Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 28.03.2024, 16:57
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2023 » Червень » 4 » Привітання Спілки юристів з великим православним святом - Святої Трійці
00:30
Привітання Спілки юристів з великим православним святом - Святої Трійці

Шановні колегі!

Прийміть щирі вітання з нагоди великого православного свята Трійці – свята духовного очищення, морального відродження. Бажаємо Вам душевного спокою, родинного затишку, гармонії зі світом і миру в душі з Господом нашим. Нехай Він щедро благословить Вас і обдаруємо, сповнить довершеністю та щастям.

Зелена неділя у батьковій хаті,
І повно рай-цвіту, і ласки з теплом.
Які ми з правіку любов'ю багаті.
Зелена неділя у нас за столом.
Сидять довкола і діти, і внуки,
А з ними козацькі й чумацькі пісні.
На вишитій скатерці - батькові руки,
І мамині руки - два дива святі.
Церковні подзвони і поля освята.
З любистку-барвінку горять три свічі.
І хата свята, і освячена м'ята,
І стіл, і на ньому пухкі калачі.
І вікна в любистку, і стіни в уборах,
І гладить маленький Ісусик ягня.
В зелену неділю, неначе в Соборах, -
Довкола любові Вкраїнська рідня.

З повагою, В.Тимошенко, голова Спілки нечуючих юристів

Довідкова: Після вознесіння Ісуса Христа настав десятий день: це був ’ятидесятниці в пам’ять Синайського законодавства. Всі апостоли разом з іншип’ятдесятий день після Воскресіння Христового. У євреїв було велике свято Пми учнями Христовими та іншими віруючими одностайно перебували в одній світлиці в Єрусалимі.
Була третя година дня за єврейським рахунком годин, тобто, по-нашому - дев’ята година ранку. Раптом зчинився шум з неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де перебували учні Христові. І з’явилися вогненні язики і спочили (зупинилися) по одному на кожному з них. Всі сповнилися Духа Святого і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали.
Так Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогненних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам; зійшов же у вигляді вогню на знак того, що має силу спалювати гріхи й очищати , освячувати й зігрівати душі.
В Єрусалимі в цей час було багато євреїв, які прийшли з різних країн на свято. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їх рідних мовах воскреслого Христа. Проповідь так подіяла на тих, хто слухав її, що багато хто повірив і стали питати: “Що ж нам робити?” Петро відповів їм: “Покайтеся і хрестіться в ім’я Ісуса Христа на прощення ваших гріхів, тоді і ви отримаєте дар Святого Духа”
Таких, що увірували в Христа і охоче прийняли хрещення, виявилося того дня близько трьох тисяч чоловік. Таким чином, почало будуватися на землі Царство Боже, тобто Церква Христова.
Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками, квітами.
Звичай цей йде ще від старозавітній Церкви, коли будинки і синагоги прикрашалися зеленню в П’ятидесятницю в пам’ять того, як при Сінайській горі все цвіло і зеленіло в день, коли Мойсей отримував скрижалі закону. Сіонська світлиця, де на апостолів зійшов Святий Дух, у той час, за загальним звичаєм, теж була прикрашена гілками дерев і квітами.
А ще квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот.
В 2023 році День Святої Трійці, П’ятидесятниця припадає на 04 червня.

Смарагдово-зелений колір свіжих трав, листя – колір цього свята. Цього дня всі віруючі прикрашають церкви та будинки гілочками дерев, квітами та травами. 

У свято Трійці потрібно взяти 3 букети:
1) полин, 
2) звіробій 
3) деревій. 
Все це беремо до церкви, там за бажанням можна сповідатися та причаститися. 
Купити свічки та поставити за своє здоров'я 7 свічок та прочитати Молитву до Пресвятої Трійці. Купити в церкві Срібна каблучка з Написом Спаси і Збережи. Коли одягатимете, скажіть: "Щит і захист мені на Славу Трійці!". 
Після служби будинку в старій мисочці запаліть гілочку звіробою і обкуріть житло зі словами: "В ім'я Отця і Сина і Святого Духа вийди нечисть згинь пропади!". 
Полин поділити навпіл: одну частину покласти під ліжко, а другу над вхідними дверима. Деревій заварюємо і приймаємо ванни з додаванням деревію. Звіробій можна заварити як чай. 3 дні поспіль робити ванни та чай. Вранці та ввечері обов'язково читати молитви Трійці! 
Зазвичай після такого йдуть багато недуг і проблем.

