Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 26.04.2024, 06:35
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Я за евроінтеграцію України
02:16
Я за евроінтеграцію України
Звернення Президента України Віктора Януковича до Українського народу

Шановні співвітчизники!
Найближчим часом я зроблю широке інтерв’ю на телебаченні і відповім на всі запитання. А сьогодні я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною.
Реформи, які ми здійснюємо, - це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом.
Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш.
І як Президент хотів би запевнити громадян України - я буду розбудовувати і зміцнювати ці незаперечні фундаменти нашого життя.
У нас ніхто не вкраде мрію про Україну рівних можливостей, про європейську Україну. Так само як ніхто не зіштовхне нас з праведної дороги, що веде до цієї мрії.
Ми багато пройшли, і ще немало нам пройти належить. Найскладніше на цьому шляху були, є і завжди будуть економічні проблеми.
Але я був би нечесним і несправедливим, якби не подбав про найбільш знедолених і незахищених, на яких може лягти основний тягар перехідного періоду.
Я був би, м’яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії.
Я хочу, щоб у нашій великій українській родині був мир і спокій. Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці.
Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень. Тому я інколи ризикую бути незрозумілим. І тому я прошу сьогодні наш народ уважно вислухати мене особисто.
Я ніколи не зроблю жодного кроку на шкоду Україні і народові. Воля громадян України була, є і буде вирішальною для кожного мого рішення.
Я хочу, щоб люди знали це.
Я дякую всім за високу громадянську свідомість. В інтерв’ю телевізійним каналам я більш детально розкажу про наші спільні кроки та дії, які ми будемо робити разом.
Сподіваюся на розуміння і підтримку.
Я вірю - ми подолаємо всі труднощі на шляху розбудови нашої держави, бо нема таких перепон, які не подолав би мудрий і згуртований народ.
Ми ніколи і нікому не повинні дозволяти заважати нам. Молитви і мрії мільйонів покладаються на Господнє рішення.


Вступне слово Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Уряду 27 листопада 2013 року

Шановні члени Кабінету Міністрів! Шановні запрошені!
Останнє рішення Уряду щодо підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом прийнято для того, щоб не допустити соціально-економічного провалу і досягти більш вигідних умов для України, для нашого народу.
Це рішення виходить саме з наших національних інтересів України, незмінним пріоритетом в яких є успішна європейська інтеграція. Про це чітко сказав вчора Президент України.
Ми не можемо жертвувати економічним суверенітетом. І не можемо допустити, щоб підписана у конкретно сьогоднішніх, вкрай несприятливих умовах, асоціація виявилась провальною як для України, так і для Європейського Союзу. А економічна ситуація, яка остаточно склалась напередодні підписання, на превеликий жаль, визначала саме таку перспективу.
Всі члени Уряду були учасниками прийняття такого важкого рішення. Всі знають, як не хотілося його приймати, як до останнього ми зважували ризики і відповідальність перед народом України. Адже саме наш Уряд виконав величезний обсяг роботи, який реально наблизив Україну до асоціації.
Саме Президент і Уряд України протягом трьох років рішуче повернули політичний курс до практичного виконання критеріїв членства в Євросоюзі, здійснювали важкі, але необхідні перетворення не тільки для європейського майбутнього, а в першу чергу для самого українського суспільства.
Тому я вкрай відповідально заявляю: процес переговорів щодо підписання угоди продовжено, і робота з наближення України до європейських стандартів не зупиняється ні на день. Наш власний, український проект "Україна – європейська держава" іде своїм ходом.
І наші партнери з Євросоюзу прийняли таку позицію України та офіційно заявили про можливість підписати Угоду про асоціацію в майбутньому.
Чому нам довелося зробити паузу?
Три роки Президент і Уряд змушені були вести переговори як з Європейським Союзом, так і з Росією, занепокоєною наслідками зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом для власної економіки. Ми принципово вирішили, що рівноправна участь у найбільшому за обсягом і одному з найбільш технологічних ринків світу – Європейському – це реальний шанс структурної перебудови та модернізації економіки України. Водночас ми переконували, що така участь не створює загрозу Росії, навпаки, відкриває нові можливості співпраці.
