Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 18.04.2024, 16:42
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2015 » Січень » 27 » В Косові суд виніс вирок, яким засудив глухонімого, обвинуваченого у вбивстві дружини через ревнощі
15:43
В Косові суд виніс вирок, яким засудив глухонімого, обвинуваченого у вбивстві дружини через ревнощі

В Косові Івано-Франківської області суд виніс вирок, яким засудив глухонімого, обвинуваченого у вбивстві дружини через ревнощі

В И Р О К
Іменем України

08 червня 2010 року Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі: головуючого судді: Сабадах Б.В. з секретарем: Удудяк І.А. з участю прокурора: Хомина І.М., захисника: ОСОБА_1, перекладача: ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Косові кримінальну справу №1-13/2010 про обвинувачення: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя с.Яківка Тлумацького району Івано-Франківської області, зареєстрованого в АДРЕСА_1, українця, гр.України, з неповною середньою освітою, вдівця, не працюючого, інваліда дитинства 3 групи по слуху, раніше судимого за вироком Тлумацького районного суду від 28.08.1981 року за ст.17-117 ч 1, 141 ч.2 КК України /в редакції 1960 року/ до 6 років позбавлення волі, судимість погашена, за ст.121 ч.2 КК України,
ВСТАНОВИВ:
Підсудній ОСОБА_3 наніс тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілої ОСОБА_4.
Злочин скоєно за наступних обставин:
ОСОБА_3 проживав по АДРЕСА_2 разом зі своєю дружиною ОСОБА_4 обоє були інвалідами по слуху (глухонімими). Подружжя вело антисоціальний спосіб життя - ніде не працювали, систематично зловживали спиртними напоями. Між ними із-за ревнощів на побутовому грунті часто виникали суперечки та бійки. На початку липня 2008 року ОСОБА_4, не витерпівши скандалів та побоїв, поїхала до своїх знайомих ОСОБА_5 та ОСОБА_6, інвалідів по слуху, які проживають АДРЕСА_3 де залишилась проживати. На початку серпня 2008 року ОСОБА_3 дізнавшись, що його дружина знаходиться в с.Пістинь в господарстві ОСОБА_5, поїхав туди і залишився там проживати. ОСОБА_4, ОСОБА_3, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 постійно розпивали спиртні напої. Крім цього, до ОСОБА_5 в гості приїжджали інші глухонімі, з якими ОСОБА_4, будучи в стані алкогольного сп'яніння, вступала в статеві зносини. Вдень 15.08.2008 року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в будинку АДРЕСА_4, ОСОБА_3 в ході суперечки схопив свою дружину за голову та вдарив її декілька разів до стіни кімнати, внаслідок чого з вуха ОСОБА_4 потекла кров. Незважаючи на це, ОСОБА_4 спільно з ОСОБА_3, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 продовжували вживати спиртні напої. 22.08.2008 року в обідній час приблизно о 13 год., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в будинку АДРЕСА_4 ОСОБА_3, будучи ображеним на свою дружину за те, що вона зловживала спиртними напоями та зраджувала йому, в ході суперечки, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень, почав наносити ОСОБА_4 удари руками, ногами та дерев'яною табуреткою в життєво-важливі ділянки тіла: голову, грудну клітку, живіт, спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої внутрішньочерепної травми із забоєм головного мозку, з крововиливами під тверду мозкову оболонку головного мозку, крововиливами в м'які тканини лобної ділянки зліва та правій скронево-потиличній ділянки, яка ускладнилась набряком і набуханням головного мозку, синців лобної ділянки зліва, в ділянках лівої брови, лівої щоки, нижньої щелепи справа, правої вушної раковини та правої завушної ділянки, правого плечового суглобу, лівого передпліччя, правого стегна, правого колінного суглобу, правої гомілки та правої стопи, садна в ділянці лівого передпліччя, що є небезпечними для життя в момент їх спричинення. Після отриманих ударів ОСОБА_4 лежала без свідомості в будинку ОСОБА_5 і ІНФОРМАЦІЯ_2 від отриманих тілесних ушкоджень померла.
