю роботу?
— Україна, відповідно до статті 9 Конвенції про права ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 910 | Додав: Admin | Дата: 18.08.2018

16 січня 2018 р. в Україні офіційно заборонили термін "інвалід". Тепер буде "особа з інвалідністю".
"Запроваджуючи у вжиток термін "особа з інвалідністю", ми перш за все, робимо акцент на людині, а не на її інвалідності", – написав президент Петро Порошенко.
А чи правильно ми вживаємо інші терміни стосовно людей? Можливо, деякі з них образливі, а ми й не знали?
"Українська правда. Життя" розпитала експертів про те, як і чому не варто говорити про інвалідність, національність, соціальний статус і сексуальну орієнтацію.

ЯК ГОВОРИТИ ПРО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

– Ми-то назву змінили, але чи змінили ми те, про що говоримо? Змінити назву – мало, треба зрозуміти сутність, – пояснює Лариса Байда з Національної асамблеї людей з інвалідн ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 851 | Додав: Admin | Дата: 17.07.2018

« 1 2 3 4 ... 10 11 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**