Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Середа, 24.04.2024, 19:36
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2021 » Березень » 29 » Новий порядок виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів
15:42
Новий порядок виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020, №1279
(у редакції постанови від 29.03.2021, №277)

ПОРЯДОК
виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України організаціями, що здійснюють їх виплату і доставку

  • 1. Цей Порядок визначає механізм виплати пенсій та грошової допомоги їх одержувачам у готівковій формі за зазначеним у заяві місцем їх фактичного проживання в межах України організаціями, що згідно із законодавством мають право здійснювати виплату і доставку пенсій та грошової допомоги.
  • 2. У цьому Порядку терміни вживаються в такому значенні:
  • - виплатний об’єкт - відокремлений підрозділ (філія, представництво, відділення тощо) уповноваженої організації, який надає послуги із безпосередньої виплати і доставки пенсій та грошової допомоги їх одержувачам за місцем фактичного проживання в межах України;
  • - виплатний період - визначений період виплати пенсій, грошової допомоги за відомостями на виплату пенсій, грошової допомоги, який установлюється з 4 по 25 число кожного місяця або в інший строк, визначений цим Порядком або сторонами договору;
  • - грошова допомога - державна допомога, субсидія та інші визначені законодавством виплати одержувачам, які надаються у грошовій формі;
  • - одержувач - особа, якій безпосередньо призначено пенсію, грошову допомогу (її законний представник), а в разі смерті особи, якій безпосередньо призначено пенсію, грошову допомогу, - особа, яка має право на отримання допомоги на поховання та недоотриманої суми пенсії, грошової допомоги;
  • - пенсія - призначена особі щомісячна пенсійна виплата (щомісячне довічне грошове утримання) з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії;
  • - уповноважена організація - організація, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України та згідно із законодавством має право надавати такі послуги;
  • - уповноважений орган - головне управління Пенсійного фонду України в області, м. Києві, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення місцевої держадміністрації, виконавчий орган сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, центр з нарахування та здійснення соціальних виплат.
  • 3. Уповноважена організація проводить обслуговування одержувачів через виплатні об’єкти, які надають послуги в адміністративно-територіальних одиницях, де уповноважені органи здійснюють свої повноваження. Якщо виплата пенсій, грошової допомоги проводиться безпосередньо у виплатних об’єктах, уповноважена організація забезпечує додержання умов архітектурної та інформаційної доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у виплатних об’єктах відповідно до будівельних норм, стандартів, обов’язковість застосування яких встановлена нормативно-правовими актами
  • 6. Уповноважені органи та уповноважені організації забезпечують інформування одержувачів про порядок виплати та доставки пенсій, грошової допомоги.
  • Уповноважений орган, який проводить нарахування пенсії, грошової допомоги, під час призначення, а також працівник виплатного об’єкта під час першої виплати повідомляють одержувачу про дату виплати пенсії, грошової допомоги.
  • У разі зміни дати виплати пенсій, грошової допомоги працівник уповноваженої організації не менше ніж за місяць до такої зміни повідомляє про це одержувачу за наявними контактними даними (номером мобільного телефону, електронної адреси тощо) із зазначенням причини такої зміни. Якщо зміна зумовлена внесенням змін до графіка виплати пенсій, грошової допомоги, одержувачу повідомляє про це працівник виплатного об’єкта із зазначенням причини.
  • 7. Уповноважені органи подають до уповноваженої організації зразки печаток і підписів працівників, відповідальних за формування документів для виплати пенсій, грошової допомоги, на початку кожного року (або протягом року в разі зміни таких працівників).
  • 8. Заява про виплату пенсії, грошової допомоги за місцем фактичного проживання через уповноважену організацію подається за формою згідно з додатком 1 особисто одержувачем або його законним представником до уповноваженого органу за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувача в межах України.
  • Заява приймається за умови пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу, та реєструється в установленому порядку, у разі подання заяви через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України - за умови ідентифікації пенсіонера за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  • Така заява може не подаватися одержувачем, якщо під час оформлення документів для призначення пенсії, грошової допомоги інформацію про спосіб виплати ним було зазначено у заяві про призначення відповідної виплати.