В судовому засіданні підсудний ОСОБА_3 свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.2 КК України визнав пвністю та дав суду показання, що він дійсно 22.08.2008 року в обідній час приблизно о 13 год., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в будинку АДРЕСА_4 ОСОБА_3, будучи ображеним на свою дружину за те, що вона зловживала спиртними напоями та зраджувала йому, в ході суперечки побив ОСОБА_4 руками, ногами та дерев'яною табуреткою. Після отриманих ударів ОСОБА_4 лежала без свідомості в будинку ОСОБА_5 і ІНФОРМАЦІЯ_2 від отриманих тілесних ушкоджень померла. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати, оскільки у нього поганий стан здоровя, так як він є інвалідом 3-ої групи, а також у нього на утриманні знаходиться двоє неповнолітніх дітей. Вважає, що саме негативна поведінка потерпілої ОСОБА_4 і призвела до скоєння ним злочину.
Крім повного визнання підсудним ОСОБА_3 своєї вини, його вина у вчиненні злочину передбаченого ст.121 ч.2 КК України повністю підтверджується показаннями потерпілого ОСОБА_7 та свідка ОСОБА_8, допитаних під час досудового слідства, покази яких оголошено в судовому засіданні.
Так потерпілий ОСОБА_7 під час досудового слідства дав показання про те, що його мати ОСОБА_4 вийшла заміж за ОСОБА_3 в 1987 році. Від спільного шлюбу у них троє дітей - він, ОСОБА_9 та ОСОБА_10 Він проживав окремо від батьків у будинку бабусі в с.Костилівка Рахівського району Закарпатської області, а його брат та сестра проживали з батьками в с. Яківка Тлумацького району. На початку лютого 2005 року ОСОБА_7 переїхав в м. Буча Київської області до рідного дядька з метою знайти роботу. Після цього до батьків в с.Яківка він приїжджав всього один раз. Його батьки часто вживали алкогольні напої, а після того, як від них примусово забрали його брата та сестру в дитячі притулки, вони почали ще більше зловживати спиртним. Батько ОСОБА_3 раніше був судимий і в стані алкогольного сп'яніння він часто бив матір. Востаннє він бачив маму приблизно за рік до смерті. В кінці липня 2008 року він був в с.Яківка, де зустрічався з батьком, під час розмови йому стало відомо, що мами в селі немає вже близько двох тижнів і її місцезнаходження батькові невідоме. Після цього він повернувся в м.Київ. В подальшому він довідався, що його батька затримали працівники міліції за нанесення його матері ОСОБА_4 тілесних ушкоджень, від яких вона померла.
Свідок ОСОБА_8 під час досудового слідства дала показання про те, що проживає по АДРЕСА_5, протягом тривалого часу разом зі своєю сім'єю. У будинку навпроти проживала сім'я ОСОБА_4. ОСОБА_3 та його дружина ОСОБА_4 були глухонімими. Також з ними проживали двоє малолітніх дітей, але їх у 2006 році примусово забрали та помістили в дитячі притулки, оскільки ОСОБА_4 постійно пиячили, ніде не працювали, вели антигромадський спосіб життя. В стані алкогольного сп'яніння між ними виникали сварки, під час яких ОСОБА_3 бив свою дружину ОСОБА_4.
Також вина ОСОБА_3 у вчиненні злочину передбаченого ст.121 ч.2 КК України повністю доведена показаннями свідків, допитаних в судовому засіданні.
