Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 26.04.2024, 05:00
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2015 » Березень » 10 » В Стриї засудили рецидивіста, який скоїв грабіж і вчинив на замах задоволення статевої пристрасті неприродним способом глухонімої потерпілої
18:15
В Стриї засудили рецидивіста, який скоїв грабіж і вчинив на замах задоволення статевої пристрасті неприродним способом глухонімої потерпілої

В Стриї Львівської області засудили рецидивіста, який скоїв грабіж і вчинив на замах насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом глухонімої потерпілої

В И Р О К
Іменем України

17 березня 2010 року Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі: головуючого-судді Саса С. С. , при секретарі Юкша О.О. з участю прокурора Івасівки О.З. та захисника ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті ОСОБА_2 кримінальну справу №1-25/2010 про обвинувачення ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, працював обвальщиком голів великої рогатої худоби забійного цеху ПП СміО, одруженого, раніше судимого 03.12.1997 року Бердянським міським судом Запорізької області за ст.141 ч.2 КК України (в редакції 1960 року) на 1 рік 6 місяців позбавлення волі із застосуванням ст.14 КК України лікування від алкоголізму; 24.01.2001 року Бердянським міським судом Запорізької області за ст.81 ч.3, ст.17 ч.2, 81 ч.3 КК України (в редакції 1960 року) на 3 роки 6 місяців позбавлення волі. Згідно ст.45 КК України засуджений умовно з іспитовим строком 2 роки із сплатою штрафу в сумі 680 грн. Згідно постанови місцевого суду м.Бердянська від 28.01.2002 року, вирок Бердянського міського суду від 24.01.2001 року змінений, оскільки відповідно до Кримінального Кодексу України 2001 року дії ОСОБА_3 відповідають ст.185 ч.3 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі. Тому ОСОБА_3 засуджений на 3 роки 6 місяців позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки без сплати штрафу в сумі 680 грн.; 21.11.2001 року місцевим судом м.Бердянська за ст.ст.185 ч.2, 185 ч.3, 304, 70 КК України на 3 роки позбавлення волі. На підставі ст.71 КК України приєднано невідбуте покарання згідно вироку Бердянського міського суду від 24.01.2001 року та призначено остаточне покарання 4 роки позбавлення волі. Звільнений 13.08.2004 року із Веселовської ВК Запорізької області по відбуттю покарання, - за ст.ст.153 ч.1, ч.3 ст.15, ч.2 ст.153, 185 ч.2, 186 ч.2 КК України,
ВСТАНОВИВ:
29 серпня 2008 року близько 5 години 20 хвилин ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, з метою вчинення задоволення статевої пристрасті неприродним способом, знаходився на вул.Зубенка в м.Стрию під пішохідним мостом через залізничну колію, де побачив потерпілу ОСОБА_4, яка підійшла до даного мосту і мала намір на нього піднятися. Реалізовуючи свій намір на вчинення злочину, ОСОБА_3 підійшов до потерпілої ззаду і шляхом застосування насильства, з метою подолання можливого опору ОСОБА_4, спочатку раптово схопив її правою рукою за шию і здушуючи її потягнув за продуктовий кіоск, який розташований під пішохідним мостом, на асфальтовану площадку, де діючи всупереч її волі і продовжуючи вчиняти фізичне насильство до ОСОБА_4, почав наносити їй удари рукою в обличчя та здушував її шию, а потім штовхнув потерпілу рукою в спину, внаслідок чого змусив ОСОБА_4 зігнутися і спертися руками спереду об виступ кіоску, і утримуючи її ноги між своїми, насильно задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом. Внаслідок застосування фізичного насильства до потерпілої ОСОБА_4, ОСОБА_3 заподіяв їй легкі тілесні ушкодження у вигляді синяка лівої щоки, синяків гомілково-ступневих суглобів, у ділянці пігментної тканини навколо прямої кишки було виявлено медіальні тріщини.
Продовжуючи свою злочинну діяльність, 29 серпня 2008 року, близько 5 години 30 хвилин, ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, під пішохідним мостом через залізничну колію, що на вул.Зубенка в м.Стрию, на асфальтованій площадці за продуктовим кіоском, попередньо задоволивши статеву пристрасть неприродним способом із застосуванням фізичного насильства до потерпілої ОСОБА_4, яка є глухою, інвалідом з дитинства по слуху 3 групи, скористався безпорадним станом останньої, відкрито викрав її сумку вартістю 150 грн., у якій знаходилися мобільний телефон марки "Самсунг SGH Е 570" вартістю 1030 грн., гроші в сумі 80 грн., заколка для волосся вартістю 5 грн., гребінь вартістю 8 грн., помада вартістю 10 грн. та пенсійне посвідчення інваліда 3 групи, видане на дівоче прізвище потерпілої ОСОБА_5, а всього викрав майна на загальну суму 1283 гривні, після чого з місця події з викраденим скрився.
В цей же день, 29 серпня 2008 року, близько 6 години 35 хвилин, ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, з метою вчинення задоволення статевої пристрасті неприродним способом, знаходився на вул.Саксаганського в м.Стрию, поблизу будинку № 1, де побачив потерпілу ОСОБА_6, яка йшла поміж даний будинок. Коли вона порівнялася із підїздом № 2, то ОСОБА_3, реалізовуючи свій намір на вчинення злочину, підійшов до потерпілої ззаду і шляхом застосування насильства, з метою подолання можливого опору потерпілої, спочатку раптово схопив її правою рукою за шию і здушуючи її, потягнув у даний підїзд, де ліворуч на площадці підїзду біля вхідних дверей, діючи всупереч волі потерпілої, продовжуючи вчиняти фізичне насильство до ОСОБА_6 та висловлюючи в її адресу усні погрози застосування фізичного насильства, які вона сприймала реально, почав здушувати шию потерпілої, а потім навалився на її спину ззаду вагою свого тіла, внаслідок чого вона впала на коліна, після чого намагався вчинити з нею задоволення статевої пристрасті неприродним способом, однак свої злочинні дії до кінця не довів з причин, що не залежали від його волі, оскільки почув звук від замка дверей квартири, який відчинявся, тому усвідомлюючи, що на місце події йдуть випадкові перехожі громадяни, які можуть виявити його злочинні дії та припинити їх, з місця події скрився. Внаслідок застосування фізичного насильства до ОСОБА_6, ОСОБА_3 заподіяв їй легкі тілесні ушкодження у вигляді синця правого коліна.       