Ці переговори окремо з кожним партнером не привели до врегулювання протиріч.
Місяць тому в Мінську глави держав Митного союзу прийняли заяву про те, що негайно після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом для України фактично буде скасовано режим вільної торгівлі з країнами Митного союзу. Це означає, що негайно втратять роботу біля 400 тисяч українських робітників, а далі навіть важко порахувати, скільки іще. Закриються найбільші українські підприємства, різко згорнеться малий і середній бізнес, а доходи бюджету не забезпечать виконання соціальних зобов’язань держави.
Під час подальших спроб переконати наших партнерів зі Сходу, стало зрозуміло, що це не умоглядний розвиток подій, це – реальність. Особливо коли зважити на існуючий процес згортання торгових відносин з Росією. Проти такого сценарію рішуче виступили промисловці і підприємці, профспілки, які однозначно донесли свою позицію до Президента і Уряду.
Ми не могли закривати на це очі.
В цей же час Європейський Союз не дав практичної відповіді на наші неодноразові звернення щодо пошуку компенсаторів втрат України від закриття ринків Митного союзу. Ми не отримали жодного підтвердження щодо підтримки з боку європейських і світових фінансових інститутів. Більше того, буквально напередодні підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, Міжнародний валютний фонд висунув Україні абсолютно неприйнятні умови надання кредиту. Причому кредиту розміром рівно стільки, скільки ми залишаємося винні Фонду.
Уряд України не може погодитись на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вдвічі і водночас на заморожування заробітних плат, пенсій, стипендій і всіх соціальних допомог. Ми не можемо піти на різке скорочення доходів бюджету – а отже, на звільнення лікарів, вчителів, викладачів вузів, бюджетних місць для студентів тощо. Ми не згодні на девальвацію національної валюти – це призведе до різкого подорожчання імпортних товарів, в першу чергу, ліків. Ми не можемо відмовитись від підтримки сільськогосподарських товаровиробників, що приведе до подорожчання продуктів харчування.
Президент і Уряд отримали чіткий сигнал, що наші європейські партнери не вплинули на позицію Міжнародного валютного фонду, хоча Євросоюз – один з основних засновників фонду з вирішальним голосом. Вони навіть не змінили прив’язку досить умовної фінансової допомоги від Євросоюзу до відновлення програми з МВФ.
Виконання названих вимог однозначно привело б до соціального колапсу і дискредитації курсу європейської інтеграції України в очах наших людей.
Уряд не може ігнорувати такий очевидний сценарій.
Адже в такій ситуації люди не тільки не відчули б переваг від асоціації, а навпаки, відчули катастрофічне падіння рівня життя, масове безробіття, економічні втрати, які можна порівнювати з ситуацією 90-х років.
Тому стало очевидно, що в умовах, які склалися, переговори щодо врегулювання гострих проблем, з якими зіткнулась Україна, треба продовжити. Ми повинні виробити умови, за яких наша економіка уникне катастрофічних втрат, а люди – краху європейських сподівань і обвального погіршення рівня життя.
У нас є план врегулювання протиріч. Вони виникли, як видно, в трикутнику інтересів України, Європейського Союзу і Росії. Тому логічно і успішно їх можна вирішувати у тристоронньому форматі.  Хто закриває на це очі, той насправді гальмує процес підписання Угоди про асоціацію.
При цьому очевидно, що наша позиція заснована на інтересах України. Це альфа і омега суверенної політики.
З таким посланням нашим партнерам Президент України візьме участь у вільнюському саміті "Східного партнерства".
Хочу підкреслити, що мета тристоронніх переговорів: зняти протиріччя і підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом на кращих для України умовах, не втрачаючи ринків ні Росії, ні ЄС.
Чого ми хочемо досягти? По-перше, відновити нормальний торгово-економічний режим з Росією. По-друге, домовитись про конкретну, на ринкових принципах, допомогу, яку більш сильна економіка Європейського Союзу може надати економіці України у перехідний період.
