Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 25.04.2024, 04:04
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Про питання доступності та безоплатний проїзд у Київському метрополітені
20:05
Про питання доступності та безоплатний проїзд у Київському метрополітені

До Міністерства інфраструктури України звернулась ВГОІ “Українське товариство глухих” з пропозиціями щодо створення сприятливих умов і врахування потреб осіб із порушеннями слуху під час перевезення пасажирів у КП “Київський метрополітен”.
У цьому зверненні для забезпечення доступності метро для пасажирів з порушеннями слуху пропонувалося наступне:
•  розміщення інформаційних табло в поїздах та/або на станціях метрополітену з біжучим рядком, які дублюють звукову інформацію, що оголошується в поїздах та/або на станціях метрополітену;
•  збільшення кількості інформаційних матеріалів про рух транспорту з таким розрахунком, щоб пасажир з порушеннями слуху міг вільно бачити схеми та таблички з зупинками;
•  при проектуванні нових станцій метро передбачити розміщення назв зупинок на стінах платформ на рівні вікон вагонів метрополітену, які має бути видно через вікна вагону;
•  визначити порядок і спосіб екстреного зв’язку пасажирів з порушеннями слуху з черговим персоналом служб метрополітену та поліцією;
•  визначення способу сигналізування про прибуття потягу метрополітену (наприклад, за допомогою інформації на табло);
•  визначення порядку дій пасажирів з порушеннями слуху у випадку екстрених ситуацій із загрозою життю та здоров’ю.
Нещодавно на адресу УТОГ надійшла відповідь за підписом начальника Комунального підприємства “Київський метрополітен” В.В.Брагінського наступного змісту:
“КП “Київський метрополітен” (далі - Підприємство), в межах вимог діючих нормативних документів та фінансових можливостей, постійно проводить роботу, спрямовану на створення сприятливих умов життєдіяльності та забезпечення вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями на станції метрополітену, зокрема й осіб з порушеннями слуху.
Так, на сьогодні більше 57% робочого парку вагонів обладнані в салонах моніторами відеоінформаційної системи, на яких в режимі реального часу транслюється переміщення поїзда по станціях із зазначенням назви станції прибуття, часу руху до наступних станцій лінії. Власник відеоінформаційної системи - ТОВ “Транс-Медіа” займається питанням щодо проведення модернізації наявної системи та встановлення її на інших вагонах, де вона відсутня.
Встановлення інформаційних табло з біжучим рядком на станціях, які би дублювали звукову інформацію, що оголошується на цих станціях, реалізувати на базі діючого обладнання системи гучномовного оповіщення технічно неможливо. Потрібна тільки повна реконструкція цих систем, які використовуються з дати введення в експлуатацію станцій.
Обладнання станцій такими інформаційними табло є вкрай дорогим та недоцільним заходом, оскільки потребує їх встановлення на станціях в усіх місцях можливого знаходження осіб з порушеннями слуху.
Вибіркове їх розміщення на станціях в місцях найбільшого скупчення пасажирів неможливо через заборону розміщення інформаційно-довідкових засобів і пристроїв у місцях слідування пасажирів на станціях, оскільки це може призвести до утворення травмонебезпечних місць на станціях за рахунок відволікання пасажирів на перегляд інформації, що доводиться через ці засоби.
На сьогодні для забезпечення вільного орієнтування у просторі метрополітену пасажира, зокрема й пасажира з порушеннями слуху, на станціях розміщено достатню кількість інформаційних матеріалів (інформаційні покажчики напрямку руху поїздів та напрямку руху пасажирів, схеми ліній метрополітену, інформаційні таблички, стенди зі схемами ліній, картами районів, схемами станцій в аксонометрії, оголошення тощо).
Під час виникнення екстреної ситуації, яка загрожує життю чи здоров’ю пасажирів, відповідно до чинних нормативних документів, проводиться евакуація пасажирів зі станції у напрямку, вказаному ввімкненими освітлюваними покажчиками шляхів евакуації, розміщеними на станціях.
Стосовно визначення способу сигналізування про прибуття поїзда інформуємо, що на центральних станціях метрополітену (“Хрещатик”, “Театральна”, “Майдан Незалежності”, “Площа Льва Толстого”, “Політехнічний інститут”, “Вокзальна”) розміщені проектори системи динамічного відеопроекціювання ТОВ “Транс-інвест”, які інформують пасажирів про прибуття поїзда на станцію.
Питання щодо обладнання платформ станцій табло з інформацією про час прибуття очікуваного поїзда, відповідно до пропозицій Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), розглядалось постійною комісією Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами 08.04.2016. За результатами розгляду вищевказаного питання, комісія ухвалила відхилити електронну петицію № 715 “Про обладнання платформ станцій Київського метрополітену табло з інформацією про час прибуття очікуваного поїзда” у зв’язку з тим, що такий проект є досить затратний, але повернутися до розгляду питання щодо можливості обладнання платформ станцій Київського метрополітену табло з інформацією про час прибуття очікуваного поїзда після поліпшення фінансового стану Підприємства.
Крім того, у 2018-2020 роках планується, при виділенні фінансування, капітальний ремонт 40 станцій метрополітену, введених в експлуатацію до 2005 року, в частині забезпечення вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення (у 2018 році - 13 станцій, 2019 році - 13 станцій, 2020 році - 14 станцій). Відповідні пропозиції надані до проекту “Міської комплексної цільової програми “Київ без бар’єрів” на 2018–2021 роки” з визначенням обсягів та джерел фінансування (міський бюджет).
Після затвердження зазначеної Програми та виділення коштів з міського бюджету, Підприємство забезпечить виконання запланованих заходів”.

Комунальне підприємство “Київський метрополітен” надало також для ознайомлення Перелік категорій громадян, які відповідно до нормативно-правових актів України мають право на безоплатний проїзд в метрополітені на 2018 рік (далі - Перелік).
До Переліку внесені уточнення, виходячи з аналізу звернень осіб пільгових категорій, отриманих протягом 2017 року, та відповідно до норм Закону України від 21.03.1991 № 875-ХІІ “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, згідно з якими реалізація права на безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті для осіб з інвалідністю І та II групи, дітей з інвалідністю та осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи) здійснюється на підставі посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, довідки, для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу.
Крім того, у цьому Переліку зазначено, що відповідно до рішення Київської міської ради від 03.03.2016 № 116/116 “Про затвердження міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016–2018 роки надано право безоплатного проїзду в Київському метрополітені громадянам України, місце проживання яких зареєстроване в м.Києві, та особам, взятим у м.Києві на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, районів проведення антитерористичної операції та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, які не мають права на безоплатний проїзд у метрополітені згідно з законодавством України та належать до таких категорій:
•  пенсіонери, особи з інвалідністю ІІІ групи, учасники війни, члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, батьки багатодітної сім’ї та деякі інші категорії громадян - на підставі “Картки киянина”;
•  учні (вихованці) загальноосвітніх навчальних закладів денної форми навчання - на підставі учнівського квитка.

Наше життя

ADMIN: На жаль, в УТОГ відсутні деякі дані про КП “Харківський метрополітен” і КП “Дніпровський метрополітен” стосовно осіб з інвалідністю зі слуху.

-

-

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 935 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**