Крім цього, 31 серпня 2008 року, близько 21 години 45 хвилин, ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння та з метою вчинення задоволення статевої пристрасті неприродним способом, знаходився у провулку Я.Мудрого в м.Стрию, навпроти будинку № 64, який відноситься до вул.Б.Хмельницького, де побачив громадянку ОСОБА_7, яка йшла поміж даний будинок. Коли вона знаходилася від кута даного будинку на відстані приблизно 10 м, то ОСОБА_3, реалізовуючи свій намір на вчинення злочину, обігнав її спереду, загородивши собою дорогу, а потім підійшовши до потерпілої збоку та шляхом застосування насильства, з метою подолання можливого опору потерпілої, спочатку раптово схопив її правою рукою за шию і здушуючи її, потягнув вбік від стежини провулку до городних ділянок, біля яких повалив потерпілу на землю, на якій росла трава, на спину, де діючи всупереч її волі та продовжуючи вчиняти фізичне насильство до ОСОБА_7 і висловлювати в її адресу усні погрози застосування фізичного насильства, які вона сприймала реально, почав здушувати шию потерпілої та надавлювати пальцем руки на ліве око останньої, після чого намагався вчинити з нею задоволення статевої пристрасті неприродним способом, однак свої злочинні дії до кінця не довів з причин, що не залежали від його волі, оскільки побачив, що засвітилося світло в одній із квартир на першому поверсі, тому усвідомлюючи, що на місці події можуть появитися громадяни, які зможуть виявити його злочинні дії та припинити їх, з місця події скрився. Внаслідок застосування фізичного насильства до потерпілої ОСОБА_7, ОСОБА_3 заподіяв їй легкі тілесні ушкодження у вигляді підшкірного крововиливу верхньої повіки лівого ока, крововиливу в коньюктиву лівого ока, садна шиї.
Продовжуючи свою злочинну діяльність, 31 серпня 2008 року, близько 21 години 45 хвилин, ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, знаходячись у провулку Я.Мудрого в м.Стрию, навпроти будинку № 64, який відноситься до вул.Б.Хмельницького, попередньо вчинивши замах на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства відносно потерпілої ОСОБА_7, скористався безпорадним станом останньої, схопив її срібний ланцюжок із медальйоном, який висів у неї на шиї, і почав його скручувати, здушуючи ним горло ОСОБА_7, внаслідок чого ланцюжок розірвався і ОСОБА_3 відкрито заволодівши ним, скрився з місця події, завдавши потерпілій ОСОБА_7 матеріальну шкоду на суму 120 грн.
Крім того, 1 вересня 2008 року, близько 2 години, ОСОБА_3, перебуваючи в стані алкогольного спяніння та знаходячись у приміщенні кафе, яке розташоване на вул.Олесницького, 1/3 в м.Стрию, де знаходились ігрові апарати, куди зайшов шляхом вільного доступу, як відвідувач, скориставшись тим, що у даному приміщенні нікого не було, а потерпілий ОСОБА_2 заснув за столиком, таємно викрав з даного столу кобуру шкіряну вартістю 50 гривень, у якій знаходився пневматичний газобалонний пістолет марки МР-654К, калібру 4,5 мм, серійний № ТО7082961, російського виробництва, з магазином, у якому було 11 шт. кульок, вартістю 980 гривень, заподіявши потерпілому ОСОБА_2 матеріальну шкоду на загальну суму 1030 гривень та з місця події з викраденим скрився, однак близько 2 години 40 хвилин ОСОБА_3 був затриманий працівниками міліції.
В судовому засіданні підсудний ОСОБА_3 свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.153 ч.1, ч.3 ст.15, 153 ч.2, 186 ч.2 КК України не визнав, предявлене звинувачення за ч.2 ст.185 КК України визнав повністю та пояснив, що з весни 2006 року він проживає без реєстрації в м.Стрию із гр.ОСОБА_8, у якої є двоє дітей від першого шлюбу і з якою взяв шлюб. Близько 1 години 1 вересня 2008 року він вийшов із кафе, яке знаходиться на вул.50-річчя УПА в м.Стрию, де пив пиво, і направився додому. Проходячи по вул.Шевченка, він помітив відчинені двері у одному з барів, яке знаходиться на початку вулиці Олесницького. Він вирішив туди зайти, щоб ще випити пива. Коли він зайшов у дане приміщення, то побачив, що там знаходяться гральні автомати. У приміщенні залу на той час нікого не було, тільки справа від входу за столиком сидів незнайомий йому мужчина, який спав. Біля нього на столі, як йому здалося, лежав гаманець. Він вирішив його викрасти. Скориставшись тим, що його ніхто не бачить, він підійшов ближче і взявши його в руки, побачив, що це був пістолет чорного кольору, який знаходився у кобурі чорного кольору. Тримаючи його у руці, він вийшов з ним на вулицю і пішов по вул.Шевченка в напрямку дому. Проходячи по вул.Чорновола в напрямку залізничного вокзалу, поблизу арки, його затримали працівники міліції та доставили у відділ міліції, де у нього було вилучено даний пістолет з кобурою.
Злочинів, передбачених ст.ст.153 ч.1, ч.3 ст.15, 153 ч.2, 186 ч.2 КК України відносно потерпілих ОСОБА_4, ОСОБА_6, ОСОБА_7 він не вчиняв, а показання на досудовому слідстві, де він визнав свою вину у скоєних злочинах, давав у зв’язку із застосуванням відносно нього фізичного тиску з боку працівників міліції.
Суд розцінює показання підсудного ОСОБА_3 як такими, що направлені на уникнення відповідальності за скоєне і його показання спростовуються його ж показаннями, які він давав на досудовому слідстві, показаннями потерпілих, свідків, зібраними та перевіреними в судовому засіданні матеріалами справи.
