Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 20.04.2024, 09:51
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2017 » Квітень » 28 » Кримінальна хроніка в світі тиші
20:04
Кримінальна хроніка в світі тиші

Стали відомі обставини жорстокого вбивства, яке сталося 27 квітня на столичній Оболоні
Нагадаємо, вранці 27 квітня 2017 р. в четвер жителі багатоповерхового будинку, розташованого за адресою м.Київ, вул. Північна, 30 і двірник помітили чоловіка, що волік закривавлене тіло жінки на матраці з п'ятого поверху. У нещасної виявилося перерізане горло.
Як з'ясувалося, 67-річна жінка стала жертвою свого родича - племінника. 44-річний чоловік, уродженець Донецької області, вже зізнався в скоєному. За даними правоохоронців, вбивця приїхав до своєї родички на кілька днів для оформлення документів.
Пояснити мотиви жорстокої розправи вбивця не зміг. Як з'ясувалося, чоловік з дитинства глухонімий, страждає на психічне захворювання.
За словами очевидців, на момент приїзду поліцейських підозрюваний сидів на лавці у дворі. Був тверезий. "Тверезий. Нічого не говорить - чи в стані афекту, або німий. Сусіди стверджують, що ніколи раніше не бачили цього чоловіка ", - йдеться в повідомленні.
"Під час огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила кухонний ніж з лезом довжиною 16 см і змиви речовини бурого кольору. З ним важко спілкуватися, спілкуються поліцейські із запису на папірці, чекають приїзду сурдоперекладача, щоб допитати. Чоловік затриманий за статтею 208 КК України, до з'ясування всіх обставин, відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство.", - повідомили в поліції Києва.

У Чернівцях поліція знайшла глухоніму жінку, яка пішла з дому і не повернулася
Нещодавно, близько 17-ї год на службу 102 надійшов виклик про те, що 15 квітня з дому пішла та досі не повернулась дочка заявниці. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Чернівців. Патрульні, які прибули на проспект Незалежності з'ясували у громадянки, що її дочка; глухоніма. Завдяки мобільному телефону, який жінка залишила дома, інспектори з'ясували контакти громадянина, з яким вона найчастіше спілкувалась. Патрульні поліцейські зв'язалися із чоловіком, який повідомив, що жінка, ймовірно, може перебувати в їхнього спільного товариша. Охоронці порядку з'ясували його адресу проживання. За вказаною адресою інспектори виявили безвісти зниклу жінку. Громадянку доставили до рідних.

У столиці парень покінчив життя самогубством, вистрибнувши з багатоповерхівки
Молодий хлопець випав з 14-го поверху одного із елітних будинків столиці, внаслідок чого загинув на місці події. Загиблого звали Володею. Він глухонімий з дитинства. Ніхто з багатих батьків хлопця не вірить у те, що він міг сам вистрибнути.
Записки хлопець не лишив. На місці скоєного суїциду працюють слідчі, ведеться слідство. З`ясовують причини, чому парень вирішив покінчити із собою.
Натомість глухого свідка вдалося з'ясувати, що напередодні трагедії загиблий страждав його вітчима, який часто знущався над пасинком через неприхильність у зв'язку з його нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

На Рівненщині вдалося розшукати зниклу безвісти глухоніму жінку
Знайшли безвісти зниклу Наталію Лебідь. 25 лютого Лебідь Наталія Володимирівна, жителька міста Сарни, о 16 год пішла з дому та не повернулася. Наступного дня до Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області звернувся 56-річний батько. 34-річну Наталію Лебідь оголосили в розшук. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Рівненській області.
Донька з батьком проживають удвох, адже дружина Володимира нещодавно померла. Наталія є інвалідом дитинства, вона глухоніма та має вроджену ваду серця.
На розшук Наталії Лебідь задіяли працівників міліції Сарненського РВ УМВС. 28 лютого зниклу жінку вдалося розшукали. Завдяки спільним зусиллям та проведеним оперативно-профілактичним заходами встановили, що напередодні Наталія вирішила поїхати в місто Рівне. Оскільки вона там давно не була, приїхавши в обласний центр, заблукала, сіла не в ту маршрутку та поїхала в напрямку міста Острог. Коли Наталія вийшла з маршрутки, не змогла зорієнтуватися, де вона знаходиться, прохожі помітили блукаючу жінку та доправили її в Острозьку психіатричну лікарню для встановлення особи, адже вона була глухонімою.
Вже першого березня Наталію правоохоронці повернули додому.

Поліція просить вінничан допомогти впізнати глухонімого чоловіка
Шаргородським відділенням поліції ГУНП у Вінницькій області встановлюється особа невідомого чоловіка, який 5 листопада був доставлений до неврологічного відділення центральної районної лікарні в м.Шаргород.
Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Вінницькій області.
Прикмети чоловіка: на вигляд 35-40 років, зріст 168-170 см, обличчя овальне, волосся темне довге хвилясте, брови густі дугоподібні, очі темні, ніс прямий, губи тонкі, вуха прилеглі, носить вуса та бороду.
Був одягнений: у синтетичну темну куртку, синтетичну темно-синю кофту збілими вставками, сорочку біло-синього кольору, сірі труси, темні замшеві кросівки.
Особливі прикмети: глухонімий, весь зубний апарат в каріозному стані.
Якщо комусь відома інформація, яка допоможе встановити особу невідомого чоловіка, прохання телефонувати за номером (0432)59-38-55, 59-38-19.

На Херсонщині правоохоронцям знадобилася допомога спеціаліста з мови глухонімих
До чергової частини Білозерського райвідділу міліції зателефонували з лікарні Дніпровського району Херсона і повідомили, що до них привезли 60-річного жителя с.Понятівка з діагнозом: колото-різана рана грудної клітини. Міліціонери прибули до лікарні, але опитати потерпілого не змогли, бо він глухонімий.
Лікарі запевнили, що загрози його життю немає. У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що тілесні ушкодження чоловіку нанесла його 74-річна співмешканка, яка теж глухоніма. Подружжя неблагополучне, зловживає спиртним. Під час огляду їх будинку правоохоронці знайшли закривавлений ніж та порожні пляшки. Ймовірно, під час застілля між чоловіком та жінкою виник конфлікт і вона вдарила його ножем у груди.
Наразі міліціонери очікують на приїзд спеціаліста з мови глухонімих, щоб опитати пенсіонерку та потерпілого.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1067 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**