Примети на Трійцю
Народна традиція поєднує язичницькі літні святкування русалій із християнським святом — Трійціним днем. 
Трійцин день можна з повною підставою назвати зеленими святками. Цього дня парафіяни вистоювали в церквах обідні з букетами лугових квітів чи гілками дерев, будинки прикрашалися берізками. Польові квіти, що побували в церкві, засушували і зберігали за іконами для різних потреб: їх клали під свіже сіно та в житницю, щоб не водилися миші, у нори на грядах від землерийок та на горище, щоб усунути пожежу. 
Дерева возили на сільські вулиці цілими возами і прикрашали ними не тільки двері, а й косяки вікон, а особливо церкву, підлогу якої всипали свіжою травою (кожний, виходячи з церкви, намагався захопити її з-під ніг, щоб примішати до сіну, закип'ятити з водою та пити як цілющу). З листя дерев, що стояли в церкві, деякі вили вінки і клали їх у горщики під час вирощування розсади капусти. Із засушених освячених у церкві трав заварили чай від пристріту та хвороб. 
Неділю проводили у лісі, навколо берізки. 
Основним обрядом на Трійцю для росіян стало завивання (заламування) берізки та плетіння вінків із березових гілок та квітів. Троїцькі вінки плетуться для того, щоб навернути милість вищих сил або випросити милості для своїх близьких. Дівчата ходили плести вінки невеликими компаніями, які не допускалися чоловіки. 
Вважається, що чоловік, який випадково побачив вінок, може наврочити і вінок, і дівчину, яка його сплела. Тому вінки плетуться у затишних місцях, де ніхто не може побачити їх. Плели їх у різний спосіб, завиваючи гілки берези, як квіти для вінка, прикрашали стрічками, виплетали косички. Багато способів відомі і досі кожній дівчині та жінці. 
Заплітають вінки в семик — четвер перед Трійцею, а на Трійцю дівчата вирушають у ліс дивитися, що сталося з вінком — чи він зберігся, чи розвинувся. Було повір'я, що коли вінок зав'яне, то лиха і смерть чекають на дівчину, що заплітала цей вінок, або того її близького, на кого цей вінок був сплетений. Однак у багатьох областях зів'ялий вінок, навпаки, означав найбільшу радість у житті жінки - щасливе заміжжя і багато здорових, красивих дітей. Якщо вінок не засихав, то бажання, загадане нею під час плетіння вінка, обов'язково мало збутися. 
Дівчата надягають вінки на голову і починають водити хороводи, співаючи обрядові пісні. Потім за допомогою вінків дівчата гадали, яка доля на них чекає. Для цього вони кидали вінки у річку. Руками у воду вінок кидають досить рідко, зазвичай дівчина близько підходить до води, низько нагинається над нею, щоб вінок сам упав з голови. 
Іноді для більшої вірності ворожіння дівчата при цьому ставали до річки спиною і вигиналися назад. 
Також відомо, що у деяких областях вінки спочатку кладуть у воду, вмивають обличчя водою, зачерпнутою з них, і лише потім кидають на середину річки. 
По тому, як пливли вінки, в який бік, з якою швидкістю, кружляли на місці чи ні, дівчата гадали, що на них чекає. Іноді, щоб допомогти їм розібратися, що означає та чи інша поведінка вінка, з ними на річку вирушала навчена роками жінка похилого віку. Безліч трактувань існує серед селян, що у різних областях. 
Проте є й якісь спільні риси. Наприклад, вінок, що потонув, обіцяв дівчині смерть або зраду коханого, від того, в який бік вінок плив, залежало, куди вона вийде заміж. 
Обряд завивання вінків був пов'язаний із обрядом кумлення — дівчата співали ритуальні пісні, обіцяючи бути один одному назавжди родичкою та подругою.

Категорія: Спілка | Переглядів: 2029 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**