Свідок ОСОБА_6 в судовому засіданні дала суду показання, що проживає в цивільному шлюбі з ОСОБА_5 в АДРЕСА_4. Обоє являються інвалідами по слуху (глухонімими). У неї є багато друзів інвалідів по слуху, які часто приїжджають до них в гості. 04.07.2008 року, перебуваючи на автовокзалі в м.Коломиї, вона зустріла свою знайому ОСОБА_4 разом з своїм чоловіком ОСОБА_3, які є інвалідами по слуху. ОСОБА_4 була сильно п'яна і почала скаржитись на свого чоловіка, що він постійно її бє і забирає гроші. ОСОБА_3 з дружиною сіли в автобус, щоб їхати додому в м.Тлумач. Однак, ОСОБА_4 була настільки п'яна, що не змогла сидіти в автобусі і водій вигнав її. ОСОБА_6 пожаліла ОСОБА_4 і запросила поїхати до себе в с.Пістинь. Під час проживання у неї, ОСОБА_4 допомагала по господарству та дуже сильно зловживала алкоголем. 30.07.2008 року до них приїхав в гості інвалід по слуху ОСОБА_11 Всі разом вони розпивали спиртні напої. Після розлиття алкоголю ОСОБА_11 з ОСОБА_4 вступили в статеві зносини. Наступного дня ОСОБА_11 поїхав. ОСОБА_6 деякий час приїхав чоловік ОСОБА_4 - ОСОБА_3, який також почав проживати з ними. Вони всі разом продовжили розпивати спиртні напої. ОСОБА_4 та її чоловік пили найбільше. ОСОБА_6 деякий час до них приїхали знайомі інваліди по слуху - ОСОБА_12 та ОСОБА_13 Всі разом вони продовжили зловживати спиртним. Після випитого ОСОБА_4 вступила в статеві зносини з ОСОБА_13 Наступного дня ОСОБА_12 та ОСОБА_13 поїхали геть, а решту присутніх осіб продовжили щодня розпивати спиртні напої. В стані сп'яніння ОСОБА_3, майже кожного дня безпричинно бив ОСОБА_4. 15.08.2008 року ОСОБА_3, будучи в стані алкогольного сп'яніння і розсердившись на ОСОБА_4 за те, що вона вступила в статеві зносини з ОСОБА_13, схопив її рукою за голову і декілька раз вдарив до стінки головою. ОСОБА_4 в цей час сиділа на ліжку. Від ударів вона впала на ліжко і з правого вуха у неї потекла кров. ОСОБА_6 допомогла ОСОБА_4 і вони продовжували вживати спиртні напої. 16.08.2008 року ОСОБА_3 пішов купляти горілку, впав на вулиці і розбив собі голову. З 16 по 22.08.2008 року він знаходився у лікарні. Коли ОСОБА_3 повернувся в будинок ОСОБА_5, побачив п'яну ОСОБА_4, яка спала на ліжку. ОСОБА_3 почав її будити, але вона не реагувала. Розсердившись, він почав її бити. Зокрема, схопив рукою за голову і почав бити головою об стінку так, що на стіні залишилась вм'ятина. Від ударів до стіни ОСОБА_4 впала на підлогу. ОСОБА_3 продовжував її бити ногами по тілу та по голові, також бив її пластмасовою мухобійкою, а потім схопив за ніжку дерев'яний табурет, який був біля ліжка і верхньою частиною наносив удари ОСОБА_4 по ногах і животу. Коли ОСОБА_3 бив ОСОБА_4 табуреткою, в будинок зайшов ОСОБА_5 і відтягнув його. Разом з ОСОБА_5 вони підняли ОСОБА_4 з підлоги і положили на ліжко. ОСОБА_4 була жива, але нічого не говорила і очі у неї були закриті. В такому стані ОСОБА_4 жила у них ще тривалий час. ОСОБА_3 продовжував проживати у них в будинку. На їхні пропозиції викликати лікаря, ОСОБА_3 постійно забороняв їм це робити, погрожуючи розправою. ОСОБА_6 кілька днів після того як ОСОБА_3 побив свою дружину, до них приїхав в гості ОСОБА_14 - інвалід по слуху, якому ОСОБА_6 розповіла про те, що сталося. Він запропонував викликати лікаря, але ОСОБА_3 також йому заборонив надавати допомогу ОСОБА_4. 31.08.2008 року, коли ОСОБА_4 стало зовсім погано, ОСОБА_14 пішов до сусідів і викликав швидку допомогу. ІНФОРМАЦІЯ_2 лікарі швидкої допомоги по приїзду констатували смерть ОСОБА_4.
