Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 20.04.2024, 18:13
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2017 » Червень » 2 » В Харкові суд виніс вирок глухонімому, який раніше судимий, який таємно проник до житла, звідки викрав майно
16:02
В Харкові суд виніс вирок глухонімому, який раніше судимий, який таємно проник до житла, звідки викрав майно

В Харкові суд виніс вирок глухонімому, який раніше судимий, який таємно проник до житла, звідки викрав майно

В И Р О К
Іменем України

29 травня 2017 року, Фрунзенський районний суд м.Харкова в складі: головуючого - судді Шарка О.П. секретаря судових засідань - Ятлової Ю.В., за участю прокурора - Бобко В.В., захисника обвинуваченого - Дугіної Д.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Харкові кримінальне провадження № 12016220460003585 (справа № 645/1304/17), яке надійшло з Харківської місцевої прокуратури №3 відносно
ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Харкова, українця, громадянина України, з неповною середньою спеціальною освітою, не працюючого, інваліда третьої групи у зв'язку з загальним захворюванням по слуху, одруженого, має на утриманні малолітню дитину - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше засудженого: вироком Московського районного суду м.Харкова від 16.10.2007 року за ст.ст.185 ч.1, 309 ч.1, 70 КК України до 2 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки, вироком Фрунзенського районного суду м.Харкова від 05.10.2010 року за ст.186 ч.2 КК України до 4 років позбавлення волі, на підставі ст.71 КК України до призначеного цим вироком покарання частково приєднано не відбуте покарання за вироком Московського районного суду м.Харкова від 16.10.2007 року у виді 1 місяця позбавлення волі, остаточно призначено до відбуття покарання у виді 4 років і 1 місяця позбавлення волі, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1
у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України,
ВСТАНОВИВ:
ОСОБА_3 в кінці листопада 2016 року, точна дата в ході досудового слідства не встановлена, приблизно о 9 год. 00 хв., знаходився за місцем свого мешкання, за адресою: АДРЕСА_1, де у нього виник злочинний намір на таємне викрадення чужого майна, а саме майна ОСОБА_5, домоволодіння якого розташоване навпроти будинку ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_3, реалізуючи свій злочинний намір, ОСОБА_3 попрямував до вказаного домоволодіння, де, скориставшись тим, що власник домоволодіння за місцем мешкання не проживає, та, переконавшись, що поблизу нікого із сторонніх осіб не має, за його діями ніхто не спостерігає, незаконно проник на територію зазначеного домоволодіння. Після цього, ОСОБА_3 незаконно проник до будинку через двері, які зачиняються шляхом їх підпирання зсередини, піднявся на горище, звідки, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, таємно викрав байдарку "Салют М-5,2", в розібраному стані, що належить ОСОБА_5, вартістю, 10750,00 грн., чим спричинив останньому матеріальну шкоду на вказану суму. Викраденим майном ОСОБА_3 розпорядився на свій розсуд.
Допитаний у судовому засіданні обвинувачений беззаперечно визнав себе винними у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України, щиро розкаявся, пояснив суду про обставини вчиненого ними кримінального правопорушення., зазначивши, що всі обставини, викладені в обвинувальному акті відповідають фактичним обставинам справи, події вчинення ним кримінального правопорушення вірно відображені.
Показання обвинуваченого повністю відповідають фактичним обставинам справи, які він не заперечує, а саме про обставини викрадення ним майна. З урахуванням повного визнання вини у вчинені вищенаведеного кримінального правопорушення, а також враховуючи думку учасників судового провадження, за відсутності заперечень та сумнівів у добровільності їх позиції, суд на підставі  ст.349 ч.3 КПК України  визнає недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, вважає за доцільне обмежитись дослідженням доказів, які стосуються особи обвинуваченого. При цьому судом з'ясовано, чи правильно розуміють зазначені особи зміст обставин, чи немає сумнівів у добровільності його позиції. Учасникам процесу роз'яснено, що у такому випадку сторони будуть позбавлені права оскаржувати дані обставини в апеляційному порядку.
Дії ОСОБА_3 суд кваліфікує за ч.3 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднаному з проникненням у житло.
Вину обвинуваченого ОСОБА_3 в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України суд вважає доведеною.
Згідно ст.66 КК України, обставиною, що пом'якшує покарання ОСОБА_3, суд вважає його щире каяття.