Так, підсудний ОСОБА_3 будучи допитаний як підозрюваний 02.09.2008 року, пояснив, що з весни 2006 року він проживає без реєстрації в м.Стрию із гр.ОСОБА_8, у якої є двоє дітей від першого шлюбу, і з якою взяв шлюб. Приблизно за тиждень перед вчиненням злочину у нього із дружиною погіршилися стосунки і він почав вживати спиртні напої. 28 серпня 2008 року він працював у другу зміну на роботі і після роботи вжив спиртні напої. Приїхавши з роботи близько 1 години в центр міста, а саме, на вул.Шевченка, він почав ходити по місту і купувати у нічних магазинах пиво, яке випив приблизно 10 пляшок. В котрій саме годині, він вже не пригадує, він на залізничному вокзалі м.Стрия також випив пиво, після чого, вийшовши із приміщення вокзалу, перейшов пішохідний міст через колію, зайшов за кіоск білого кольору, який був оббитий вагонкою і знаходиться під даним мостом, і стояв за ним. Приблизно о 5 годині 30 хвилин він побачив незнайому йому раніше жінку приблизно 30-річного віку, яка підійшла до сходів даного мосту і була одягнена у джинсові штани та джинсову курточку або синього або сірого кольору, точно не пригадує. На лівому плечі вона мала сумку темного кольору. Він підбіг ззаду до даної жінки з метою, щоб задовольнити свою статеву пристрасть, схопив її правою рукою за шию і почав тягнути під міст за вищевказаний кіоск, де він до того знаходився. Дана жінка не хотіла йти з ним, але він її насильно тягнув. Затягнувши її за кіоск на асфальтовану площадку, він домагався її, почав її шарпати і в цей момент зірвав із її плеча сумку і поклав її на землю поруч. Під час цього нікого з очевидців поблизу не було. Оскільки жінка почала йому чинити фізичний опір та намагалася кричати, то він вдарив її кулаком в обличчя, а потім почав розвертати її до себе задом і, можливо, ще кілька разів вдарив її рукою. Після цього він штовхнув її ззаду рукою в спину і вона зігнулася вперед, після чого він стягнув з неї штани та труси вище колін, розстібнув свої штани, почав статевий акт із даною жінкою, як він вважав, природним способом. Після чого, скориставшись безпорадним станом потерпілої, схопив її сумку та почав втікати в напрямку вулиці, яка знаходиться перпендикулярно даному пішохідному мостові. Він не чув, щоб дана жінка щось йому говорила чи кричала, чи показувала вона йому щось жестами, він не пам`ятає. В той час він був одягнений у кросівки біло-червоного кольору, джинсові штани темно-синього кольору, джинсову курточку синьо-сірого кольору, футболку сіро-чорного кольору із надписом спереду літерами білого кольору, шкарпетки сірого кольору та труси сімейні світло-сірого кольору із надписами різних марок автомобілів. Пробігши по даній вулиці приблизно два будинки, він забіг у під’їзд другого будинку, який розташований ліворуч від дороги, і в якому на першому поверсі світилося світло, оглянув викрадену ним жіночу сумку, яка була темного кольору. Він відкрив один відділ сумки, у якому побачив мобільний телефон червоного кольору напівкруглої форми, якої саме марки він був, не роздивлявся, тому що телефон йому був не потрібний, бо він шукав тільки гроші. Однак, грошей він не знайшов. Крім телефона, у сумці знаходилася ще якась косметика та посвідчення, яке саме, він не знає, тому що його не розглядав. Оскільки у даній сумці його нічого не зацікавило, то він вийшов із даного під’їзду і зліва біля водостічної труби викинув дану сумку, після чого направився додому. Йдучи по вул.Саксаганського в м.Стрию, він направився на вул.Сколівську з метою, щоб купити у нічному магазині пиво. Проходячи поміж будинок № 1 на вул.Саксаганського, він побачив перед собою незнайому йому жінку приблизно 30-річного віку повної тілобудови. Пригадує, що схопив її ззаду правою рукою за шию і почав тягнути у під’їзд, який знаходиться посередині будинку. Дана жінка намагалася вирватися від нього. Він затягнув її на площадку під’їзду у лівий кут і штовхнув її у спину, від чого вона впала на коліна. Він відпустив дану жінку і став попереду неї, тому що мав намір задовольнити свою статеву пристрасть неприродним способом, але в цей момент почув, як на другому поверсі хтось відкрив замок у дверях. Він перелякався і залишивши дану жінку, втік із під’їзду. Чи бігла за ним дана жінка, і чи кричала вона йому щось услід, не пам’ятає. Після цього він пішов додому. Знаходячись уже біля свого будинку, йому зателефонувала дружина і запитала, де він знаходиться, на що він їй відповів, що за кілька хвилин буде вдома. Прийшовши додому, він роздягнувся, нічого не розповідаючи своїй дружині, і ліг спати. Близько 15 години він пішов на роботу у другу зміну і повернувся приблизно о 1 год. 30 хв. тверезим. Дану ніч він ночував вдома, у суботу вдень та вночі також знаходився вдома. А в неділю вдень, близько 15 години, до нього на мобільний телефон подзвонив товариш, з яким він працює, ОСОБА_9 і запросив його приїхати в гості в с.Нежухів Стрийського району. Близько 16 години він вийшов з дому, нічого не сказавши своїй дружині, тому що він з нею посварився перед тим, і поїхав в с.Нежухів. Там вони розпили з ОСОБА_9 пляшку горілки та випили пару пляшок пива. Пробув він у нього приблизно до 20 20.30 год., після чого приїхав у м.Стрий на залізничний вокзал. Коли він знаходився у ОСОБА_9, то його дружина кілька разів телефонувала йому і питала, де він знаходиться, але він їй не сказав. На залізничногму вокзалі він випив ще пляшку пива, після чого пішов гуляти по місту. На вул.Б.Хмельницького він повернув у якийсь прохід біля п’ятиповерхового будинку і зупинився в одному з провулків. Через деякий час, коли на вулиці було вже темно, це була приблизно 22 година, він побачив незнайому йому жінку приблизно 30-річного віку, світловолосу, яка йшла у напрямку даного будинку. Оскільки він був п’яним, то у нього виник намір задовольнити свою статеву пристрасть. Пішовши слідом за нею, не доходячи до кута даного будинку, він обігнав її і став перед нею та почав перешкоджати їй пройти повз нього. Потім схопив її правою рукою за шию і потягнув під будинок в неосвітлене місце. Вона почала чинити йому опір, який виражався у нанесенні ударів руками по обличчю, шиї та руках. Тоді він штовхнув її і повалив на землю на спину, рукою закрив їй рот для того, щоб вона не кричала, а також притиснув пальцями руки її обличчя, аж до поверхні очей. Після цього він, домагаючись задовольнити свою статеву пристрасть неприродним способом, намагався примусити її виконати це, виражаючись у наказовому тоні. Вона, не опираючись, не виконувала його домагання, і тоді він схопив рукою її за шию та відчув, що на ній знаходиться ланцюжок, який скрутивши та провернувши на шиї, розірвав та кинув його неподалік від неї. Після цього побачив, що включилося світло у кімнаті на 1-му поверсі та побоюючись, що його хтось побачить із сторонніх осіб, втік з місця події, так і не задовольнивши свої бажання. Будь-яких речей у даної жінки він не грабував. Свою вину у вчиненні даних злочинів він визнав повністю, щиросердечно розкаявся у вчиненому. (а.с.100-104).
Показанням підсудного ОСОБА_3, які він давав на досудовому слідстві та повністю визнав свою вину у вчинених злочинах (а.с.100-104 ), суд надає віри, вважає їх правдивими і об’єктивними і такими, що не суперечать іншим доказам по справі про винність підсудного, а тому суд кладе їх в основу обвинувального вироку.