Свідок ОСОБА_5 в судовому засіданні дав суду показання про те, що 22.08.2008 року він прийшов до себе в будинок в с.Пістинь, де побачив ОСОБА_3, який повернувся з лікарні. ОСОБА_3 в цей час, тримаючи дерев'яний табурет, наносив удари своїй дружині ОСОБА_4 по ногах і животу. Від отриманих ударів ОСОБА_4 впала і не рухалась. Побачивши це, ОСОБА_5 почав відтягувати ОСОБА_3 від ОСОБА_4. Після цього, він та ОСОБА_6 підняли ОСОБА_4 з підлоги і положили на ліжко. ОСОБА_4 була жива, але без свідомості - нічого не говорила, не рухалася і очі у неї були закриті. ОСОБА_6 намагалась годувати ОСОБА_4, давала їй пити, але вона не могла ковтати. На їхні прохання викликати лікаря, ОСОБА_3 постійно забороняв це робити, погрожуючи їм розправою. ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 від нанесених її чоловіком тілесних ушкоджень померла.
Свідок ОСОБА_15 в судовому засіданні дав суду показання про те, що по сусідству з ним проживає глухонімий ОСОБА_5 зі своєю співмешканкою ОСОБА_6 Вони постійно зловживають спиртним. Неодноразово з їх господарства чути крики та бійки. На початку липня 2008 року ОСОБА_15 бачив, що до ОСОБА_5 приїхала незнайома йому жінка, як він потім дізнався - ОСОБА_4, обличчя у неї було в синцях. ОСОБА_5 за допомогою жестів розповів, що цю жінку побив чоловік, і тому вона приїхала до них, щоб сховатися. На початку серпня 2008 року до ОСОБА_5 приїхав незнайомий йому чоловік, як йому потім стало відомо, це був ОСОБА_3. Він також залишився проживати у ОСОБА_5 31.08.2008 року він пішов до ОСОБА_5, щоб принести води додому. В цей час ОСОБА_6 підійшла до нього та жестами попросила зайти в будинок. Коли ОСОБА_15 зайшов до кімнати, то побачив, що там без свідомості лежить ОСОБА_4 Чи були на її обличчі синці та садна він не бачив так, як я близько до неї не підходив. ІНФОРМАЦІЯ_2 близько обіду до подвір'я ОСОБА_5 приїхала швидка медична допомога. Він пішов подивитися, що трапилося. В цей час лікар швидкої йому повідомила, що ОСОБА_4 померла та почала викликати працівників міліції. Пізніше, коли приїхали працівники міліції, він та його дружина були запрошені в якості понятих під час огляду помешкання ОСОБА_5 та трупа ОСОБА_4
Свідок ОСОБА_12 в судовому засіданні дала суду показання про те, що в перших числах серпня 2008 року, на автостанції в м.Коломия вона випадково зустрілася із ОСОБА_4, яку знає приблизно п'ять років. ОСОБА_4 розповіла, що їде в село Пістинь Косівського району, де вона на даний час проживає у ОСОБА_6, бо її побив чоловік ОСОБА_3 і вона втекла із дому. Приблизно на початку серпня 2008 року, вона разом із ОСОБА_13 приїхала до своїх знайомих ОСОБА_5 та його співмешканки ОСОБА_6 в с.Пістинь Косівського району. Коли вони приїхали до ОСОБА_5, там крім нього та ОСОБА_6 була ОСОБА_4 та її чоловік ОСОБА_3 Всі разом вони почали розпивати спиртні напої. Після цього ОСОБА_4 запропонувала ОСОБА_13 вступити з нею в статеві зносини, на що той погодився. Статевий акт відбувся на підлозі, так як на одному ліжку спали ОСОБА_5 із ОСОБА_6, а на іншому спав ОСОБА_3. Зранку ОСОБА_12 та ОСОБА_13 поїхали додому.
