Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 29.03.2024, 03:22
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2017 » Червень » 9 » Все про ID картку або новий паспорт громадянина України
18:51
Все про ID картку або новий паспорт громадянина України

Питання - відповідь ДМС
        
1. Чи можна отримати паспорт громадянина України у формі картки не за місцем реєстрації?
Оформлення та видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання Лише оформлення замість втраченого або викраденого, обмін паспорта, який було оформлено із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру, та його видача здійснюватимуться територіальними підрозділами ДМС за місцем звернення особи чи її законного представника (пункт 17 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою КМУ 25.03.2015, №302).

2. Моєму синові виповнилося 14 років. За якою адресою та в який орган йому звернутися для отримання паспорта громадянина України у формі картки?
Особі, яка досягла 14 років, оформлення та видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання в Україні. Вашому синові необхідно звернутися до відділення ДМС за місцем реєстрації. Інформація щодо територіальних підрозділів, які здійснюють оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки та їх адреси можна отримати на офіційному веб-сайті ДМС або веб-сторінці відповідного територіального орану.

3. Де можна отримати паспорт громадянина України у формі картки? Які документи необхідно принести та скільки це буде коштувати?
Інформація щодо територіальних підрозділів, які здійснюють оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки та їх адреси можна отримати на офіційному веб-сайті ДМС або веб-сторінці відповідного територіального орану. Для оформлення паспорта вперше особа або її законний представник подають:
•1) заяву-анкету (заповнюється працівником підрозділу);
•2) у разі оформлення паспорта вперше - свідоцтво про народження, а для осіб, які народилися до 01.03.2001, також копії документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу їх батьків;
•3) у разі потреби довідку про реєстрацію особи громадянином України або інші документи, визначені статтею 5 Закону України "Про громадянство України".
•4) паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для осіб, які постійно проживали за кордоном, після повернення їх на постійне проживання в Україну).
•5) посвідчення про взяття на облік бездомних осіб (для бездомних осіб);
•6) документ, що підтверджує особу законного представника (у разі подання законним представником);
•7) документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законним представником є один із батьків (у разі подання законним представником);
•8) заяву про відмову від отримання паспорта, що містить безконтактний електронний носій;
•8-1) заяву про внесення до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт, додаткової змінної інформації
•9) у разі оформлення паспорта особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, що підтверджується довідкою лікувального закладу, або особі, яка перебуває у місцях позбавлення волі або на тривалому стаціонарному лікуванні в закладах МОЗ закритого типу, в разі потреби одну фотокартку розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування.
За видачу громадянам паспорта громадянина України у формі картки вперше адміністративний збір не стягується.

4. Прошу повідомити з якої дати розпочнеться оформлення паспорта громадянина України у формі картки.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2015, №302 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України" (зі змінами)  запроваджено оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку, а також у деяких інших випадках.

5. Коли я зможу обміняти свій старий паспорт на паспорт громадянина України у формі картки?
До завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби України матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України оформляється з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки (постанова Кабінету Міністрів України №302 зі змінами).

6. Порядок оформлення паспорту громадянина України у формі картки мешканцям Донецької та Луганської областей, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Відповідно до статті 6 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" оформлення паспорта громадянина України у формі картки внутрішньо переміщеним особам здійснюється за місцем їх фактичного проживання.

7. Підкажіть будь-ласка чи потрібно моїй дочці, якій виповнилося 16 років 15 листопада 2015 року, отримувати паспорт громадянина України у формі картки в обов'язковому порядку чи можна ще отримати паспорт в паперовому вигляді?
Паспорт громадянина України у формі картки видається особам, які отримують паспорт вперше після досягнення 14–річного віку. На сьогодні оформлення паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальними підрозділами ДМС, які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки (перелік таких територіальних підрозділів ДМС розміщений на офіційному веб-сайті ДМС).
 
8. Ми не змогли подати документи на одержання паспорту по причині хвороби дочки, а потім були новорічні свята. Чи потягне це за собою якусь відповідальність?
Проживання громадян, зобов'язаних мати паспорт тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 грн до 51 грн) (стаття 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

9. Як відбуватиметься заміна паспортів громадянина України у формі книжечки на паспорти громадянина України у формі картки?
Паспорти громадянина України у формі книжечки не підлягають обов’язковій заміні на паспорти громадянина України у формі картки. Відповідно постанови Кабінету міністрів України від 25.03.2015, №302 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України" (зі змінами) запроваджено оформлення і видачу паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку.

10. Яка інформація вноситься до паспорта громадянина України у формі картки?
До паспорта громадянина України у формі картки вноситься така інформація: назва держави; назва документа; ім’я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; номер документа; дата закінчення строку дії документа; дата видачі документа; уповноважений суб’єкт, що видав документ (код); місце народження; відцифрований образ обличчя особи; відцифрований підпис особи.

11. Чи можливо використовувати паспорт громадянина України у формі картки замість паспорта громадянина України для виїзду за кордон?
Ні, оскільки паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, а паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну (частина перша статті 21 та частина перша статті 22 Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус").

12. Який розмір плати, що справляється за оформлення паспорта громадянина України у формі картки?
Тим, хто отримує паспорт вперше послуга надається безкоштовно. У разі обміну паспорта замість втраченого чи пошкодженого стягується адміністративний збір, розмір якого можна дізнатися на сторінці: https://dmsu.gov.ua/invoice/invoice.php

13. Де можна оформити паспорт громадянина України у формі картки?
Оформлення паспорта громадянина України у формі картки здійснюватиметься територіальними підрозділами ДМС, в яких встановлено відповідне обладнання та які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки.

14. Чи передбачена можливість відмови від оформлення паспорта громадянина України у формі картки та оформлення натомість паспорта громадянина України у формі книжечки?
Така можливість не передбачена. Наразі паспорт громадянина України оформляється громадянам України вперше після досягнення 14-річного віку виключно у формі картки тими територіальними підрозділами ДМС, в яких встановлено відповідне обладнання та які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Територіальні підрозділи ДМС, які на сьогодні не забезпечені необхідним обладнанням для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки, до завершення роботи із його встановлення, паспорт громадянина України оформлятиметься з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки.


ДМСУ

Категорія: Консультація | Переглядів: 928 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**