Крім часткового визнання вини винність підсудного стверджується слідуючими доказами по справі:
- Показаннями потерпілої ОСОБА_4, яка через перекладача пояснила, що вона є інвалідом третьої групи з дитинства, оскільки є глухонімою. Протягом  півтора року вона працює на Львівській швейній фабриці "Вест-прима-Текс" швеєю і кожного дня зранку їздить на роботу у м.Львів на електричці. Майже кожного дня вона їздила у м.Львів разом із чоловіком, котрий також працює у м.Львові, а 29 серпня 2008 року чоловік захворів і вона о 5 годині ранку пішла на залізничний вокзал сама. Дійшовши до прохідної вагоно-ремонтного заводу, яка знаходиться неподалік пішохідного мосту через залізничну колію, вона подивилася на годинник, який знаходиться над дверима прохідної на вулиці і побачила, що була 5 година 20 хвилин. Пройшовши метрів 20 від даної прохідної до початку вказаного мосту, вона відчула, що хтось ззаду схопив її за шию і почав сильно тиснути, що їй стало тяжко дихати. Потім вона побачила мужчину приблизно 25-30-річного віку, зростом приблизно 170 см, середньої тілобудови, обличчя якого було овальної форми, ніс прямий, очі великі, чоло відкрите, волосся коротко підстрижене, та одна особливість, яка їй запам’яталася, це кутики очей та губ, які були опущені вниз. Одягнений даний мужчина був у футболку чорного кольору, спереду якої був або надпис або малюнок білого кольору, джинсовий костюм синьо-сірого кольору, кросівки білого кольору із полосками по боках. В подальшому вона опізнала і їй відомо, що це був ОСОБА_3 Останній почав її тягнути від початку мосту вліво під міст, вона почала йому показувати, що вона нічого не чує і не може говорити. Тоді він приклав свій палець до своїх губ, даючи їй зрозуміти, щоб вона була тихо. Вона перелякалася і тихо йшла за ним, оскільки не мала змоги дати йому відсіч, оскільки він сильно стискав її шию. Оскільки в той час йшов дощ, то вона у правій руці тримала парасолю. Він затягнув її за продуктовий кіоск білого кольору, який розташований під пішохідним мостом, на асфальтовану площадку. По міміці ОСОБА_3 було видно, що він щось кричить і дуже злий. Його погрози вона сприймала реально і побоювалася їх виконання. Потім він зірвав з її лівого плеча її жіночу сумку коричневого кольору, і поклав її на землю поруч, вона намагалася чинити йому опір, виривалася від нього, але він наніс їй удар кулаком правої руки у ділянку лівої щоки та зліва над верхньою губою. Після цього схопив рукою за шию і стиснув їй сильно горло. Потім вдарив рукою в чоло кілька разів, від даних ударів вона вдарялася задньою частиною голови об стіну кіоску. Після цього він її насильно розвернув і сильно штовхнув рукою у верхню частину спини вперед таким чином, що вона опинилася в зігнутому до нього положенні задом. Вона намагалася вирватися від нього, але він сильно стиснув її ноги своїми ногами, не даючи їй від нього вирватися. Потім ОСОБА_3 почав насильно стягати з неї джинсові штани і труси, сам також розстібнув ширинку своїх штанів і задоволив статеву пристрасть неприродним способом. Вона відчула сильний біль. Даний акт продовжувався приблизно 3-5 хвилин. Вона постійно намагалася вирватися від нього, тобто витягнути свої ноги від його ніг, але він міцно її тримав. Після того, як ОСОБА_3 закінчив статевий акт, він застібнув свої штани, схопив її сумку і почав втікати в напрямку вул.Головацького. Вона також одягнулася і відразу побігла додому та розповіла про те, що сталося, своїй мамі, після чого вони разом з нею поїхали у міліцію. У сумочці, яку викрав ОСОБА_3, знаходився мобільний телефон червоного кольору марки "Самсунг SGH Е 570" вартістю 1030 грн., гроші в сумі 80 грн., косметика та пенсійне посвідчення інваліда 3 групи, видане на її дівоче прізвище ОСОБА_5. Внаслідок відкритого викрадення їй була заподіяна матеріальна шкода на суму 1283 грн.
- Показаннями потерпілої ОСОБА_6, яка пояснила, що 29 серпня 2008 року, близько 6 години 30 хвилин, вона вийшла з дому і йшла в напрямку вул.Сколівської в м.Стрию, щоб їхати на роботу. Проходячи поміж будинок № 1, який розташований на вул.Саксаганського в м.Стрию, біля другого під’їзду, до неї збоку справа підійшов незнайомий мужчина, як тепер їй відомо ОСОБА_3, одягнений був у футболку темного кольору, джинсову коротку куртку темного кольору, джинсові штани темного кольору, колір штанів був аналогічний із кольором курточки. Він простягнув до неї дві руки, як вона зрозуміла, або хотів у неї вирвати з руки парасолю, або схопити її за шию. Вона сказала йому, щоб він відчепився від неї. Після цього вона відчула, як ОСОБА_3 схопив її правою рукою за шию і стиснув. Вона намагалася вирватися від нього і вдарити його парасолею, але він ще більше стиснув її шию і горло. Вона ще встигла кілька разів крикнути про допомогу, після цього він так стиснув її горло, що вона вже нічого не могла сказати. Потім він, продовжуючи тримати її за шию рукою, потягнув її у другий під`їзд від кута будинку № 1 на вул.Саксаганського. На площадці під’їзду біля вхідних дверей у лівому куті він навалився на неї ззаду вагою свого тіла і ще стиснув сильніше її шию. Від його ваги вона не втрималася і впала на коліна, а ОСОБА_3, продовжуючи її тримати за шию, запитав, чи хоче вона жити. Вона відповіла, що вже заспокоїлася і хоче жити, оскільки в той час відчувала реальну загрозу своєму життю. Тоді він відпустив її, став перед нею на відстані приблизно 1 м і почав розстібати свої штани та висловлюватися в її адресу нецензурними словами. Вона зрозуміла, що він намагається її згвалтувати. Коли мужчина почав розстібати свої штани, то на другому поверсі даного під’їзду хтось почав відчиняти замок і він, побоюючись, що хтось зараз зійде, відразу вибіг із під`їзду. Потім вона піднялася із підлоги, забрала свою сумку, яка лежала поруч на підлозі, і вибігла за ним слідом, але побачила, що він швидко пішов попід даним будинком і зайшов за його кут. За ним вона вже не бігла, а тільки побачила знайому на вигляд їй жінку, яка йшла з протилежного боку будинку, і запитала її, чи не бачила вона мужчину, на що вона відповіла, що не бачила. Оскільки вона була дуже схвильована, то вона запитала її, що сталося, і вона їй все розповіла про даний факт.
