Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 20.04.2024, 09:18
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Спілка

Постанова Кабінету Мністрів України від 11.03.2020, №211
(у редакції постанови від №377 від 14.05.2020)

Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — COVID-19), з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити з 12 березня 2020 р. до 22 травня 2020 р. на всій території України < ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 948 | Додав: Admin | Дата: 14.05.2020

НОВОРІЧНЕ ПРИВІТАННЯ
Голови Спілки юристів Володимира Тимошенка

Шановні колеги та друзі!

2019 рік добігає свого кінця…
Минулий рік був складним, але цікавим і результативним.
Нам дуже приємно, що ви були весь цей час з ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 787 | Додав: Admin | Дата: 31.12.2019

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 23.10.2019р. №995-р рекомендував графік перенесення робочих днів у 2020 році з урахуванням встановлених законом святкових і неробочих днів в Україні.
Відповідне розпорядження Кабміну традиційно розроблялося Міністерством соціальної політики України.
Текст розпорядження Кабміну, який традиційно розроблявся Мінсоцполітики, нещодавно оприлюднений на "Урядовому порталі".
Згідно із законом подібні перенесення робляться “з метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу”.
За загальним правилом, враховуючи положення статті 73 Кодексу законів про працю України (з урахуванням останніх змін), у 2020 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься у такі святкові дні і дні релігійних свят:

... Читати далі »
Категорія: Спілка | Переглядів: 853 | Додав: Admin | Дата: 30.10.2019

“Де в Києві поїсти, помитися, переночувати” — це довідник для бездомних Києва.
У ньому ми зібрали інформацію про послуги, які бездомні можуть отримати від державних структур, громадських і релігійних організацій. Довідник створений для людей, які живуть на вулиці, та усіх, хто хоче їм допомогти.

Як можна допомогти бездомним:
1. Усміхнися йому – покажи, що не зневажаєш його і хочеш підтримати!
2. Приготуй обід і пригости бездомного. Просто підходиш і кажеш: "Добрий день, можна вас пригостити?". Найкраще принести щось домашнє, гаряче, але бутерброд теж підійде.
3. Пригости бездомного водою або чаєм.
4. Якщо не знаходиш бездомних у місті, прив’яжи пакет з їжею до сміттєвого контейнера – бідні заберуть.
5. Подаруй бездомному довідник "ДЕ в Києві поїсти, п ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 649 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2019

Рішення прийняте з метою координації міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської держадміністрацій в рамках проведення “Всеукраїнського тижня права” до річниці прийняття Загальної декларації прав людини.
Передбачені розпорядженням заходи спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації та захисту.
Зокрема, планується організувати проведення в закладах середньої освіти виховних уроків для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі. Передбачається проведення з працівниками підприємств, установ та організацій навчання, бесід з питань реалізації і захисту прав людини. На зазначенні теми лекції відбудуться і в установах виконання покарань.
Крім того, буде проведений конкурс та презентація конкурсних робіт (короткомет ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 667 | Додав: Admin | Дата: 31.08.2019

15 травня 2019 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, цей закон вже надруковано в газеті “Голос України”. Він набуває чинності за 2 місяці з дня опублікування.
Для всіх громадян України, які мають порушення слуху, важливим є закріплення у цьому законі статусу української жестової мови та права жестомовних осіб.

Українська жестова мова в новому Законі України

(ВИТЯГ)

Стаття 3. Завдання Закону
1. Завданнями цього Закону є:
1) захист державного статусу української мови;
2) утвердження української мови як мови міжетнічного спілкування в Україні;
3) забезпечення функціонування державної мови як і ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 932 | Додав: Admin | Дата: 16.05.2019

8 - 9 травня - державне свято - День пам’яті та примирення і день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945

Відповідно до Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945”, метою відзначення є “гідне вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів - переможців нацизму та нинішн ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1281 | Додав: Admin | Дата: 07.05.2019

Сьогодні - 5 травня світову спільноту відзначає Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. Цей день відзначається вже 27 років поспіль.

У 1983 році Організація Об‘єднаних Націй почала проводити так зване Десятиліття людей з інвалідністю. Десятиліття було покликане стати періодом підвищення інформованості і вживання заходів в цілях поліпшення положення людей з інвалідністю і забезпечення для них рівних можливостей.
У 1992 році в ознаменування закінчення циклу Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день осіб з інвалідністю - 3 грудня. Мета, ради якої проголошуються "Дні людей з інвалідністю”, - повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була визначена у Всесвітній програмі дій відносно осіб з інвалідністю, прийнятою Генеральною асамблеєю ООН в 1982 році.
... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 1679 | Додав: Admin | Дата: 05.05.2019

НОВОРІЧНЕ ПРИВІТАННЯ
Голови Спілки юристів Володимира Тимошенка

Шановні друзі!

Від щирого серця вітаємо Вас з наступаючими святами Нового Року ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 815 | Додав: Admin | Дата: 31.12.2018 | Коментарі (0)

У Вищій раді правосуддя відбулося чергове засідання Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

19 жовтня 2018 року відбулося чергове засідання Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в якому взяли участь представники постійних членів групи – Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, державного підприємства “Інформаційні судові системи”, апеляційних судів міста Києва, а також запрошені до участі представники Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко та Українського товариства глухих (УТОГ) Володимира Тимошенка (адвоката), Надії Дяченко, Тамари Котової, Дарії Березової (перекладача).
З ... Читати далі »

Категорія: Спілка | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Дата: 20.10.2018

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**