  • Одержувач може вибрати інший спосіб виплати пенсії, грошової допомоги після її призначення у будь-який час шляхом подання відповідної заяви до уповноваженого органу.
  • 9. Виплата і доставка пенсій, грошової допомоги проводиться за відомостями на виплату пенсій, грошової допомоги (далі - відомість) згідно з додатком 2.
  • За наявності технічних можливостей у сторін договору виплата і доставка пенсій, грошової допомоги може проводитися за виплатними квитанціями, сформованими уповноваженою організацією на підставі електронних виплатних списків (далі - списки), що надійшли від уповноваженого органу. Порядок передачі списків та їх зміст обумовлюються договором.
  • Виплатною квитанцією є персоналізований документ для одержувача, який має містити інформацію про одержувача, дату виплати, загальну суму до виплати та відривний талон, який залишається у представника уповноваженої організації. Відривний талон виплатної квитанції має містити суму до виплати, відмітку про виплату пенсії, грошової допомоги за довіреністю, місце для підпису одержувача про отримання виплати.
  • Додатково у виплатній квитанції може зазначатися:
  • - розшифровка всіх сум нарахувань, доплат і раніше не отриманих коштів;
  • - розшифровка всіх сум утримань;
  • - довідкова інформація для одержувача;
  • - додаткова персоналізована чи неперсоналізована поточна інформація уповноваженого органу або уповноваженої організації.
  • Органи соціального захисту населення можуть проводити виплату допомоги на поховання за разовим дорученням на виплату допомоги на поховання згідно з додатком 3 або за виплатною квитанцією, сформованою на підставі додаткових списків.
  • Грошова допомога у зв’язку із зміною місця проживання її одержувача, від’їздом до оздоровчих та лікувально-профілактичних закладів, а також недоотримана сума грошової допомоги у зв’язку із смертю її одержувача за рішенням керівника органу соціального захисту населення може виплачуватися за разовим дорученням на виплату грошової допомоги згідно з додатком 4 або за виплатною квитанцією, сформованою на підставі додаткових списків.
  • Грошова допомога в разі виїзду одержувача на постійне місце проживання за кордон та у випадках, що потребують термінових виплат, а також недоотримана сума грошової допомоги у зв’язку із смертю її одержувача за рішенням керівника органу соціального захисту населення, а також пенсія особам, які отримують пенсію згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (крім пенсіонерів з числа військовослужбовців строкової служби і членів їх сімей), може виплачуватися поштовим переказом відповідно до Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009, № 270.
  • 10. Протягом виплатного періоду можуть надаватися додаткові відомості та додаткові списки для виплати пенсій, грошової допомоги, які нараховуються вперше, або в разі їх перерахунку за минулий період чи невиплати у попередньому виплатному періоді.
  • За додатковими відомостями, додатковими виплатними квитанціями, сформованими за додатковими списками, які надійшли до виплатних об’єктів пізніше від зазначеної на них дати виплати, доставка пенсій, грошової допомоги проводиться не пізніше наступного робочого дня виплатного об’єкта за наявності коштів.
  • 11. Відомості формуються уповноваженим органом щодо кожного виплатного об’єкта в одному примірнику за датами виплати пенсій, грошової допомоги згідно з графіком. Кожна відомість розміщується на одній сторінці і складається з виплатної частини та відривного талона.
  • У відомостях щодо кожного виплатного об’єкта застосовується щомісячна нумерація починаючи з першого номера у межах одного місяця.
  • Сформовані відомості комплектуються для кожного виплатного об’єкта, підписуються відповідальним працівником уповноваженого органу і засвідчуються печаткою (за наявності).
  • 12. До кожного комплекту відомостей додається реєстр відомостей, разових доручень на виплату пенсій, грошової допомоги (далі - реєстр) згідно з додатком 5 у двох примірниках. Реєстри підписуються відповідальним працівником уповноваженого органу і засвідчуються печаткою (за наявності).
