Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 28.03.2024, 19:35
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Країна глухих

Цирк с приездом Ильи Кивы на предприятие “УТОГ” в Херсоне просят прекратить уже у прокурора области работники предприятия. Во время общения с  заместителем руководителя Херсонской местной прокуроры К.Поляковым люди прокомментировали ситуацию, которая сложилась на предприятии.

Наталья Павловна Мишенева, работница фабрики “УТОГ”, швея:
“Начиналось все с небольших митингов слабослышащих – все они касалась заработной платы. Они хотели получать зарплату 3200 “чистыми”, на руки. Они считали, что не нужно платить ни подоходный налог, ни оплату за жилье…
Тут еще многое зависит от самого сотрудника. Есть женщины, которые и хотят работать, и могут работать. Но получается так, что сами же слабослышащие своих же подруг настраивают против нас. Мол, здоровым людям дают больше зарплату и не так заставляют работать. И ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 810 | Додав: Admin | Дата: 04.10.2017

Продовження. Початок статті дивитися тут.

У зустрічі на Херсонському учбово-виробничому підприємстві Українського товариства глухих (УТОГ) взяв участь голова Соціалістичної партії України І.В.Ківа, який у ході розмови з головою товариства І.І.Чепчиною, зокрема, пообіцяв сприяти у пошуку замовлень для Херсонського УВП.
За пропозицією І.Чепчиної прийнято рішення про направлення на підприємство комісії Центрального правління Товариства для перевірки стану справ і скарг працівників підприємства.

Кратко о истории Херсонского УПП УТОГ (Admin)

Швейного профиля, основано 01.09.1945 года. До этого на улице 21 января, 35/4 существовала артель глухонемых пр ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1195 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2017

Усіх, безумовно, схвилювали події, які сталися 29 вересня біля будівлі апарату ЦП УТОГ.
Перш за все, слід зазначити, що літні події на Херсонському УВП УТОГ, висвітлені в програмі “ТСН. Новини” на телеканалі “1+1”, отримали продовження, коли 25 вересня група працівників УВП на чолі з головою  Соціалістичної партії України Іллєю Ківою та чуючим херсонським активістом Кирилом Стремоусовим (це він увірвався на чолі знімальної групи до приміщення Херсонського УВП УТОГ у липні) захопили кабінет директора підприємства і забрали установчі документи. Як це назвати, як не рейдерством???
Далі 27 вересня на своїй сторінці у Фейсбуці одіозний борець за справедливість Ілля Ківа оголосив, що очолив “хрестовий похід” на Київ групи протестувальників від Херсонського УВП УТОГ.
Приїхавши на автобусі до столиці, вони 28 вересня побували і під А ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1093 | Додав: Admin | Дата: 30.09.2017 | Коментарі (0)

Мітинг глухих "УСЛЫШЬТЕ НАС" з Херсона під стінами Адміністрації Президента України, Генеральної прокуратури України, Центрального правління Українського товариства глухих.

Приїхавши з Херсона на автобусі до столиці, глухі учасники мітинга 28 вересня побували і під Адміністрацією Президента, і в Генеральній прокуратурі, а після обіду 29 вересня розвернули свої гасла під будівлею апарату ЦП УТОГ.
Натовп був налаштований агресивно, лунали крики, лайка і погрози, тому керівництвом Товариства було прийнято рішення, щоб не допустити повторення херсонського сценарію і не заважати роботі службовців, вийти разом невеликою групою активістів УТОГ на вулицю для розмови з нечуючими протестувальниками.

Кратко о истории Херсонского УПП УТОГ (Admin)

Швейного профиля, основано 01.09.1945 года. До этого ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 913 | Додав: Admin | Дата: 29.09.2017

Міжнародний тиждень глухих цього року відзначатиметься від 18 до 24 вересня 2017 року, а Міжнародний день глухих (International Deaf Day) припадає на останню неділю місяця - 24 вересня 2017 року.

Національні асоціації глухих багатьох країн світу організовують в ці дні різноманітні заходи, марші, кампанії та зустрічі, на яких вони висвітлюють перед місцевими і національними владами численні проблеми глухих для прийняття ними невідкладних рішень.
Міжнародний день глухих започатковано за ініціативи Всесвітньої федерації глухих WFD (World Federation of Deaf),і відзначається він з 1958 року в останню неділю вересня, завершуючи Міжнародний тиждень глухих. Міжнародний день глухих відзначається щорічно в усіх країнах світу.

... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1221 | Додав: Admin | Дата: 20.09.2017

Зло стало нормою, система освіти бездіє, а заклад став "замкнутим простором", з якого, в силу його специфіки, інформація практично не потрапляє у зовнішній світ
Після резонансного скандалу з вимаганням грошей в ужгородському НВК "Престиж", фігурантом якої стала родина переселенців з Донецька, не менш скандальна ситуація розвивається останнім в іншому навчальному закладі обласного центру Закарпаття – Ужгородській загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради, у якій навчаються діти з вадами слуху з усієї області.
Протягом, фактично, десятиліть через цю свою специфіку заклад, по суті, був ізольованим в системі освіти – нечуючі або й глухонімі діти не мають змоги донести до зовнішнього світу реалії власного світу, в якому в силу нелегких життєвих обставин їм довелося жити і навчатися. Безконтр ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 2335 | Додав: Admin | Дата: 15.09.2017

Через скарги батьків на неналежні умови навчання у школі-інтернаті Марії Покрови для глухих дітей, що на вул. Личаківській, 35, у школі провели виїзне засідання, щоб перевірити умови навчання дітей.
12 вересня 2017 року громадські активісти спільно з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та керівником департаменту освіти Любомирою Мандзій відвідали Навчально-реабілітаційний центр, колишній інтернат на вул. Личаківській.
Як розповіла Zaxid.Net голова громадської ради при СБУ у Львівській області , куди звертались зі скаргами на цей заклад, Галина Янко, основні зауваження є до безпеки дітей, оскільки батьки скаржаться, що на території закладу ходять сторонні люди.
“Ми сьогодні переконались, що безпека просто відсутня. Ми прийшли, пройшлись по усіх поверхах і ніхто навіть не спитався, що ми там робимо. По-друге, це умови перебування. Цей заклад фінансується з бю ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 961 | Додав: Admin | Дата: 13.09.2017

Вийшли на зібрання жителі гуртожитку Українського товариства глухих (УТОГ), що на Ярослава Мудрого, через аварійність будівлі. Люди говорять, що тріщини в стінах проходять наскрізь. Власними силами вони підтримують його, але для капітального ремонту треба близько 3,2 мільйонів гривень. Через сусідній пункт прийому вторсировини, до якого їздять вантажівки, стан і без того аварійного будинку погіршився.

Раніше заїзд до гуртожитку був закритий, але зараз дорожнього знаку немає. До пункту прийому щодня приїжджають вантажні машини, які розбивають дорогу та через коливання яких тріскаються стіни.

Крім того, що там приймають макулатуру та пляшки, там ще й почали приймати металобрухт (у нас є підозра, що без відповідних дозволів і ліцензій). У зв’язку з цим відбувається масове засилля безхатченків, які приносять туди знайдене, розпивають алкоголь і потенційн ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 744 | Додав: Admin | Дата: 23.07.2017

Ситуацією нині займається прокуратура

У Херсоні люди, які не чують, працюють на швейній фабриці в нестерпних умовах. Від задухи люди непритомніють, а незгодних може побити охоронець.
ТСН.Тиждень розкрила злочинну схему, яка обдирає із людей останні ниточки та змушує німих кричати.
Ці люди живуть у гуртожитку з облупленими стінами, тріщинами, з дірками в стелях та підлозі. Здається, тут не можна жити, а вони живуть...
Ольга живе в кімнатці на 12 квадратних метрів. Сама зробила косметичний ремонт. У руїнах не сила жити. Спільні для всіх душ, кухня й вбиральня – в страхітливому стані. У сусідньому під'їзді умови ще гірші. В одному блоці живе юрба з 17 людей. На кухні зараз метушня. Усі ладяться на роботу, на швейну фабрику для людей з порушенням слуху. Таких є багато в Україні – в кожному обласному центрі. Вони належать ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 941 | Додав: Admin | Дата: 16.07.2017

У статті проаналізовано наявний стан правового регулювання суспільних відносин щодо забезпечення адаптації аудіовізуального продукту для сприйняття особами з вадами слуху, визначено коло питань, які потребують нагального вирішення на державному рівні. Досліджено міжнародний досвід правового регулювання забезпечення субтитрування й перекладу жестовою мовою аудіовізуального продукту, на підставі якого підготовлено пропозиції щодо внесення змін до чинних законодавчих актів у частині забезпечення права осіб із вадами слуху на інформацію.

Постановка проблеми. В Україні кількість осіб з інвалідністю становить 2 788 226 осіб, або 6,1% від загальної кількості населення нашої держави. Україна ратифікувала Конвенцію Організації Об’єднаних Націй про права інвалідів, відтак державна інформаційна політика має орієнтуватися на посилення соціального захисту й підтримку ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 418 | Додав: Admin | Дата: 18.03.2017

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**