Шановні колеги!
Україна залишається у переговорному процесі, залишається в проекті "Східного партнерства".
Паузу, яка склалася, ми використаємо для того, щоб продовжити вдосконалювати українське законодавство на європейських принципах, вдосконалювати демократичні стандарти, прискорено впроваджувати в економіку технічні регламенти та норми Євросоюзу, підвищувати конкурентоспроможність вітчизняної економіки.
Тому перше і найголовніше доручення Міністерству закордонних справ разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі: забезпечити проведення тристоронніх консультацій, визначення їх порядку денного і практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання Угоди про асоціацію.
І ще я хочу звернутися до людей, які вийшли на вулицю, наприклад зараз, щоб висловити підтримку курсу європейської інтеграції. Адже саме це головний зміст акцій, які проходять останніми днями - як би не хотіли певні політичні сили перетворити їх на протистояння з владою. Показово, як учасники "євромайданів" стараються дистанціюватися від політиканів. Ми бачили, як люди буквально фізично "обходять" опозиційних політиків, залишають їх в стороні від свого волевиявлення.
Людей вивели на вулиці не політики, а щире розчарування тим, що наші плани на цьому етапі не втілились у життя.
Я добре розумію і поділяю це розчарування. Тому що 90 відсотків тих, хто вийшов на маніфестації – це ті громадяни, які протягом трьох років підтримували політику Президента і Уряду на євроінтеграцію. Ці громадяни весь цей час зміцнювали і зараз зміцнюють наше переконання, що ми проводимо правильний курс.
Це гарантія того, що ніякого розколу суспільства не буде, тому що не буде зміни курсу.
На жаль, певні опозиційні політики не полишають спроб перетворити мирне волевиявлення у зіткнення "стінка на стінку". Такі спроби правоохоронні органи повинні припиняти без вагань. Це в інтересах переважної більшості наших громадян – і тих, хто вийшов на вулиці, і тих, хто живе і працює поряд з місцями проведення масових акцій.
Взагалі, наші громадяни повинні усвідомити: нагнітання ситуації працює проти України, послаблює наші позиції на переговорах. Той, хто хоче дестабілізувати ситуацію, працює проти європейського вибору.
Щоб укласти успішну Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі, вирішити економічні проблеми зі східними партнерами, Україна повинна бути єдиною і стабільною. Сильною, як сказав Президент вчора.
А Уряд гарантує: Україна і далі буде рухатись на шляху європейської інтеграції так, як це в інтересах України, в інтересах нашого народу.
Шановні члени Уряду!
Щодо питань порядку денного.
Сьогодні буде розглянуто важливий проект Закону України «Про перелік адміністративних послуг та плату (адміністративний збір) за їх надання». Положення закону убезпечать громадян, підприємців тощо від:
-нав’язування їм адміністративних послуг, які не передбачені законом;
-зайвих витрат на отримання адміністративних послуг, які не передбачені законом.
Окремо хочу підкреслити, що згідно експертного висновку Мін`юсту цей проект належить до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. 
Таким чином, Уряд підтримує європейський курс щоденною системною роботою з адаптації внутрішнього законодавства до права ЄС.
Також Уряд прийме зміни до порядку інформування центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відповідно до змін таку інформацію отримають право подавати безпосередньо затримані, члени сімей та близькі родичі. 
Це ще один крок з удосконалення діючого механізму реалізації конституційного права кожного українського громадянина на правову допомогу, який було запроваджено для забезпечення належного виконання Україною її міжнародних зобов’язань у сфері прав людини, у тому числі тих, що випливають з її членства в Раді Європи.
З метою прискорення переходу вітчизняних підприємств до світових стандартів у галузі енергозбереження Уряд перегляне перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, що ввозяться на територію України на пільгових умовах.
Будуть обговорені законодавчі зміни, які дозволять активізувати погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Це надзвичайно актуальне питання в контексті зменшення боргів за спожитий природний газ.
