Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 19.04.2024, 19:31
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2018 » Січень » 22 » Субсидії особам з інвалідністю – як держава допомагає людям з інвалідністю
15:40
Субсидії особам з інвалідністю – як держава допомагає людям з інвалідністю

Оскільки з року в рік оформлення субсидій викликає безліч питань у народу, особливо важливо розуміти, на яку допомогу держави можуть розраховувати особи з інвалідністю по слуху. Як оформити субсидію і отримати підтримку від держави, якщо в сім’ї є людина з обмеженими можливостями?

Субсидії особам з інвалідністю по ЖКГ
Україна налічує майже три мільйони людей з інвалідністю. Особою з інвалідністю вважається громадянин, який втратив можливість працювати або повноцінно обслуговувати себе внаслідок поранень, травм, захворювань або настання похилого віку. В Україні термін "інвалід" замінений на позначення "людина з інвалідністю". Посвідчення, які були видані в той час, коли діяв попередній варіант терміна, залишаються дійсними. Отримання нових посвідчень відбувається вже з формулюванням "людина з інвалідністю". Людям з інвалідністю покладаються різні пенсії по інвалідності.
Сім’я, один з членів якої має інвалідність, може очікувати отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У разі, коли обсяг комунальних платежів в місяць складає більше десяти-п’ятнадцяти відсотків від загального доходу сім’ї за той же період, сім’ї покладена субсидія. Сума державної дотації залежить від кількості прописаних мешканців, числа незареєстрованих людей, але реально ведуть господарство на житлової площі.
Субсидії особам з інвалідністю 1 групи нараховуються на підставі даних центру соціального забезпечення. Щомісячний сукупний дохід ви можете порахувати самостійно. Для цього потрібно підсумовувати всі гроші, отримані кожним членом сім’ї за минулі шість місяців і поділити результат на шість. Ви дізнаєтеся, скільки грошей доводиться в середньому на кожну людину на вашій житлоплощі в місяць. До суми доходу слід включити всі види надходжень: пенсія по інвалідності або за віком, зарплата, стипендія, допомога та інше. Деякі виплати особі з інвалідністю, наприклад, грошова допомога на похорон, аліменти і допомогу на народження дитини можна не враховувати.
Нерідкі випадки, коли сім’я, що проживає в квартирі або будинку, складається тільки з людей, які втратили працездатність, пенсіонерів або людей з інвалідністю. Тоді державне фінансування покриває частину комунальних платежів, яка перевищує десять відсотків середньомісячного сукупного сімейного доходу. У країні налічується близько ста сімдесяти тисяч сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Коли в родині є як непрацюючі особи з інвалідністю першої та другої групи молодого або пенсійного віку, так і працездатні громадяни, а також неповнолітні діти, субсидія нараховується за тим же принципом. Вся сума за послуги ЖКГ, що перевищує 10 відсотків доходу, оплачується державою. Знову ж, враховується розмір доходу на кожного в родині – не більше половини актуального на даний момент прожиткового мінімуму.

Допомога для сімей з дітьми з інвалідністю
Державне забезпечення сім’ї, в якій є діти з інвалідністю, буває трьох видів. Це пенсія, соціальна допомога держави, що регламентуються законом про допомогу дітям з інвалідністю або грошова дотація відповідно до закону про право осіб з інвалідністю на пенсію. Особа з інвалідністю або її опікун може вибрати тільки один з видів державної допомоги. Отримувати кілька видів дотації не можна. Виняток становить тільки додаткова допомога, що отримується внаслідок втрати годувальника в сім’ї. Як особи з інвалідністю, так і пенсіонери, які проживають на окремо взятій територіальній одиниці, перебувають на обліку в органах соціального забезпечення. Субсидія для цих категорій населення нараховується автоматично без додаткових клопотань.

Субсидії особам з інвалідністю на відкриття бізнесу
Для відкриття бізнесу підприємцям слід подати бізнес-план ділового проекту в комісію, яка надає разові дотації по безробіттю. У неї, як правило, входять підприємці даного регіону і члени органів самоврядування. У разі вдалого захисту і утвердження бізнес-плану, його подавець проходить реєстрацію в якості підприємця. На його ім’я слід відкрити банківський рахунок, куди будуть перераховані гроші на допомогу новим бізнесом. Середня сума, покладена державою на підтримку підприємців, дорівнює двадцяти тисячам гривень. Мінімум субсидії особам з інвалідністю підприємцям, який може бути виділений – п’ять з половиною тисяч гривень, а максимум становить шістдесят чотири тисячі. Сума для бізнесу також може бути збільшена силами місцевого бюджету або за допомогою залучення організацій сприяння особам з інвалідністю з інших країн і компаній міжнародного рівня.