- Показаннями потерпілої ОСОБА_7, яка пояснила, що 31 серпня 2008 року ввечері вона проводжала свою подругу на залізничний вокзал м.Стрия. Близько 21 години 30 хвилин вона поверталася із вокзалу додому. Приблизно через 15 хвилин повернувши у прохід, який знаходиться з тильної сторони будинку, у якому вона проживає, і пройшовши по ньому до кута будинку, вона зупинилася і оглянулася та побачила чоловічу постать, який ховався у тупіковому провулку, який відходить справа від провулку ОСОБА_10. Вона пішла далі в напрямку кута свого будинку. Не доходячи до його кута приблизно 2-3 м, вона почула позаду себе швидкі кроки, а потім побачила, як мужчина, як тепер їй відомо ОСОБА_3, обігнав її і став попереду неї на відстані приблизно 0,5 м. Коли вона хотіла його обійти, він загородив їй дорогу. Потім вона хотіла обійти його з іншої сторони, і тоді він схопив її правою рукою за шию спереду і почав тягнути в сторону в напрямку до стіни будинку, тобто в те місце, де територія була неосвітлена. Вона почала чинити йому фізичний опір, тобто відбиватися від нього своїми руками, вдарила його по обличчю, шиї та руках. Побачивши, що вона не може від ОСОБА_3 сама відбитися, вона спробувала закричати і покликати когось на допомогу. Але він, продовжуючи тримати її за шию, вагою свого тіла повалив її на спину на землю і присів біля неї. Вона спробувала закричати, але він своєю рукою стулив їй рот і пальцем своєї руки сильно натиснув на її ліве око. Вона відчула сильний біль в оці і перестала чинити опір, побоюючись за своє життя. Тоді він, побачивши, що вона заспокоїлася, почав на російській мові вимагати від неї, щоб вона задовольнила його статеву пристрасть неприродним способом. Це він повторяв декілька разів, але вона не реагувала на його вимогу, вдаючи, що його не чує. Тоді він сильно стиснув її шию пальцями своєї руки і почав погрожувати їй фізичною розправою, тобто говорив, що або задушить її, або вб’є, якщо вона не задовольнить його статеву пристрасть. Дані погрози вона сприймала реально і побоювалася їх виконання. Тоді він почав розстібати свої штани. Вона почала ОСОБА_3 просити, щоб він її відпустив, але він своєю рукою схопив її срібний ланцюжок, на якому знаходився медальйон, який висів у неї на шиї, і почав його скручувати, перетискаючи ним її горло. Вона відчула сильний біль. Потім він скрутив його на її шиї так, що вона думала, що він хоче її задушити. Через кілька секунд ланцюжок розірвався і вона закричала. ОСОБА_3 почав оглядатися навкруги, можливо, він когось побачив, і тоді він піднявся і нічого їй не говорячи, побіг за кут будинку. Даний інцидент тривав приблизно 10 хвилин. Коли ОСОБА_3 скрився, вона піднялася із землі і обшукала територію навколо з метою знайти свій ланцюжок, однак, ланцюжка вона не знайшла і зрозуміла, що його ОСОБА_3 забрав із собою. Після цього вона пішла до себе додому, де все розповіла своїм синам і вони пішли на вулицю шукати даного мужчину, але так і не знайшовши, подзвонили у міліцію. Під час нападу на неї ОСОБА_3 був одягнений у футболку комбінованих кольорів світлого і темного кольору із надписом спереду, штани темного кольору, взутий був у шльопанці. Вартість викраденого у неї срібного ланцюжка становить 70 грн., а медальйона 50 грн.
- Показаннями свідка ОСОБА_5, яка пояснила, що потерпіла ОСОБА_4 є її дочкою та є інвалідом третьої групи з дитинства, оскільки є глухонімою. 29 серпня 2008 року чоловік дочки захворів і дочка о 5 годині ранку вийшла із будинку і пішла на залізничний вокзал сама, щоб їхати електричкою у м.Львів на роботу. Приблизно о 6 годині її дочка ОСОБА_4 повернулася додому, була дуже схвильована і плакала. На її запитання, що сталося, остання розповіла, що о 5 годині 20 хвилин, коли вона підійшла до початку пішохідного мосту через залізничну колію, вона відчула, що хтось ззаду схопив її за шию і почав сильно тиснути, що їй аж стало тяжко дихати. Потім вона побачила мужчину приблизно 25-30-річного віку, зростом приблизно 170 см, середньої тілобудови, обличчя якого було овальної форми, ніс прямий, очі великі, чоло відкрите, волосся коротко підстрижене, але одна особливість, яка їй добре запам’яталася, це кутики очей та губ, які були опущені вниз. Одягнений даний мужчина був у футболку чорного кольору, джинсовий костюм синьо-сірого кольору, кросівки білого кольору із полосками по боках. Даний мужчина почав тягнути її від початку мосту вліво під міст, вона почала йому показувати, що нічого не чує і не може говорити. Тоді він приклав свій палець до своїх губ, даючи їй зрозуміти, щоб вона була тихо. Вона перелякалася і тихо йшла за ним, оскільки не мала змоги дати йому відсіч, оскільки він сильно стискав її шию. Він затягнув її, всупереч її волі, за продуктовий кіоск білого кольору, який розташований під пішохідним мостом, на асфальтовану площадку. Мужчина почав там їй щось говорити, але вона показала йому, що не розуміє його, і почала просити, щоб він її відпустив, але він засунув руку у внутрішню кишеню своєї куртки і вона перелякалася, думаючи, що він щось може звідти витягнути, наприклад, ніж, тому що по його міміці було видно, що він щось кричить і дуже злий. Потім він зірвав з її лівого плеча сумку коричневого кольору, і поклав її на землю поруч, вона намагалася чинити йому опір, виривалася від нього, але він наніс їй удар кулаком правої руки у ділянку лівої щоки та зліва над верхньою губою. Після цього схопив рукою за шию і стиснув їй сильно горло, так що вона не могла нічого сказати. Потім вдарив рукою в чоло декілька разів і від даних ударів вона вдарялася задньою частиною голови об стіну кіоску. Після цього він її насильно розвернув і сильно штовхнув рукою у верхню частину спини вперед таким чином, що вона опинилася в зігнутому до нього положенні задом. Вона намагалася вирватися від даного мужчини, але він сильно стиснув її ноги своїми ногами, не даючи їй від нього вирватися. Потім мужчина почав насильно стягати з неї джинсові штани і труси вище колін, розстібнув ширинку своїх штанів і задоволив статеву пристрасть неприродним способом. Вона відчула сильний біль. Після того, як мужчина закінчив статевий акт, він застібнув свої брюки, схопив її сумку і втік. А її дочка також одягнулася і відразу побігла додому, після чого вони разом з нею поїхали у міліцію. Як пізніше їй стало відомо від дочки, що злочин щодо неї вчинив ОСОБА_3, якого вона опізнала після його затримання.