Сьогодні також буде схвалено для подання до Верховної Ради законопроекти про ратифікацію угод  між урядами України і: 
-Республіки Казахстан про виробничу кооперацію в авіабудуванні;
-Ірландії - про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та доходи від відчуження майна;
-Словаччини - про військові поховання.
Також ми розглянемо інші питання соціально-економічного розвитку України.
Дякую за увагу. Які є пропозиції до порядку денного?


Заява Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з приводу громадських виступів на підтримку європейської інтеграції України

Протягом останніх днів у столиці та багатьох інших містах України, а також закордоном відбулися та тривають і зараз громадські виступи на підтримку європейської інтеграції України.
Наша Церква, як і низка інших провідних Церков та релігійних організацій України, у спільному зверненні ще наприкінці вересня цього року засвідчили підтримку європейських прагнень українського народу. За цей час на багатьох зустрічах в Україні та закордоном з політиками та громадськими діячами як особисто Патріарх, так і представники нашої Церкви зазначали, що Україна – європейська країна, що вибір нашого народу на користь приналежності до європейської християнської цивілізації був здійснений ще понад 1000 років тому під час Хрещення Київської Руси.
Як Церква ми маємо надію, що духовний потенціал України, наша співпраця зі здоровими європейськими силами у збереженні традиційних християнських цінностей – релігійних, сімейних, культурних та інших – допоможуть Європі у подоланні руйнівних проявів агресивного секуляризму.
Також ми переконані, що асоційоване членство України у Європейському Союзі – шлях до збереження української державності від агресивних зазіхань на неї з боку поборників відновлення зниклої імперії. Європейська інтеграція України – це також засіб уникнення нової холодної війни у Європі, ознаки підготовки до якої з боку північних імперських сил є очевидними.
Історичний шлях Української Церкви і українського народу нерозривно пов’язані. Тому нас, як і весь народ, стурбувала можливість відкладення на невизначений час підписання угоди між Україною та ЄС або і взагалі перспектива відмови від неї, на чому наполягають деякі закордонні сили
Ми сподіваємося що в найближчі дні будуть і з українського, і з європейського боку прийняті мудрі, правильні рішення, які відповідають спільним інтересам України та Європи. А закордонні діячі, які прагнуть під гаслами "братства” задушити нашу державність у своїх цупких обіймах, отримають гідну відповідь на ці зазіхання.
Знаючи, що молитва – один з найсильніших засобів боротьби віруючої людини, бо завдяки їй долається сила диявола, в ці вирішальні дні найперше звертаюся до всіх вірних Київського Патріархату та до всіх віруючих з проханням: посилюйте свої молитви за Україну, за наш народ, і особливо – за  державних керівників України та Європи, щоби Господь надихнув їх мудрістю прийняти вірні рішення.
Підтримуючи також право кожного громадянина на мирне оголошення і відстоювання своєї думки, одночасно закликаю всіх, хто бере участь у вуличних акціях на підтримку європейської інтеграції: бережіть мирний характер своїх дій, не піддавайтеся на провокації до насильства, виявляйте мудрість. Пам’ятайте слова Священного Писання: "Не будь переможений злом, а перемагай зло добром” (Послання до римлян, 12:21).
Звертаюся також до правоохоронних органів та інших представників держави із закликом забезпечити громадянам право мирно висловлювати свою позицію. Бо силові дії там, де потрібні діалог та порозуміння, здатні лише радикалізувати настрої, ще більше розділити суспільство, принести шкоду Україні.
Нехай Господь Бог збереже наш народ у мирі та злагоді, примножить мудрість державних мужів та всього суспільства. Закликаю на всіх Боже благословення!

На думку адміністратора веб-сайту: Особисто сам я за евроінтеграцію України. Бо іншого шляху я не бачу. Давайте вірити в краще майбутнє. Давайте краще поживемо до завтра - побачимо (28-29 листопада в Вильнюсі відбудеться саміт Східного партнерства ЕС). Удачі завтра всім!
Категорія: Адміністратор | Переглядів: 932 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**