  • Інформація про реєстри зазначається в супровідному описі відомостей на виплату пенсій, грошової допомоги (далі - супровідний опис) згідно з додатком 6. Супровідний опис складається у двох примірниках щодо кожної уповноваженої організації, з якою проводиться обмін виплатними документами, із зазначенням кількості відомостей та одержувачів, загальної суми пенсій, грошової допомоги за відомостями щодо кожного виплатного об’єкта. Супровідні описи підписуються відповідальним працівником уповноваженого органу і засвідчуються печаткою (за наявності).
  • 13. Відомості та інші супровідні документи передаються до уповноваженої організації на паперових та електронних носіях у порядку, визначеному договором, не пізніше ніж за три робочих дні до початку виплатного періоду.
  • Уповноважені органи передають виплатні та звітні документи представникам уповноваженої організації у порядку, визначеному в договорі, або надсилають поштовими відправленнями відповідно до Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009, № 270. У такому ж порядку пересилається або передається уповноваженому органу звітність уповноваженої організації про виплату пенсій.
  • За наявності технічних можливостей у сторін договору відомості та інші супровідні документи до них, звіти уповноваженої організації про виплату пенсій можуть також подаватися в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки, які містять вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів і їх копіювання. Умови їх передання регулюються договором.
  • 14. Для проведення розрахунків з уповноваженим органом, необхідних для виплати пенсій, грошової допомоги, уповноважена організація відкриває у банку поточні рахунки із спеціальним режимом використання.
  • Для забезпечення своєчасної виплати пенсій, грошової допомоги уповноважений орган перераховує кошти уповноваженій організації на її поточні рахунки із спеціальним режимом використання за два робочих дні до початку виплатного періоду та протягом виплатного періоду - не пізніше ніж за два робочих дні до встановленої дати виплати, а для виплати допомоги на поховання - за два робочих дні до початку виплатного періоду та забезпечує авансування необхідних коштів протягом місяця, що обумовлюється договором.
  • 15. Відомості, реєстри та супровідні описи приймаються працівником уповноваженої організації, на якого покладено обов’язки щодо контролю за виплатою пенсій, грошової допомоги. Після прийняття документів супровідний опис завіряється підписом контролюючої особи із зазначенням її прізвища, ініціалів (ініціалу) та дати (проставляння відбитка штампа, який містить календарну дату (календарного штемпеля).
  • Один примірник супровідного опису зберігається в уповноваженій організації в окремій справі, другий - повертається уповноваженому органу.
  • 16. У разі виявлення порушень в оформленні виплатних документів, розбіжностей між супровідними описами та відомостями складається акт у двох примірниках. Один примірник акта разом із неналежно оформленою відомістю надсилається до уповноваженого органу для вжиття необхідних заходів, інший примірник залишається в уповноваженої організації. На всіх примірниках супровідного опису зазначається причина складення акта.
  • Якщо виявлено невідповідність фактичної наявності виплатних документів, зазначених у супровідному описі, реєстрі, складається акт у двох примірниках із зазначенням номерів виплатних документів, яких не вистачає. Про факт невідповідності негайно повідомляється уповноваженому органу. Уповноваженим органом формуються нові виплатні документи - дублікати. На відомості проставляється позначка “дублікат”.
  • 17. Порядок формування виплатних квитанцій, передавання відомостей, списків та руху грошових коштів для виплати пенсій, грошової допомоги між уповноваженою організацією та її виплатними об’єктами, які безпосередньо виплачують і доставляють додому пенсії, грошову допомогу, визначається внутрішніми документами уповноваженої організації. Копії таких документів надаються уповноваженому органу.
  • 18. Разові доручення формуються органом соціального захисту населення з використанням технічних засобів в одному примірнику для кожного одержувача. Разове доручення розміщується на одній сторінці і складається з виплатної частини та відривного талона.
  • 19. Разові доручення формуються в день звернення одержувача грошової допомоги до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку та реєструються в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату допомоги на поховання згідно з додатком 7 і в книзі реєстрації видачі разових доручень на виплату грошової допомоги (крім допомоги на поховання) згідно з додатком 8.
