Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 25.04.2024, 13:47
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2017 » Лютий » 27 » В Генічевську суд виніс вирок глухонімому, який таємно скоїв крадіжку майна, належного сільській раді
12:58
В Генічевську суд виніс вирок глухонімому, який таємно скоїв крадіжку майна, належного сільській раді

В Генічевську Херсонської області суд виніс вирок глухонімому, який таємно скоїв крадіжку майна, належного сільській раді

ВИРОК
іменем України

21 лютого 2017 року Генічеський районний суд Херсонської області в складі: головуючого - судді Венглєвської Н.Б. секретаря - Мустафаєва Ф.А.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Генічеськ кримінальне провадження №12016230140001882 (справа № 653/4057/16-к) за обвинуваченням ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, українця, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, не працюючого, інвалід 3 групи, зареєстрованого та проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_4, в силу ст. 89 КК України не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст.185 ч.1, 185 ч.2 КК України,
за участю учасників судового провадження: прокурора Серебрянського П.В., захисника ОСОБА_2, обвинуваченого ОСОБА_1, перекладача- Меркушевої В.І.,
ВСТАНОВИВ:
ОСОБА_1 26.04.2016 року о 14 годині,перебуваючи біля господарчої споруди за адресою с.Фрунзе, вул.Зелена,18 Генічеського району Херонської області, реалізуючи корисливий умисел, направлений на таємне заволодіння чужим майном, шляхом вільного доступу, таємно викрав майно, яке належить ОСОБА_3 сільській раді Генічеського району Херсонської області, металеві двері з господарської будівлі вартістю згідно висновку товарознавчої експертизи №651-мт 2200 гривень, чим своїми противоправними діями спричинив потерпілій ОСОБА_3 сільській раді Генічеського району Херсонської області матеріальні збитки на суму 2200 гривень.
Крім того, ОСОБА_1 08 вересня 2016 року о 21 годині 30 хвилин, перебуваючи біля будівлі за адресою с.Фрунзе вул.Леніна,2, Генічеського району Херсонської області, реалізуючи корисливий умисел, направлений на таємне заволодіння чужим майном, шляхом вільного доступу, таємно викрав майно ОСОБА_4, а саме ролету з дверей будівлі розміром 2.2х1 метрів, вартістю, згідно висновку товарознавчої експертизи №652-мт, 1000 гривень, чим своїми противоправними діями спричинив потерпілій ОСОБА_4 матеріальні збитки на суму 1000 гривень.
Обвинувачений ОСОБА_1 свою вину в обвинуваченні визнав повністю і пояснив, що дійсно проживає в ІНФОРМАЦІЯ_5, не працює, так як являється інвалідом 3 групи, так як має вади по слуху. Іноді вживає спиртні напої. Дані крадіжки вчинив, у звязку з тим, що на передодні вживав спиртні напої і потрібні були кошти для придбання спиртного. Дійсно 26.04.2016 року зняв з господарської будівлі в с.Фрунзе по вул.Зелена,18 металеві двері, щоб в подальшому їх продати. Також 08.09.2016 року для придбання спиртного, зняв ролет з дверей будівлі за адресою в с.Фрунзе по вул.Леніна, щоб в подальшому їх продати. Щиро кається в скоєному. Просив суворо не наказувати та не позбавляти волі та при обрані міри покарання за вчинене, врахувати його матеріальне становище.
Суд вважає недоцільним дослідження доказів відносно фактичних обставин вчинених кримінальних правопорушень, так як вони ніким не оспорюються і проти них ніхто не заперечує. Судом встановлено, що учасники судового провадження і обвинувачений ОСОБА_1 правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви щодо добровільності їх позиції. Учасникам судового розгляду і обвинуваченому ОСОБА_1 розяснені суть і зміст ст.349 ч.3 КПК України, що вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини у апеляційному порядку.
Таким чином суд приходить до висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_1 доведена і дії його правильно кваліфіковані за ст.185 ч.1 КК України, як таємне викрадення чужого майна /крадіжка/. Вірно кваліфіковані дії за ст.185 ч.2 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.  
Вирішуючи питання про вид і міру покарання суд враховує характер і ступінь суспільної небезпечності вчинених кримінальних правопорушень, особу винного. Обвинувачений ОСОБА_1 в скоєнному щиро кається, повністю визнав свою вину, добровільно відшкодував завдані збитки, що суд визнає як помякшуючі обставини. Обтяжуючих обставин судом не встановлено. Враховуючи вищезазначене, а також те, що обвинувачений являється інвалідом 3 групи, має вади слуху, його матеріальне становище, тому суд вважає, що міра покарання повинна бути призначена в межах санкції ст.ст.185 ч.1,185 ч.2 КК України, із застосуванням ст.ст.75,76 КК України, так як виправлення і перевиховання обвинуваченого не втрачена.
Цивільний позов не заявлений.
Судові витрати підлягають задоволенню.
Долю речового доказу вирішити у порядку ст.100 КПК України.
Керуючись ст.ст.374, 376 КПК України, суд, -
ЗАСУДИВ:
Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні кримінальних правопорушень передбаченних ст.ст.185 ч.1,185 ч.2 КК України.
Призначити міру покарання ОСОБА_1 за ст.185 ч.1 КК України 2 роки позбавлення волі. За ст.185 ч.2 КК України 3 роки позбавлення волі. На підставі ст.70 ч.1 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточне покарання 3 роки позбавлення волі. На підставі ст.ст.75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки, протягом якого періодично зявлятися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.
Запобіжний захід не обирався.
Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судові витрати за проведення судової товарознавчої експертизи № 652-МТ від 26.10.2016 року в сумі 175 гривень 92 копійки, за проведення судової товарознавчої експертизи № 651-МТ від 26.10.2016 року в сумі 175 гривень 92 копійки, а всього 351 гривня 84 копійки.
Речові докази - металеві двері - передати за належністю потерпілій ОСОБА_3 сільській раді в особі ОСОБА_5, ролет на двері - передати за належністю потерпілій ОСОБА_4   
На вирок може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області протягом 30 днів з часу проголошення,шляхом подання апеляційної скарги до Генічеського районного суду Херсонської області.
Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.
Суддя Н.Б.Венглєвська

Архів матеріалів із СНЮ

Категорія: Кримінал | Переглядів: 934 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**