Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 27.04.2024, 06:53
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Правові новини

Питання забезпечення житлом деяких категорійі осіб, які бради участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей

Уряд унормував питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності, а також членів їх сімей.
Прийняття постанови дозволить реалізувати своє право на соціальний захист та підтримку з боку держави шляхом отримання грошової компенсації за належне житло членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в Революції Гідності, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в Революції Гідності, що призвели до інвалідності (I—II групи).
Кошти на поліпшення житлових умов на 2019 рік для зазначеної категорії осіб передбачено Законом України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою К ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1067 | Додав: Admin | Дата: 15.06.2019

Уряд упорядкував питання контролю за дотриманням роботодавцями законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.
Зокрема, прийнято зміни до Порядку проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, та до Порядку зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю до нормативу таких робочих місць у господарських об’єднаннях, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю.
Постановою КМУ передбачено:
-надання допомоги зазначеним підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам щодо розрахунку кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю з метою зарахування до нормативу таких робочих місць;
-визначення правових підстав та методики проведення планових та позапланових перевірок Держпраці та її територі ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 800 | Додав: Admin | Дата: 06.06.2019

Уряд затвердив Положення про Державну соціальну службу України. Документом визначено, що основними завданнями даного органу є:
- реалізація державної політики у сфері соціального захисту населення;  сім’ї; захисту прав дітей; бездомних осіб; осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк тощо;
- реалізація державної політики у сфері здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки; за використанням бюджетних коштів, спрямованих на надання соціальної підтримки; виявлення порушень, що призводять до перерахунку розміру виплаченої або наданої з порушенням законодавства соціальної підтримки; здійснення контролю за діяльністю служб у справах дітей;
- методичне забезпечення та в межах повноважень, визначених законом, координація здій ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1016 | Додав: Admin | Дата: 01.06.2019

На засіданні Уряду було прийнято постанову Кабінету Міністрів України “Деякі питання обліку дорожньо-транспортних пригод”.
Це прогресивний і важливий крок у напрямку підвищення безпеки дорожнього руху в нашій країні.
Протягом тривалого часу Департамент патрульної поліції за дорученням та за підтримки Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ працювали над проектом цієї постанови. Була пророблена серйозна, кропітка робота у цьому напрямку — вироблення нового, прогресивного підходу в обліку ДТП, обґрунтування цього та врахування пропозицій зацікавлених центральних органів виконавчої влади (Мінінфраструктури, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінюсту, Мінмолоді та спорту, МОЗ та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини).
Усе задля того, щоб забезпечити облік ДТП в єдиній інформаційній системі.
Важливість і користь створення ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1470 | Додав: Admin | Дата: 26.05.2019

Київська міська державна адміністрація
РОЗПОРЯДЖЕННЯ №790 від 03.05.2019
Про надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення, ветеранам війни міста Києва з нагоди визначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яты та примирення у 2019 році

Відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в України, Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, Про жертви нацистських переслідувань, рішення Київської міської ради від 18 грудня 2018р., №459/6510 "Про затвердження міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам” на 2019-2021 роки", з метою подальшого соціального захисту окремих категорій соціально незахищених верств населення, ветеранів війни міста Києва, з на ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 746 | Додав: Admin | Дата: 03.05.2019

Київська міська державна адміністрація
РОЗПОРЯДЖЕННЯ №734 від 23.04.2019
Про надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення міста Києва з нагоди святкування Великодня у 2019 році

Відповідно до статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення Київської міської ради від 18.12.2018, №459/6510 "Про затвердження міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам” на 2019-2021 роки", з метою подальшого захисту соціально незахищених верств населення міста Києва та з нагоди святкування Великодня у 2019 році:
1.Надати одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу окремим категоріям соціально незахищених верств населення міста Києва, у тому числі внутрішньо переміщеним особам, які пере ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1050 | Додав: Admin | Дата: 24.04.2019

Київська міська державна адміністрація
РОЗПОРЯДЖЕННЯ №620 від 08.04.2019
Про надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення міста Києва з нагоди визначення 33-х роковин Чорнобильської катастрофи у 2019 році

Відповідно до статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”, рішення Київської міської ради від 18.12.2018, №459/6510 "Про затвердження міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам” на 2019-2021 роки", з метою подальшого захисту соціально незахищених верств населення міста Києва та з нагоди відзначення 33-х роковин Чорнобильської катастрофи у 2019 році:
1.Надати одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу окремим категоріям соціально незахищених верств населення міста Ки ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 680 | Додав: Admin | Дата: 08.04.2019

Уряд прийняв постанову “Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”. Ухваленим документом встановлюються розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також жертвам нацистських переслідувань.
Отже, згідно з прийнятим Урядом рішенням виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2019 році передбачено у таких розмірах: особам з інвалідністю внаслідок війни з 2950 ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 742 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2019

Кабінет міністрів України затвердив Положення про спеціальну школу та Положення про навчально-реабілітаційний центр.
Постановою передбачено врегулювання основних засад діяльності закладів загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі зі складними порушеннями розвитку, з метою забезпечення реалізації їх права на освіту.
Нагадаємо, що спеціальна школа — заклад загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку. Навчально-реабілітаційний центр — заклад загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2019, №221

ПОЛОЖЕННЯ 
про спеціальну школу

... Читати далі »
Категорія: Правові новини | Переглядів: 848 | Додав: Admin | Дата: 17.03.2019

Пенсійна реформа Уряду. Відповіді на головні запитання про перерахунок пенсій

Минулого року Уряд розпочав одну з найважливіших реформ останніх років – пенсійну. Важливою складовою пенсійної реформи є осучаснення пенсій, тобто їх обов’язковийавтоматичний перерахунок відповідно до інфляції і зростання зарплат в країні. В 2019 році автоматичний перерахунок відбудеться уперше. Тому у людей, які вже перебувають на пенсії, та у тих, хто буде виходити на пенсію в наступному році, виникає багато запитань, як саме зростатимуть пенсії. Пропонуємо відповіді, на запитання, які задають найчастіше.

1. Коли пенсії будуть переглянуті наступного разу?
Вперше пенсії автоматично перерахують з 1 березня 2019 року. Це означає, що для перерахунку пенсій не потрібно приймати окремих рішень Уряду чи парламенту. Кошти на такий перерахунок Уря ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Дата: 21.02.2019

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 21 22 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**