  • 20. На разових дорученнях проставляється номер особового рахунка і через дріб - відповідний порядковий номер реєстрації видачі разових доручень.
  • 21. Разові доручення підписуються керівником і відповідальним працівником органу соціального захисту населення та засвідчуються печаткою (за наявності).
  • 22. Інформація про разові доручення, видані протягом дня, зазначається в реєстрах, які складаються у трьох примірниках.
  • 23. Реєстри нумеруються з початку місяця в порядку їх реєстрації у відповідній книзі реєстрації видачі разових доручень, підписуються тими ж працівниками, які підписують разові доручення, і засвідчуються печаткою (за наявності).
  • 24. Два примірники реєстру разом із бланками разових доручень у день їх оформлення доставляються працівником органу соціального захисту населення до спеціально визначеного договором виплатного об’єкта.
  • Третій примірник реєстру надсилається уповноваженій організації.
  • 25. За бажанням одержувача допомоги на поховання разове доручення на виплату такої допомоги видається безпосередньо одержувачу. У такому випадку інформація про видачу разового доручення на виплату допомоги на поховання зазначається в окремому реєстрі, який наприкінці робочого дня доставляється працівником органу соціального захисту населення до спеціально визначеного договором виплатного об’єкта.
  • 26. Виплата пенсій, грошової допомоги одержувачу проводиться шляхом видачі належних йому сум пенсії, грошової допомоги з доставкою додому або безпосередньо у виплатному об’єкті.
  • 27. Виплата пенсій, грошової допомоги проводиться згідно із зазначеною у відомості/списку датою виплати та до кінця виплатного періоду.
  • Пенсії, грошова допомога можуть виплачуватися раніше від визначеної дати лише з письмового дозволу уповноваженого органу, яким було складено відомість або список.
  • Якщо встановлена дата виплати пенсії, грошової допомоги збігається з вихідним (святковим) днем, виплата може проводитися достроково без узгодження з уповноваженим органом, але в межах виплатного періоду.
  • Якщо початок виплатного періоду припадає на вихідний або святковий день, виплатний період починається з дати, яка передує вихідному або святковому дню.
  • У разі необхідності термінової виплати пенсій, грошової допомоги у зв’язку з прийняттям законодавчих та інших нормативно-правових актів строки виплати та складення звітності за узгодженістю між уповноваженим органом та уповноваженою організацією можуть змінюватися. При цьому уповноважені органи повідомляють одержувачам про такі зміни, а уповноважена організація розміщує відповідну інформацію у виплатних об’єктах та на своєму офіційному веб-сайті.
  • 28. Виплата допомоги на поховання за разовим дорученням, виданим безпосередньо одержувачу такої допомоги, проводиться в день надходження доручення за наявності коштів або протягом поточного місяця після проведення взаємоконтролю, порядок здійснення якого визначається договором.
  • Виплата грошової допомоги за разовими дорученнями, які надійшли до виплатного об’єкта від органу соціального захисту населення, проводиться до кінця поточного місяця.
  • 29. Виплата пенсій, грошової допомоги проводиться працівником виплатного об’єкта особисто одержувачу після звірення даних пред’явленого паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу, з даними, зазначеними у відомості, виплатній квитанції чи разовому дорученні.
  • Після отримання коштів одержувач проставляє у відомості, разовому дорученні, відривному талоні виплатної квитанції свій підпис і дату отримання коштів, а працівник виплатного об’єкта - свій підпис, підтверджуючи цим проведення виплати пенсії, грошової допомоги. У разі проведення виплати за виплатною квитанцією працівник виплатного об’єкта видає одержувачу квитанцію про виплату, відокремивши відривний талон.
  • У разі виявлення у відомості, разовому дорученні, виплатній квитанції помилок у даних паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу (серія, номер документа), працівник виплатного об’єкта на вільному місці відомості, разового доручення, виплатної квитанції зазначає правильні дані та робить відмітку у відповідному відривному талоні.