Свідок ОСОБА_13 в судовому засіданні дав суду показання про те, що приблизно на початку серпня 2008 року, він разом із своєю знайомою ОСОБА_12 приїхали в с.Пістинь Косівського району до свого знайомого ОСОБА_5 для того, щоб поспілкуватись. На той час там окрім ОСОБА_5 та його співмешканки ОСОБА_6 була також ОСОБА_4 та її чоловік ОСОБА_3 Всі разом вони почали розпивати спиртні напої. Випивши горілку, ОСОБА_4 запропонувала йому вступити в статеві зносини, на що він погодився. Статевий акт відбувся на підлозі, так як на одному ліжку спали ОСОБА_5 та ОСОБА_6, а на іншому спав ОСОБА_3 Зранку він та ОСОБА_12 поїхали додому.
Свідок ОСОБА_14 показав, що 25.08.2008 року, він приїхав в гості до своїх знайомих ОСОБА_5 та ОСОБА_6, які проживають в АДРЕСА_4. Коли він зайшов в будинок до ОСОБА_5, то побачив, що він з ОСОБА_6 лежали на одному ліжку, а на іншому ліжку лежали ОСОБА_3 та його дружина ОСОБА_4 ОСОБА_3 спав, а ОСОБА_4 лежала на спині без свідомості, ні з ким не розмовляла та важко дихала. На обличчі у неї були синці та кров. У ОСОБА_3 також була розбита голова і накладено шви. Він почав розпитувати в ОСОБА_5 та ОСОБА_6, що трапилося. Вони йому розповіли, що в липні місяці до них приїхала жити ОСОБА_4, яка втекла з дому, оскільки її постійно бив чоловік ОСОБА_3. На початку серпня ОСОБА_3 приїхав і також залишився жити у них. Всі разом вони постійно вживали спиртні напої. Приблизно в середині серпня 2008 року ОСОБА_3 попав в лікарню, так як розбив голову, а коли виписався, то знову повернувся до ОСОБА_5 Коли ОСОБА_3 повернувся з лікарні, то ОСОБА_6 випадково йому проговорилась, що його дружина вступала в статеві стосунки з ОСОБА_13, який приїжджав до них в гості. ОСОБА_3 дуже розсердився і хотів поговорити зі своєю дружною, але вона лежала на ліжку і була дуже п'яною. ОСОБА_3 дуже розлютився і почав її бити. Він бив її головою до стіни, потім звалив на землю та продовжив бити її там. Бив руками, ногами, а також мухобійкою та дерев'яним табуретом. Коли ОСОБА_3 бив ОСОБА_4 табуреткою, зайшов ОСОБА_5 і відтягнув його від ОСОБА_4. Після цього ОСОБА_6 і ОСОБА_5 положили ОСОБА_4 на ліжко. Вона була без свідомості, не говорила, а лише стогнала і важко дихала. Він пропонував викликати швидку допомогу, але ОСОБА_3 не дозволяв цього робити, погрожуючи розправою і сказав, що вона сама оклигає. ОСОБА_6 кілька днів ОСОБА_4 впала з ліжка на підлогу і там продовжувала лежати. ОСОБА_3 заборонив присутнім піднімати її. 31.08.2008 року він побачив, що ОСОБА_4 стало гірше і написав записку, яку дав ОСОБА_6, щоб вона віднесла сусіду. Того ж вечора до них заходив сусід, якому вони намагались пояснювати, що потрібен лікар. Швидка допомога приїхала ІНФОРМАЦІЯ_2 зранку, але ОСОБА_4 вже була мертвою.