- Показаннями свідка ОСОБА_11, який пояснив, що потерпіла ОСОБА_7 є його мамою. 31 серпня 2008 року до мами в гості приїхала її подруга і ввечері, приблизно о 21 годині 30 хвилин вона пішла проводжати її на залізничний вокзал м.Стрия. Дома він знаходився разом із братом, ОСОБА_11. Близько 22 години мама повернулася додому і вони побачили, що ділянка обличчя навколо її лівого ока сильно напухла, око практично не відкривалося та було червоне. На шиї справа було садно круглої форми невеликих розмірів червоного кольору. Мама була у дуже збудженому і схвильованому стані. На їхнє запитання, що сталося, мама розповіла, що коли вона проходила біля їхнього будинку, тільки з тильної сторони, невідомий мужчина наздогнав її і хотів задоволити статеву пристрасть неприродним способом, стискав їй сильно шию своїми руками, натиснув їй сильно пальцем руки на ліве око, погрожував їй фізичною розправою, а також зірвав з неї срібний ланцюжок із медальйоном та викрав його. Даним ланцюжком він стискав їй шию. Почувши це, він відразу із братом вибіг на подвір’я і на сусідні вулиці та почав шукати даного мужчину. Як мама їм його описала, він був приблизно 30-річного віку, зростом близько 170 см, середньої статури, обличчя овальної форми, ніс прямий, очі великі, волосся темне коротко підстрижене, одягнений був у футболку комбінованих кольорів світлого і темного кольору із надписом спереду, штани темного кольору, взутий був у шльопанці. Але він із братом так і не знайшовши даного мужчини, приблизно через 10 хвилин, тобто коли повернулися із вулиці, зателефонували у міліцію і повідомили про даний факт. Як пізніше їм стало відомо від мами, злочин щодо неї вчинив ОСОБА_3, якого вона опізнала після його затримання.
- Аналогічними показаннями свідка ОСОБА_11. (а.с.88).
- Показаннями свідка ОСОБА_12, який пояснив, що працює на посаді інспектора патрульної служби Стрийського МВ ГУМВСУ у Львівській області. 31 серпня 2008 року о 20 годині він разом з інспектором патрульної служби ОСОБА_13 заступив на чергування по охороні громадського порядку в м.Стрию до 8 години ранку 1 вересня 2008 року. Приблизно о 22 годині 30 хвилин 31.08.2008 року оперативний черговий Стрийського МВ ГУМВСУ повідомив їм прикмети мужчини, який незадовго до цього вчинив замах на задоволення статевої пристрасті неприродним способом відносно потерпілої ОСОБА_7 на вул.Б.Хмельницького в м.Стрию, та орієнтував їх на його виявлення та затримання. Приблизно о 2 годині 40 хвилин 01.09.2008 року він разом із ОСОБА_13 йшов по вул.Шевченка в м.Стрию. Перебуваючи біля Школи Мистецтв, вони побачили мужчину, який за прикметами співпадав із особою, яка вчинила напад на гр.ОСОБА_7 Л.Я. Він переходив дорогу вулиці Шевченка із площі Незалежності на вул.Чорновола. Вони пішли за ним. Мужчина постійно оглядався, ховався за плакати, які знаходяться вздовж алейки з двох сторін. Одягнений він був у футболку сіро-чорного кольору з надписом спереду, джинсові штани темного кольору та резинові шльопанці. На перехресті вулиць Чорновола-Бобикевича даний мужчина повернув на вул.Бобикевича. Коли вони підійшли до даного перехрестя, то він намагався виглянути із-за кута будинку, тобто, ховався від них. Вони запропонували йому пройти разом з ними у відділ міліції, однак, він почав себе вести агресивно, шарпав їх за одяг, виражався в їхню адресу нецензурними словами та намагався втекти від них. Вони застосували до нього спецзасіб, тобто, кайданки, і доставили його у Стрийський МВ ГУМВСУ у Львівській області. По зовнішньому вигляду мужчини було видно, що він був випивший. Доставивши його у Стрийський МВ ГУМВСУ, їм стало відомо, що це був ОСОБА_3. Під час проведення поверхневого огляду у ОСОБА_3 був виявлений та вилучений пневматичний пістолет, який знаходився у шкіряній кобурі чорного кольору.      
- Аналогічними показаннями свідка ОСОБА_13В.(а.с.70).
- Показаннями свідка ОСОБА_8, яка пояснила, що ОСОБА_3 вона знає з 1994 року. З весни 2006 року він проживає разом із нею в м.Стрий по вул.Виговського, 4/48 без реєстрації та з ним вона взяла шлюб. Офіційно через відділ РАЦС не оформляли шлюб. ОСОБА_3 працював на ПП “СМіО” обвальником. 28 серпня 2008 року о 15 годині ОСОБА_3 пішов на роботу, оскільки він працював в цей день у другу зміну із 16 год. до 1 год. ночі. Близько 24 години вона лягла спати, ОСОБА_3 вдома не було. А коли зранку прокинулася приблизно о 6 год. 40 хв., то його також ще не було. Передзвонивши йому на мобільний телефон, вона запитала, де він знаходиться, на що він сказав, що знаходиться неподалік і зараз прийде. Через кілька хвилин ОСОБА_3 прийшов додому. На її запитання, де він був, він не відповів, а сказав, що хоче спати. Одягнений він був у джинсові штани темно-синього кольору, у футболку темно-сірого кольору на довгий рукав із надписом білими та чорними літерами спереду. Штани та футболка ОСОБА_3 були вологими, тому вона їх повісила сушити, а він ліг спати, а в обід знову пішов на роботу. Повернувся він приблизно о 1 год. 30 хв. По його вигляду було видно, що він був тверезим. Цілий день у суботу, ніч із суботи на неділю ОСОБА_3 знаходився вдома, а у неділю приблизно о 15 годині він вийшов з дому у шльопанцях синього кольору, у джинсах темно-синього кольору та вищевказаній футболці і більше вона його не бачила. Куди він пішов, він їй не повідомив. Приблизно о 19 год. 30 хв. вона зателефонувала Олегові на мобільний телефон і запитала, де він знаходиться, але він їй цього не повідомив. Приблизно через півгодини вона ще раз йому зателефонувала і почула у трубку ще якісь сторонні голоси, але і в цей раз він їй не повідомив, де знаходиться. Після цього вона йому більше не телефонувала. Близько 1 години вона лягла спати, однак, його вдома ще не було. В понеділок 01.09.2008 року зранку вона зателефонувала до ОСОБА_3 і він їй повідомив, що знаходиться у міліції, але за що саме його затримали, він їй не повідомив.