  • 30. Якщо одержувач за станом здоров’я не може власноручно поставити підпис, він доручає визначеній ним особі, крім працівників лікувально-профілактичних закладів, уповноважених органів та уповноваженої організації, поставити свій підпис у його присутності, яким буде засвідчено отримання пенсії, грошової допомоги. У такому разі у полі “Підпис одержувача” робиться відмітка: “За одержувача підпис поставив” (із зазначенням прізвища, ініціалів (ініціалу), місця проживання/реєстрації, серії та номера паспорта громадянина України / документа, що посвідчує особу, особи, яка поставила підпис у відомості, разовому дорученні чи виплатній квитанції, і дати виплати).
  • 31. Одержувачам, які перебувають у психоневрологічних диспансерах, закладах охорони здоров’я на довготривалому лікуванні або на повному державному утриманні в закладах соціального захисту населення, доставка пенсій, грошової допомоги працівниками уповноваженої організації проводиться протягом виплатного періоду в організованому порядку в наданому керівником установи приміщенні у присутності відповідального представника установи.
  • 32. Пенсія та грошова допомога можуть виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначається законом.
  • Після виплати пенсії, грошової допомоги за довіреністю вперше довіреність на виплату пенсії, грошової допомоги вилучається і зберігається в окремій справі у виплатному об’єкті. Якщо виплата пенсії, грошової допомоги проводиться за довіреністю на вчинення різних правочинів, якою передбачено неодноразове отримання виплат, у виплатному об’єкті зберігається копія такої довіреності.
  • Якщо довіреність оформлено на строк понад один рік, одержувач після закінчення кожного року дії довіреності особисто звертається до відповідного уповноваженого органу із заявою щодо продовження виплати за довіреністю.
  • Через рік дії довіреності уповноважений орган у відомості, списку навпроти прізвища одержувача проставляє відмітку щодо поновлення заяви про виплату пенсії, грошової допомоги за довіреністю.
  • За відсутності відповідної відмітки у відомості, списку виплата пенсії, грошової допомоги за довіреністю, з дати вчинення якої минув один рік і більше, не проводиться.
  • 33. У разі невиплати пенсії, грошової допомоги працівник виплатного обєкта, що проводив її доставку, на вільному місці у виплатній відомості, виплатній квитанції (на лицьовому або зворотному боці) зазначає причину невиплати (“Відсутній”, “Помер”, “Виїхав” тощо), дату доставки і ставить свій підпис.
  • 34. У разі відсутності одержувача під час доставки пенсії, грошової допомоги додому він може отримати належні кошти у виплатному об’єкті до закінчення виплатного періоду.
  • 35. Сума не отриманої за поточний період пенсії, грошової допомоги зазначається у відомості у загальній сумі пенсії, грошової допомоги за наступний місяць (однією сумою) або включається у додаткові відомості, списки в наступному місяці.
  • 36. Після закінчення виплатного періоду відповідальний працівник виплатного об’єкта перевіряє відомості, підраховує загальну суму виплачених пенсій, грошової допомоги за кожною відомістю, зазначає суму невиплачених пенсій, грошової допомоги на кінець виплатного періоду та засвідчує такі дані своїм підписом. На кожній відомості виплатного об’єкта проставляється відбиток штампа, який містить календарну дату (календарний штемпель).
  • У разі невиплати пенсії, грошової допомоги одержувачу у відривному талоні відомості, виплатної квитанції зазначається причина (“Відсутній”, “Помер”, “Виїхав” тощо).
  • Відомості, разові доручення систематизуються за номерами, відривні талони від них складаються окремо залежно від відміток про повну виплату або невиплату та разом з даними про виплату в електронному вигляді додаються до звіту про виплату пенсій, грошової допомоги (далі - звіт), складеного згідно з додатком 9.
  • У разі виплати пенсій, грошової допомоги за виплатними квитанціями підрахунок загальної суми виплаченої пенсії та грошової допомоги, проставляння відміток про невиплату із зазначенням причин та про виявлені під час виплати помилки в даних паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу (серія, номер документа), та складення звітів проводиться в електронному вигляді.