Свідок ОСОБА_16 в судовому засіданні дала суду показання про те, що протягом тривалого часу проживає по АДРЕСА_6. У будинку навпроти проживала сім'я інвалідів по слуху - ОСОБА_3 та його дружина ОСОБА_4, також з ними проживали двоє малолітніх дітей, але їх у 2006 році примусово забрали та помістили в дитячі притулки, оскільки ОСОБА_3 та ОСОБА_4 сильно зловживали спиртним, ніде не працювали, вели антигромадський спосіб життя, не доглядали за дітьми. Під час розпивання спиртного ОСОБА_3 дуже часто та сильно бив свою дружину. Бив він її руками, ногами та всіма підручними предметами. ОСОБА_16 про це відомо, оскільки ОСОБА_3 з нею найбільше контактували і їй зрозуміла їхня мова жестів.
Свідок ОСОБА_17 в судовому засіданні дала суду показання про те, що проживає по АДРЕСА_7, протягом тривалого часу разом зі своєю сім'єю. У будинку по АДРЕСА_2, який знаходиться неподалік її будинку, проживала сім'я ОСОБА_3 та його дружини ОСОБА_4, які були глухонімими та їхні двоє дітей. 18.01.2006 року, за її ініціативою, дітей у них забрали та помістили в дитячі притулки. ОСОБА_3 та ОСОБА_4 постійно пиячили, ніде на працювали, вели антигромадський спосіб життя. Крім цього, ОСОБА_4 зраджувала своєму чоловікові. ОСОБА_3 через те, що ОСОБА_4 зловживала алкоголем і зраджувала йому, постійно її бив. Бували випадки, що він намагався порізати ОСОБА_4 ножем. Незважаючи на це, вона продовжувала пиячити та зраджувати йому.
Свідок ОСОБА_11 в судовому засіданні дав суду показання про те, що хто бив покійну ОСОБА_4 він не бачив. Коли він приходив до ОСОБА_5, то ОСОБА_3 не було, а його дружина ОСОБА_4 була сильно пяна та спала на ліжку і він її не чіпав. 15.08.2008 року синьців на обличчі ОСОБА_4 не було. Певний період часу він про ОСОБА_4 нічого не чув, а про смерть ОСОБА_4 дізнався від слідчого.
Свідок ОСОБА_18 в судовому засіданні дала суду показання про те, що вона була понятою при відтворенні обстановки та обставин події. Повністю підтверджує те, що записи у протоколі відповідають дійсності. При відтворенні ОСОБА_3 не було присутнім. Також вона є сусідкою ОСОБА_6 та часто бачила, що у тому господарстві зловживали спиртним, в тому числі і ОСОБА_3.
Крім цього, вина ОСОБА_3 у вчиненні злочину, передбаченого ст. 21 ч.  КК України повністю підтверджується матеріалами справи, зібраними під час досудового слідства, зміст яких оголошено в судовому засіданні, зокрема:
- протоколами огляду місця події, згідно яких по АДРЕСА_3 виявлено труп ОСОБА_4, вилучено одяг ОСОБА_3, дерев'яний табурет та пластмасову мухобійку (Том №1 а.с.5-16. 31-32);
- даними протоколу огляду одягу ОСОБА_3, одягу ОСОБА_4, дерев'яного табурета та інших предметів, згідно якого вищевказані речі визнані речовими доказами та долучені до кримінальної справи. (Том №1 а.с.60-161);
- протоколом відтворення обстановки та обставин подій, згідно якого свідок ОСОБА_6 продемонструвала на місці механізм та обставини нанесення ОСОБА_3 тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілої ОСОБА_4 в приміщенні будинку по АДРЕСА_3. (Том №1 а.с.1-61);
- протоколом очної ставки між ОСОБА_6 та ОСОБА_3, згідно якого свідок ОСОБА_6 в присутності ОСОБА_3 підтвердила свої покази про нанесення ОСОБА_3 тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть його дружини ОСОБА_4 (Том №1 а.с.95-96);
- згідно висновку судово-медичної експертизи №215-Е від 07.10.2008 року у ОСОБА_4 виявлені тяжкі тілесні ушкодження у вигляді: закритої внутрішньочерепної травми із забоєм головного мозку, з крововиливами під тверду мозкову оболонку головного мозку, крововиливами в м'які тканини лобної ділянки зліва та правої скронево-потиличної ділянки, яка ускладнилась набряком і набуханням головного мозку, синців лобної ділянки зліва, в ділянках лівої брови, лівої щоки, нижньої щелепи справа, правої вушної раковини та правої завушної ділянки, правого плечового суглобу, лівого передпліччя, правого стегна, правого колінного суглобу, правої гомілки та правої стопи, садна в ділянці лівого передпліччя, які є небезпечними для життя в момент їх спричинення та які спричинили смерть ОСОБА_4 (Том №1 а.с.19-120);