Обставиною, яка обтяжує покарання обвинуваченому ОСОБА_3, передбаченою ст.67 КК України, суд вважає рецидив кримінальних правопорушень.
Вивченням в ході судового розгляду даних особи обвинуваченого ОСОБА_3 встановлено, що він раніше неодноразово засуджений, в тому числі за вчинення умисних кримінальних правопорушень проти власності, на обліку в психоневрологічному та наркологічному диспансерах не перебуває, одружений, має на утриманні малолітню дитину, є інвалідом третьої групи.
Призначаючи ОСОБА_3 покарання, суд виходить з положень ст.65 КК України, а саме - принципів законності, справедливості, індивідуалізації, а також достатності покарання для подальшого виправлення та попередження вчинення нових кримінальних правопорушень як самим обвинуваченим, так і іншими особами, враховує характер та ступінь тяжкості скоєного кримінального правопорушення, який, за змістом ст.12 КК України, є умисним злочином середньої тяжкості, наслідки вчиненого кримінального правопорушення, обставини, що пом'якшує та обтяжує покарання, особу обвинуваченого, відношення обвинуваченого до скоєного злочину, а також вимоги ст.50 КК України, що метою покарання є не тільки кара, а також виправлення засудженого, а також попередження вчинення нових кримінальних правопорушень, суд вважає необхідним та достатнім для виправлення ОСОБА_3 та запобігання вчиненню ним нових кримінальних правопорушень призначити покарання у виді позбавлення волі в межах санкцій статті, яка передбачає відповідальність за вчинене, із звільненням обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в порядку ст.75 КК України, оскільки його виправлення та попередження скоєння нових кримінальних правопорушень можливо без ізоляції від суспільства.
Окрім того, у зв'язку зі звільненням від відбування покарання з випробуванням покласти на засудженого ОСОБА_3 обов'язки передбачені п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України, а також додатково обов'язок, необхідний і достатній для його виправлення, передбачений п.2 ч.2 ст.76 КК України
У справі наявні процесуальні витрати за проведення: судово-товарознавчої експертизи у розмірі 396 грн. 00 коп., які у відповідності до ч.2 ст.124 КПК України підлягають стягненню з обвинуваченого на користь держави.
Питання про речові докази суд вирішує у відповідності до ч.9 ст.100 КПК України.
Речовий доказ - паспорт з інструкцією до експлуатації розбірної човна-байдарки "Салют М-5,2", що знаходиться в матеріалах кримінального провадження, після набрання вироком законної сили - залишити зберігати в матеріалах кримінального провадження.
Речовий доказ - байдарка "Салют М-5,2", в розібраному стані, що знаходиться на відповідальному зберіганні у ОСОБА_5 після набрання вироком законної сили - вважати йому повернутим.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст.349, 373, 374, 395 КПК України суд, -
УХВАЛИВ:
Визнати ОСОБА_3 винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України та призначити покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.
На підставі ст.ст.75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік та 6 місяців (один рік і шість місяців).
У зв'язку зі звільненням засудженого ОСОБА_3 а з випробуванням покласти на нього обов'язки, передбачені п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України, а саме:
-періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
-повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи,
Також додатково покласти на засудженого ОСОБА_3 обов'язок, передбачений п.2 ч.2 ст.76 КК України, а саме: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.
Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави в особі Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім.засл.проф.М.С.Бокаріуса процесуальні витрати, пов'язані з проведенням судово-товарознавчої експертизи №2118 у сумі 396 грн. 00 коп. (триста дев'яносто шість гривень).
Речовий доказ - паспорт з інструкцією до експлуатації розбірної човна-байдарки "Салют М-5,2", що знаходиться в матеріалах кримінального провадження, після набрання вироком законної сили - залишити зберігати в матеріалах кримінального провадження.
Речовий доказ - байдарка "Салют М-5,2", в розібраному стані, що знаходиться на відповідальному зберіганні у ОСОБА_5 після набрання вироком законної сили - вважати йому повернутим.
Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Харківської області через Фрунзенський районний суд м.Харкова протягом 30 днів з дня його проголошення.
Копію вироку вручити негайно після його проголошення обвинуваченому та прокурору.
Суддя

Архів матеріалів із СНЮ

Категорія: Кримінал | Переглядів: 798 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**