- Заявою ОСОБА_5 про задоволення статевої пристрасті неприродним способом відносно її дочки ОСОБА_4 та відкрите викрадення майна її дочки. (а.с.3).
- Протоколом огляду місця події від 29.08.2008 року та фототаблицями до нього, з якого вбачається, що місцем події є прилегла до пішохідного моста через залізничну колію територія зі сторони вул. Головацького в м.Стрий. Вхід на вказаний міст здійснюється із тротуару вул.Заводської, що навпроти перехрестя вулиць Заводської та Головацького. Навпроти бардюру знаходиться продуктовий кіоск, оббитий пластиковою вагонкою білого кольору. (а.с.5-9).
- Заявою потерпілої ОСОБА_6 про скоєння відносно неї замаху на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства. (а.с.27).
- Протоколом огляду місця події від 01.09.2008 року, з якого вбачається, що місцем події являється під’їзд №2 будинку №1, що в м.Стрию по вул.Саксаганського, де зі слів ОСОБА_6 29.08.2008 року близько 06 год. 30 хв. невідомий їй мужчина шляхом застосування насильства намагався задовільнити з нею статеву пристрасть неприродним способом. (а.с.28).
- Заявою потерпілої ОСОБА_7 про скоєння відносно неї замаху на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та відкрите викрадення її майна. (а.с.32).
- Протоколом огляду місця події від 01.09.2008 року, з якого вбачається, що місцем події являється ділянка землі, яка знаходиться з правої сторони тильної сторони будинку №64, що по вул.Б.Хмельницького. Зі слів ОСОБА_7 31.08.2008 року біля 21 год. 45 хв. на вказаному місці невідомий їй мужчина шляхом застосування насильства намагався задовільнити з нею статеву пристрасть неприродним способом. (а.с.33).
- Протоколом огляду місця події від 01.09.2008 року, з якого вбачається, що у ОСОБА_3 вилучено викрадений ним пневматичний газобалонний пістолет, який знаходився у чорній шкіряній кобурі. (а.с.43).
- Заявою потерпілого ОСОБА_2 про викрадення у нього пневматичного газобалонного пістолета, який знаходився у кобурі чорного кольору. (а.с.46).
- Протоколом огляду місця події від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що місцем події являється приміщення залу ігрових апаратів, яке знаходиться на вул.Олесницького, 1/3 м.Стрия. Зі слів присутнього ОСОБА_2 01.09.2008 року в період із 01.00 год по 02.00 год., коли він заснув за столиком, у нього було викрадено пістолет, який знаходився у кобурі. (а.с.47).
- Протоколами явки з повинною, з яких вбачається, що ОСОБА_3 власноручно написав та зізнався у вчинених ним злочинах. (а.с.26, 31, 38, 50).
- Довідкою про вартість викраденого пневматичного пістолета МР-654К, що становить 980 грн. та вартість кобури 50 грн. (а.с.53).
- Протоколом пред’явлення особи для впізнання від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_4 вказала на ОСОБА_3, як на особу, що шляхом застосування насильства задовільнив з нею статеву пристрасть неприродним способом та вчинив відкрите викрадення її майна. ( а.с.116).
- Протоколом пред’явлення особи для впізнання від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_6 вказала на ОСОБА_3, як на особу, що шляхом застосування насильства намагався задовільнити з нею статеву пристрасть неприродним способом. (а.с.117).
- Протоколом пред’явлення особи для впізнання від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_7 вказала на ОСОБА_3, як на особу, що шляхом застосування насильства намагався задовільнити з нею статеву пристрасть неприродним способом та вчинив відкрите викрадення її майна. (а.с.118).
- Протоколом відтворення обстановки та обставин події від 03.09.2008 року та фототаблицями до нього, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_7 детально показала про обстановку та обставини скоєння відносно неї замаху на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та відкритого викрадення її майна 31.08.2008 року. (а.с.119-123).
- Протоколом відтворення обстановки та обставин події від 03.09.2008 року та фототаблицями до нього, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_4 детально показала про обстановку та обставини скоєння відносно неї задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та відкритого викрадення її майна 29.08.2008 року. (а.с.124-128).
- Протоколом відтворення обстановки та обставин події від 03.09.2008 року та фототаблицями до нього, з якого вбачається, що потерпіла ОСОБА_6 детально показала про обстановку та обставини скоєння відносно неї замаху на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства 29.08.2008 року.(а.с.129-131).
- Протоколом відтворення обстановки та обставин події від 03.09.2008 року, з якого вбачається, що ОСОБА_3 детально показав місця вчинення ним злочинів та розповів про обставини вчинення ним злочинів. (а.с.132).
- Висновком експерта № 519 від 16.09.2008 року, з якого вбачається, що при судово-медичній експертизі громадянки ОСОБА_4 в ділянці пігментованої тканини задньо-прохідного отвору було виявлено тріщини пігментної тканини. Враховуючи характер ушкоджень, можна допустити, що в цьому випадку був статевий акт неприродним шляхом, тобто введення статевого члена в пряму кишку, яке мало місце 29.08.2008 року. При експертизі ОСОБА_4 виявлено синяк лівої щоки, синяки г/ступневих суглобів, які утворились від дії кулаків, ніг, відповідають часу 29.08.2008 року і відносяться до легких тілесних ушкоджень. В ділянці пігментної тканини навколо прямої кишки виявлено медіальні тріщини, які могли утворитись від дії напруженого статевого члена при скоєнні статевого акту неприродним шляхом та відповідають часу 29.08.2008 року. (а.с.228-229).
- Висновком експерта №528 від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що у ОСОБА_6 виявлено синець правого коліна, який виник при співударі коліном до твердої поверхні під час події 29.08.2008 року і відноситься до легкого тілесного ушкодження. (а.с.236).
- Висновком експерта №523 від 01.09.2008 року, з якого вбачається, що у ОСОБА_7 виявлені підшкірний крововилив верхньої повіки лівого ока, крововилив в конюктиву лівого ока, садно шиї. Вказані ушкодження утворилися від дії рук при події 31.08.2008 року і відносяться до легкого тілесного ушкодження. (а.с.240).
