Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Середа, 24.04.2024, 08:52
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Спілка

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала українців повідомляти в Міністерство охорони здоров’я про порушення з боку членів медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).
Вона сказала на прес-конференції у м.Києві.
У.Супрун визнала, що в країні хронічно хворі, внутрішні переселенці та люди з інвалідністю перебувають у тяжкому становищі, натомість часто члени МСЕК порушують свої професійні обов’язки.
“Правила МСЕК чітко виписані, але їх не дотримуються на місцях. Є чесні члени цих комісій, які дотримуються вимог МОЗ. Але й багато нечесних… Ми чуємо скарги від переселенців, від бійців, поранених в АТО, від людей, які роками живуть з інвалідністю. Нам потрібно знати, коли є проблеми, щоб ми могли реагувати на ті ситуації”, — наголосила У.Супрун.
Вона розкритикувала ситуацію, коли людина роками є інвалідо ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 790 | Додав: Admin | Дата: 29.05.2017

30 березня 2017 р. відбудеться ярмарок вакансій для людей з інвалідністю. За словами організаторів, цього року роботодавці запропонують вакансії середньої або високої кваліфікації.
Знайти роботу: про виставку зайнятості для людей з особливими потребами розповіли голова Асоціації “Інклюзивна Україна” Юлія Ресенчук, та представниця Центру зайнятості вільних людей Марина Лебідь.

Тетяна Трощинська: Де і коли відбудеться виставка зайнятості? Хто міг би туди прийти? І що там можна буде побачити?
Марина Лебідь: 30 березня з 10:00 до 14:00 ми проводитимемо ярмарок вакансій для людей з інвалідністю. Він буде проходити в DEC place за адресою бульвар Лесі Українки, 23-Б. Це доступне приміщення. Тобто для людей з інвалідністю це зручна локація.
У нас буде 11 роботодавців. Також в нас будуть перекладачі з жестової мови для людей, що ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 844 | Додав: Admin | Дата: 26.03.2017

Новорічне привітання
Голови Громадської організації “Спілка нечуючих юристів”
Володимира Тимошенка

Текст новорічного привітання голови Спілки нечуючих юристів Володимира Тимошенка

Дорогі друзі!
Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим.
Напередодні новорічних свят хочу побажати, щоб ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – нехай принес ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1230 | Додав: Admin | Дата: 31.12.2016

Указом Президента України №553/2016

Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю

З метою забезпечення додержання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю відповідно до вимог Конвенції про права осіб з інвалідністю, а також засвідчуючи повагу до сили духу та гідності цих людей, постановляю:
1. Кабінету Міністрів України, місцевим органам виконавчої влади  забезпечити із залученням громадських об'єднань, які опікуються питаннями осіб з інвалідністю, проведення до 1 червня 2017 року аналізу стану виконання зобов’язань України за Конвенцією про права осіб з інвалідністю та за результатами аналізу вжити додаткових заходів щодо активізації роботи і ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1780 | Додав: Admin | Дата: 03.12.2016

Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Шановний Володимире Борисовичу!

У грудні цього року будуть три значні події, які стосуються людей з інвалідністю: 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю; 13 грудня - 10-та річниця прийняття Організацією Об’єднаних Націй Конвенції про права осіб з інвалідністю; 16 грудня – 7-ма річниця ратифікації Україною Конвенції.
Відповідно до зазначеної Конвенції Україна зобов'язана забезпечувати й заохочувати повну реалізацію всіх прав людини й основоположних свобод всіма особами з інвалідністю без будь-якої дискримінації за ознакою інвалідності. Із цією метою Україна згідно з Конвенцією повинна, у тому числі: a) вживати всіх належних законодавчих, адміністративних та інших заходів для здійснення прав, що визнаються в цій Конвенції; b) вживати всіх ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1046 | Додав: Admin | Дата: 30.11.2016

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 16.11.2016 №850-р рекомендував графік перенесення робочих днів у 2017 році з урахуванням встановлених законом святкових і неробочих днів в Україні.
Відповідне розпорядження Кабміну традиційно розроблялося Міністерством соціальної політики України.
Текст розпорядження Кабміну, який традиційно розроблявся Мінсоцполітики, нещодавно оприлюднений на "Урядовому порталі".
Згідно із законом подібні перенесення робляться “з метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу”.
За загальним правилом, враховуючи положення статті 73 Кодексу законів про працю України, у 2017 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься у такі святкові дні і дні релігійних свят:
-1 січня - Новий рік ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 2291 | Додав: Admin | Дата: 25.11.2016

Указ Президента України
від 06.10.2016, №436/2016

Про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи

З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі демократичних цінностей та у зв'язку з відзначенням у 2016 році Дня Гідності та Свободи постановляю:
1. Кабінету Міністрів України:
1) утворити у десятиденний строк Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи, визначивши його співголовами Прем'єр-міністра України і Главу Адміністрації Президента України та залучивши до його складу представн ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1191 | Додав: Admin | Дата: 20.11.2016

Відбулось перше засідання робочої групи з розробки проекту Закону про українську жестову мову.
1 листопада 2016 року відбулося перше засідання з розробки проекту Закону України під робочою назвою “Про жестову мову”, головною метою якого є - визначити на державному рівні основоположні права та свободи особи з порушеннями слуху в Україні, безперешкодне використання жестової мови в усіх сферах життєдіяльності, а також визначення статусу та регламенту роботи перекладачів жестової мови в Україні.
Над проектом працює робоча група під керівництвом начальника відділу оргмасової, культмасової  та реабілітаційної роботи виконавчого апарату ЦП УТОГ Котельянця С.В. у складі:
•    Адамюк Н.Б. – кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії жестової мови ІСП НАПН України, інструктор І категорії відділу оргмасової, ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1100 | Додав: Admin | Дата: 05.11.2016

За поданням адвоката з обмеженими фізичними можливостями (інваліда) до Єдиного реєстру адвокатів України вноситься інформація (ПІБ) щодо його технічного асистента.
Це передбачено рішенням РАУ від 10 червня 2016 р. №135. Так, Рада адвокатів України відмовилась вносити доповнення в Положення про помічника адвоката щодо спеціального помічника адвоката. Натомість РАУ затвердила роз'яснення щодо забезпечення реалізації адвокатами з обмеженими фізичними можливостями (інвалідами) права на професійну діяльність.
Професійні права адвокатів з обмеженими фізичними можливостями (інвалідів) законодавство про адвокатуру та адвокатську діяльність і процесуальне законодавство України не регулює, тому, на думку РАУ, мають застосовуватись загальні норми законодавства про права інвалідів.
Роз'ясненням передбачено діяльність технічного асистента адвокат ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 855 | Додав: Admin | Дата: 08.07.2016

Електронна петиція до Президента України

14 червня 2016, суть звернення: Петиція до Президента України щодо звільнення інвалідів всіх груп від сплати судового збору

Текст електронної петиції: На жаль, не вдалося зав'язати діалог з Уповноваженим Президента України з прав людей з інвалідністю. Зі свого юридичного досвіду знаю, що згідно з пункту 19 статті 5 Закону України "Про судовий збір" інваліди 1 та 2 груп звільняються від сплати судового збору, але пропоную інвалідів всіх (1, 2 та 3) груп звільнити від сплати судового збору. Тому вважаю, що необхідність сплати судового збору перешкоджає доступу інвалідів 3 груп до правосуддя - це прямо суперечить Конвенції ООН про права інвалідів.

Закон України “Про судовий збір” ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1036 | Додав: Admin | Дата: 22.06.2016

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**