Механізм оформлення субсидії для осіб з інвалідністю
Працюючі люди з інвалідністю подають заяви в соціальний відділ разом з декларацією про доходи або зазначенням місця офіційної роботи. Вказується різновид доходу – гранти, посібники, зарплата, прибуток від бізнесу, а також організація, яка надає виплати. Точну суму доходу експерти соцзабезу звіряють в ПФ – Пенсійному фонді, у соціальній страхової організації і за місцем зайнятості людини. Додаткові довідки з бухгалтерії з місця роботи або навчання надавати не потрібно. Субсидія особам з інвалідністю 3 групи, якщо вони офіційно працюють, враховує їх зарплату.
Субсидія особам з інвалідністю на оплату комунальних послуг раніше нараховувалися один раз на дванадцять місяців, зараз перерахунок відбувається в травні кожного року, а також в жовтні. Якщо в сім’ї не було куплено дорогих предметів, нерухомості або оплати дорогих послуг, немає необхідності заповнювати нову заяву. Субсидія сім’ям осіб з інвалідністю призначається автоматично.
Оплата комунальних послуг особам з інвалідністю не передбачає спеціальних пільг. Додаткові допомоги можуть бути виділені їхнім родинам органами влади за рахунок місцевого бюджету. Це може бути як разова сума на оплату боргів за комунальні послуги, так і грошова допомога на медичні послуги. Такі статті зазвичай передбачаються місцевими бюджетами, так як сім’ї осіб з інвалідністю часто звертаються до них за допомогою. Заява на матеріальну допомогу слід подавати до місцевого центру соціального захисту. Субсидії дітей з інвалідністю оформляє їх опікун або законний представник.
Коли на житлоплощі разом з особою з інвалідністю зареєстрована людина, яка працює неофіційно або знаходиться на заробітках в іншій територіальній одиниці, органи соцзабез вважають її прибуток, як три прожиткові мінімуми.
Субсидії пенсіонерам та особам з інвалідністю також вимагають підрахунку їх середнього доходу. У суму середнього сімейного доходу в 2018 році не враховується ціна путівок в санаторій на лікування осіб з інвалідністю, а також покупка протезів, ортопедичних приладів і допоміжних предметів. Суми, отримані сім’єю особи з інвалідністю в якості відшкодування завданого збитку здоров’я і працездатності, також не додаються в дохід. Члени сім’ї особи з інвалідністю, яким виплачується дотація по догляду за людиною на першій групі інвалідності або літніми людьми, чий вік становить вісімдесят і більше років. Дохід такої людини вважається як два прожиткових мінімуми. Це також є важливим при оформленні субсидії.

Пільги особам з інвалідністю 1 та 2 групи
Особи з інвалідністю першої і другої груп можуть придбати нерухомість, маючи звільнення від держмита за нотаріальні послуги, якщо нотаріус надано державою. Те ж правило діє і при оформленні права власності з занесенням до єдиного реєстру.
Особи з інвалідністю з хворобами хребта та опорно-рухового апарату мають право на земельну ділянку для гаража, необхідного для утримання машини з ручним керуванням. Ділянка повинна бути розташований поблизу будинку, в якому живе людина з інвалідністю. Додатковим фактором придбання ділянки під гараж служить також пенсійний вік людини з інвалідністю. Запит на виділення ділянки подається до органів місцевого самоврядування.
Друга група інвалідності передбачає пільги при оподаткуванні доходів підприємництва. При веденні бізнесу отриманні зарплати на підприємстві особи з інвалідністю з першою і другою групою можуть платити менше податків, якщо прибуток отримана законним шляхом на українській території.
Якщо пенсіонер з інвалідністю здає свою житлову площу в оренду, тепер про це треба доводити до відома органи соціального захисту. Особи, переміщені всередині території країни, також подають нову заяву в центр оформлення субсидій на виплату по комунальним за місцем їх нинішнього фактичного проживання, так як субсидія може нараховуватися і в тому випадку, якщо особа з інвалідністю знімає квартиру. При зміні складу сім’ї, статусу, який передбачає отримання пенсій, зміні числа годувальників і нових прописаних в квартирі також слід повідомити про це соцзабез. У випадках, коли дохід особи з інвалідністю становить суму, меншу офіційно встановленої заробітної плати, також подається нова заява на субсидію. При наявності боргів за житлові та комунальні послуги, які неможливо погасити протягом місяця, краще повідомити в центр управління соціальними виплатами.

Чи є субсидії особам з інвалідністю на придбання житла?
Житловим кодексом України передбачено першочергове забезпечення житлом із запасів місцевого житлового фонду осіб з інвалідністю першої і другої груп, які потребують поліпшення житлових умов і сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Якщо будинок, де в даний момент фактично живе особа з інвалідністю з труднощами пересування, не обладнаний спеціальними засобами, пристосованими до його потреб, то вона або її родина можуть вимагати зміни місця проживання. На людей, що мають третю групу інвалідності, ці правила не поширюються. Субсидії на житло особам з інвалідністю надаються на загальних підставах. Але наявність інвалідності є додатковим фактором рейтингу в отриманні житла з частковою оплатою державою, його визначає житлова комісія.

Категорія: Консультація | Переглядів: 796 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**