- Висновком експерта № 527 від 02.09.2008 року, з якого вбачається, що при судово-медичній експертизі у ОСОБА_3 виявлено садна правої вилиці, на грудях зліва задньої поверхні шиї, а також осаднення передньої поверхні шиї. Вказані пошкодження утворилися від дії предметів з обмеженою поверхнею нігтів пальців рук і можуть відповідати часу 31.08.2008 року і відносяться до категорії легкого тілесного ушкодження. (а.с.244).
- Висновком експерта №805 від 21.09.2008 року, з якого вбачається, що пневматичний газобалонний пістолет МР-654К, кал.4,5 мм №ТО7082961, Російського виробництва, який належить ОСОБА_2, вогнепальною зброєю не являється, до стрільби в наданому стані не придатний. Одинадцять кульок кал. 4,5 мм, що знаходились в магазині пістолета боєприпасами не являються, а призначені до стрільби з пневматичних пістолетів. (а.с.295-296).
- Висновком спеціальної медичної наркологічної комісії № 529 від 24.09.2008 року, згідно якого ОСОБА_3 страждає хронічним алкоголізмом і йому рекомендовано застосування ст.96 ККУ. (а.с.301).
Згідно акту № 263 стаціонарної судово-психіатричної експертизи від 22.10.2008 року ОСОБА_3 психічним захворюванням не страждає, тому за своїм психічним станом може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. В період інкримінованих йому дій хронічним психічним захворюванням чи недоумством не страждав та не виявляв ознак тимчасового чи будь-якого хворобливого розладу психічної діяльності, міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує. (а.с.310-312 ).
В судовому засіданні свідок ОСОБА_14 пояснив, що ОСОБА_3 являється співжителем його матері ОСОБА_8 З 28.08.2008 року на 29.08.2008 року він прокинувся о 05.00 годині, оскільки збирався іти на рибалку, а ОСОБА_3 в цей час спав і з квартири не виходив. Оскільки ОСОБА_14 хотів спати, то попив чай та знову пішов спати, на рибалку не пішов.
Свідок ОСОБА_15 пояснив, що 29.08.2008 року о 6 год. 30 хв. він прокинувся і збирався на роботу. В цей час він почув шум у підїзді на першому поверсі, почув крики, що хтось просив допомогу. Він одягнувся та вийшов. Коли вийшов з квартири, то побачив жінку, як тепер йому відомо потерпілу ОСОБА_6 та незнайомого мужчину, який вибіг з підїзду. Він запитав, чи потрібна потерпілій допомога, на що потерпіла сказала, що не потрібна і що по дорозі піде і заявить про вказаний випадок в міліцію. Він не бачив обличчя вказаного мужчини, однак він був одягнутий у все чорне, високий ростом, худощавий, і це не міг бути підсудний ОСОБА_3, оскільки останній не тої комплекції та фігури.
Суд не приймає до уваги показання свідків ОСОБА_14 та ОСОБА_15, оскільки свідок ОСОБА_14 є сином співжительки підсудного ОСОБА_3, а свідок ОСОБА_15 є другом співжительки ОСОБА_3, підсудний та його адвокат на досудовому слідстві не заявляли клопотання про допит вказаних свідків, а заявив таке клопотання захисник підсуднього лише під час судового слідства і заявлене з метою уникнення підсудним кримінальної відповідальності.
Аналізуючи зібрані докази по справі і оцінюючи їх в сукупності, суд знаходить вину підсудного доведеною і вважає, що його дії вірно кваліфіковано за ч.1 ст.153 КК України, оскільки він скоїв задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та з використанням безпорадного стану потерпілої особи.
Вірною є кваліфікація дій підсудного за ч.3 ст.15, ч.2 ст.153 КК України, оскільки він скоїв замах на задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, повторно, однак злочин не був доведений до кінця з причин, що не залежали від волі ОСОБА_3.
Вірною є кваліфікація дій підсудного ОСОБА_3 за ч.2 ст.186 КК України, оскільки він скоїв відкрите викрадення чужого майна, поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого, повторно.
Вірною є кваліфікація дій підсудного за ч.2 ст.185 КК України, оскільки він скоїв таємне викрадення чужого майна, повторно.
При призначенні покарання підсудному суд враховує обставини справи, ступінь тяжкості вчинених злочинів, дані про особу підсудного.
Обставин, що пом`якшують покарання підсудному, по справі не встановлено.
Обставинами, що обтяжують покарання підсудному, суд враховує вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння та рецидив злочинів.
Враховується також, що підсудний посередньо характеризується за місцем проживання та позитивно за місцем праці.
Приймаючи до уваги наведені обставини в сукупності, суд приходить до висновку, що виправлення та перевиховання підсудного можливе в умовах ізоляції від суспільства.
Позов ОСОБА_4 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної шкоди в сумі 1283 грн. та моральної шкоди в сумі 5000 грн. підлягає до задоволення.
Керуючись ст.ст.323, 324 КПК України, суд-
ЗАСУДИВ:
ОСОБА_3 визнати винним та призначити покарання за:
-ч.1 ст.153 КК України 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців позбавлення волі;
-ч.2 ст.186 КК України 4 (чотири) роки позбавлення волі;
-ч.3 ст.15, ч.2 ст.153 КК України 4 (чотири) роки позбавлення волі;
-ч.2 ст.185 КК України 3 (три) роки позбавлення волі.
Згідно ст.70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань призначити остаточне покарання 5 (п’ять) років позбавлення волі.
ОСОБА_2 відбуття покарання ОСОБА_3 рахувати з 1 вересня 2008 року.
Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залишити без змін - утримання під вартою.
Речові докази: штани джинсові темно-синього кольору, куртка джинсова синього кольору, майка біло-синього кольору, бюстгалтер білого кольору, труси білого кольору, що зберігаються в камері зберігання речових доказів Стрийського МВ ГУМВСУ- повернути потерпілій ОСОБА_4.
Кросівки чоловічі біло-червоного кольору із шнурівками білого кольору, шльопанці резинові чоловічі темно-синього кольору, чоловічі штани джинсові сірого кольору, чоловічі штани джинсові чорного кольору, чоловіча футболка на довгий рукав, одна пара чоловічих шкарпеток чорного кольору, труси чоловічі сірого кольору з візерунками, що зберігаються в камері зберігання речових доказів Стрийського МВ ГУМВСУ - повернути ОСОБА_3.
Стягнути з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_4 1283 грн. матеріальної шкоди та 5000 грн. моральної шкоди, а всього разом 6283 грн.(шість тисяч двісті вісімдесят три гривні).
Стягнути з ОСОБА_3 на користь науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВСУ у Львівській області 225 грн. 36 коп. судових витрат.
На вирок може бути подано апеляцію до апеляційного суду Львівської області на протязі 15-ти діб, а засудженим в той же строк з часу отримання копії вироку.
Суддя Сас С.С.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 999 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**