Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Вівторок, 23.04.2024, 10:13
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Кримінальна хроніка у світі тиші
13:01
Кримінальна хроніка у світі тиші

Кримінальна хроніка у світі тиші

 

На Південній залізниці потяг вбив глухоніму жінку

Залізничне травмування трапилось по станції Сахновщина Південної залізниці.
Правоохоронці встановили, що З7-річна місцева мешканка знаходилась на небезпечній відстані від залізничної колії.
Попереджувальні сигнали потяга, що наближався, потерпіла не чула, бо, як встановили правоохоронці, була інвалідом 3 групи зі слуху (глухоніма).
Незважаючи на застосоване екстрене гальмування наїзду уникнути не вдалось. Від отриманих травм жінка загинула на місці.
За матеріалами прес-служби УМВС України на Південній залізниці


У Миколаєві під час пожежі глухоніма жінка так і не відчинила двері рятувальникам

Про це Магнолії-ТВ повідомили у прес-службі ДСНС у Миколаївській області.
22 квітня о 23:15 до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло повідомлення про пожежу в квартирі по вул.Миколаївська, 25 м.Миколаєва.
Телефонували сусіди, які відчули запах диму. На ліквідацію пожежі виїхало відділення 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Зі слів сусідів, стало відомо, що в квартирі проживає глухоніма жінка.
Тож, рятувальники по висувній драбині дісталися до балкону на третьому поверсі та потрапили до квартири. Яке було здивування, коли рятувальники побачили 44-річну жінку, яка сиділа в задимленому приміщені, а двері вона не відчинила, тому що злякалася рятувальників.
Пожежу їжі на плиті господарка ліквідувала самостійно, ще до приїзду пожежно-рятувального підрозділу.
Прес-служба ДСНС у Миколаївській області


У Криму бійці ДСО затримали п’яного, що нацькував свого ротвейлера на продавців магазину

Відвідувач магазину, який перебував в стані алкогольного сп'яніння, зігнав свою злість на продавцях, які не зрозуміли, що йому потрібно.
Вранці у Сімферополі на головний пункт централізованого спостереження Державної служби охорони надійшов сигнал "Тривога" з продуктового магазину, розташованому на одному з ринків міста. На місце події негайно виїхав наряд спецпідрозділу групи затримання окремого батальйону міліції УДСО при ГУМВС України в АР Крим.
Виявилося, що нетверезий відвідувач магазину зайшов у магазин зі своїм чотирипалим другом бійцівської породи. Собака була без намордника. Жестикулюючи, чоловік щось невиразно став пояснювати продавцям. Коли персонал не зрозумів, що він хоче, відвідувач повівся агресивно: забіг за прилавок і, нацькувавши на жінок пса, почав кидати в них банки з консервованими овочами. На щастя, продавцям вдалося вибігти з магазину через запасний вихід. Одна з жінок встигла натиснути на "тривожну кнопку" виклику ДСО.
У лічені хвилини наряд Держслужби охорони в складі прапорщика міліції Володимира Мелкова і старшини міліції Дениса Бешірова прибув на місце події. На вимоги міліціонерів припинити протиправні дії зловмисник не відреагував, спробував чинити опір, але був затриманий правоохоронцями. Розлюченого пса співробітникам ДСО вдалося замкнути в магазині.
На місце події була викликана слідчо-оперативна група Центрального районного відділу міліції Сімферополя.
Втихомирити тварину змогли тільки фахівці кінологічного центру ГУМВС України в АР Крим, що прибули за викликом.
За інформацією начальника УДСО при ГУМВС України в АР Крим Олега Гроня, зловмисника, яким виявився глухонімий 43-річний місцевий житель спочатку доставили на експертизу в медичний заклад для визначення ступеня алкогольного сп'яніння, а потім - у Центральний райвідділ міліції для проведення слідчих дій і встановлення суми заподіяної шкоди.
За цим фактом в даний час проводиться перевірка. Зловмисникові інкримінують діяння, передбачене ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.
За матеріалами прес-служби ГУ МВСУ в АР Крим