  • 37. Звіт складається працівником виплатного об’єкта у двох примірниках, підписується керівником виплатного об’єкта і працівником, на якого покладено контрольну функцію.
  • 38. Працівником уповноваженої організації, на якого покладено обов’язки з контролю за виплатою пенсій, грошової допомоги, перевіряються відривні талони відомостей, разових доручень, дані про виплату, внесені в електронному вигляді, та звіти виплатних об’єктів.
  • Після проведення контролю працівником уповноваженої організації складається у двох примірниках зведений звіт про виплату пенсій, грошової допомоги за відомостями, списками та разовими дорученнями (далі - зведений звіт) згідно з додатком 10 щодо всіх виплатних об’єктів. Зведений звіт разом із двома примірниками звіту, відривними талонами та інформацією в електронній формі не пізніше 28 числа звітного місяця передається до уповноваженого органу.
  • У разі виплати пенсій, грошової допомоги за списками звіт разом із списком, у якому проставлено відмітки про виплату та невиплату пенсій, грошової допомоги, передається до уповноваженого органу в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки.
  • 39. Якщо після завершення виплатного періоду до кінця місяця надходять додаткові списки, разові доручення на виплату допомоги на поховання та на виплату пенсій, грошової допомоги, в перший робочий день наступного місяця виплатним об’єктом складається додатковий звіт за додатковими списками, разовими дорученнями, який оформляється та надсилається не пізніше наступного робочого дня до уповноваженого органу згідно з вимогами пунктів 36-38 цього Порядку.
  • 40. Уповноваженим органом звіряються суми виплачених і невиплачених пенсій, грошової допомоги за відомостями, списками, разовими дорученнями, про що у зведеному звіті робиться відповідна відмітка та складається акт звірення розрахунків з виплати пенсій, грошової допомоги (далі - акт) згідно з додатком 11 у двох примірниках.
  • Акт складається не пізніше 7 числа місяця, наступного за звітним, підписується керівником, головним бухгалтером уповноваженого органу та разом із завіреним зведеним звітом передається до уповноваженої організації. Акт і зведений звіт можуть бути передані до уповноваженої організації в електронному вигляді з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки.
  • Після звірення уповноваженою організацією акт, підписаний керівником і головним бухгалтером уповноваженої організації, повертається відповідному уповноваженому органу.
  • У разі виявлення помилок у виплатних документах, а також порушень порядку виплати пенсії, грошової допомоги з вини працівників уповноваженої організації уповноважений орган письмово повідомляє про це уповноваженій організації. Уповноважена організація в день надходження такого повідомлення з’ясовує причини виникнення помилок і розбіжностей у сумах, вживає заходів до їх усунення.
  • 41. За результатами звірення розрахунків проводяться остаточні розрахунки між уповноваженим органом та уповноваженою організацією.
  • 42. Оплата послуг уповноваженої організації з виплати і доставки пенсій, грошової допомоги одержувачам із числа осіб з інвалідністю І групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду, осіб, які досягли 80-річного віку, одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд, проводиться уповноваженим органом виходячи із загальної суми виплачених за відомостями, виплатними квитанціями та разовими дорученнями пенсій, грошової допомоги згідно з тарифами на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги населенню у готівковій формі. Для інших одержувачів оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги проводиться одержувачами самостійно згідно з тарифами на оплату послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги населенню у готівковій формі, одночасно з одержанням такої послуги.
  • 43. Відомості, відривні талони виплатних квитанцій, систематизовані за номерами та підшиті до однієї папки, зберігаються уповноваженою організацією протягом трьох років, супровідні описи, реєстри, звіти, зведені звіти - протягом року в окремій справі за місяцями і датами їх надходження.

Додаток 1: Заява про виплату пенсії та грошової допомоги за місцем проживання чекрез уповноважену організацію

Категорія: Правові новини | Переглядів: 814 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**