- з висновку судово-імунологічної експертизи №482 від 27.10.2008 року вбачається, що у помарках на футболці, яка вилучена у ОСОБА_3, знайдена кров людини, яка може належати потерпілій ОСОБА_4 (Том №1 а.с.34-136);
- у висновку судово-психіатричної експертизи №313 від 17.09.2008 року зазначено, що ОСОБА_3 страждає хронічним алкоголізмом ІІІ стадії з деградацією особистості та епізодичним алкогольним психозом. На період часу, що відноситься до інкримінованого йому злочину ОСОБА_4 перебував у стані і перебуває на даний час, при якому не здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 не потребує. (Том №1 а.с.10-114);
- в акті №74 стаціонарної судово-психіатричної експертизи, проведеної експертною комісією Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні вказано, що ОСОБА_3 психічним захворюванням не страждає, виявлає ознаки психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності, що не позбавляє його здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. В період інкримінованих йому дій він також психічним захворюванням не страждав, не перебував у стані будь якого хворобливого розладу психічної діяльності, міг у повній мірі усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. За своїм психічним станом в даний час ОСОБА_3 може брати участь у проведенні слідчих дій та в судових засіданнях. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує. (Том №2 а.с.77-81)
Суд аналізуючи в сукупності зібрані докази на досудовому слідстві та під час розгляду справи прийшов до висновку, що вина підсудного доведена повністю. Дії ОСОБА_3 за ст.121 ч.2 КК України кваліфіковано вірно, так як він наніс тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілої ОСОБА_4.
Призначаючи покарання ОСОБА_3 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого, наслідки скоєного, особу винного та обставини що обтяжують та помякшують покарання.
До обставин, які обтяжують покарання підсудного ОСОБА_3 суд відносить вчинення злочину особою, яка перебувала в стані алкогольного спяніння.
До обставин, які помякшують покарання підсудного ОСОБА_3 суд відносить: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування матеріальних та моральних збитків, стан здоровя підсудного, так як він є інвалідом 3-ої групи, негативну поведінку потерпілої ОСОБА_4, що і призвело до скоєння злочину, позитивну характеристику підсудного, а також те, що у ОСОБА_3 на утриманні знаходиться двоє неповнолітніх дітей.
З урахуванням з вищенаведених обставин у сукупності суд вважає, що до підсудного ОСОБА_3 на підставі ст.69 КК України слід застосувати покарання менш суворе ніж передбачено законом.
На підставі ст.69 КК України та керуючись ст.ст.323-327 КПК України, суд, -
ЗАСУДИВ :
ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.2 КК України та на підставі ст.69 КК України призначити покарання менш суворе ніж передбачено законом 4 (чотири) роки позбавлення волі.
Речові докази: одяг ОСОБА_3 (фотболку, шорти) повернути ОСОБА_3.
Речові докази: одяг ОСОБА_4 (плавки, майку, халат, спортивну куртку), дві вирізки з покривала, наволочку, деревяний табурет, пластмасову мухобійку знищити.
Термін відбуття покарання ОСОБА_3 рахувати з 10.09.2008 року, тобто з часу фактичного затримання.
Міру запобіжного заходу тримання під вартою залишити ОСОБА_3 без змін до вступу вироку в законну силу.
Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 15 діб з моменту проголошення через Косівський районний суд.
Суддя Сабадах Б.В.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1149 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**