На Херсонщині жінку звіряче вбили через... програш у карти

До Комсомольського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що в одній з квартир виявлено тіло 57-річної херсонки. У жінки були численні садни обличчя, проникаюче ножове поранення стегна та пошкоджена артерія. Потерпіла померла від великої крововтрати.
На час приїзду слідчо-оперативної групи у помешканні знаходився 23-річний господар та його співмешканка, старша на 20 років. Під час огляду квартири міліціонери побачили кілька пляшок з-під спиртного. Одяг господаря був у крові. Ситуацію прояснила його співмешканка, тому що господар глухонімий. Жінка сказала, що це чоловік наніс ножові поранення потерпілій.
У райвідділі з чоловіком спілкувались за допомогою перекладача. Молодик пояснив, до них в гості прийшла знайома його співмешканки. Разом вони випили кілька пляшок горілки, потім стали грати у карти. Чоловік кілька разів програвав, це його дуже розлютило. Також він пояснив, що після вживання спиртного стає агресивним. Через програш у нього зі знайомою виник конфлікт, він побив жінку та вдарив її ножем. Як пояснив зловмисник, наразі він кається у скоєному.
Чоловіка затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України “Умисне тяжке тілесне ушкодження”.
Прес-служба ГУ МВС у Херсонській області


Увага! Допоможіть знайти 13-річну Оксану Макаровську. ФОТО

Київським РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області розшукується неповнолітня Макаровська Оксана Михайлівна, 20.02.2000 р.н., яка 07.10.2013 року пішла з Одеського будинку-інтернату для дітей інвалідів та до теперішнього часу її місцезнаходження невідоме.
Прикмети розшукуваної: глухоніма, на вигляд 13-14 років, зріст близько 150-155 см, середньої статури, волосся темне коротке, очі чорні.
Була одягнена: чорна куртка, джинси синього кольору.
Всім, кому що-небудь відомо про місцезнаходження розшукуваної, просимо повідомити за телефонами: 766-89-98, 799-55-02, 063-198-79-73.
Прес-служба ГУМВС України в Одеській області


На згарищі покинутого будинку собаки знайшли людські кістки

Уранці кілька мешканців села Собатино, що в Іршавському районі Закарпатської області, йшли у ліс по дрова.
Проходячи повз будинок, де напередодні була пожежа, хтось з чоловіків помітив, як на згарищі собаки вигрібають якісь кістки. Підійшовши ближче й відігнавши собак, селянин палкою розколупав знахідку, перевернув і побачив… останки людини!
Про страшну знахідку селяни повідомили до чергової частини Іршавського райвідділу міліції. На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівниками райвідділу Мироном Черничком та Мироном Лещишином.
Правоохоронці з’ясували, що напередодні вночі у даному будинку була пожежа. Всередину зайти тоді нікому не вдалося, так як полум’я було дуже велике. Сам будинок був дерев’яний, а стіни обклеєні шпалерами, тож згоріло все швидко. У цій оселі ніхто не проживав, хіба що інколи ночували приїжджі.
Селяни розповіли правоохоронцям, що в селі напередодні гостював 51-річний мешканець села Загаття. Чоловік цей від народження глухонімий. Коли стали його шукати, то ніде не знайшли. Відтак з′ясувалося, що це саме його останки знайшли на згарищі…
Чоловік цей був неконфліктний, інколи вживав спиртне, багато курив. Можливо, це й стало причиною пожежі. Дана подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Правоохоронці з’ясовують обставини загибелі селянина.
За матеріалами прес-служби ГУ МВСУ у Закарпатській області.


Працівники ДСО врятували дитину від переохолодження

Днями в Ужгородському районі Закарпатської області, на ділянці охоронюваного нафтопроводу, який знаходиться на відстані близько чотирьох кілометрів від села Великі Ратівці, працівники Державної служби охорони знайшли дворічного хлопчика, який загубився.
Інспектуючи маршрут охорони нафтопроводу, наряд ДСО помітив, що у полі щось рухається. Зважаючи на віддаленість від населеного пункту, охоронці спочатку подумали про якусь тварину. Дикі тварини, зазвичай, тікають від людей. Та, з наближенням до обєкту, він продовжував рухатися. Коли охоронці підішли зовсім близько – знахідка шокувала їх: маленький, ледь одягнений хлопчик безпорадно кружляв на одному місці. Він так змерз, що вже навіть не плакав. На ньому були лише легенькі сорочка та штанці. Пояснити, як опинилося посеред поля, дворічне дитя, звичайно, не могло. Рятуючи малюка від переохолодження, наряд закутав хлопчика у бушлат і викликав швидку. Про знахідку чоловіки відразу ж повідомили до чергової частини УДСО. На місце також вирушила слідчо-оперативна група міліції.
Малюка відвезли до лікарні міста Чоп, де дитина перебуває й досі.
Правоохоронці встановили особу матері хлопчика. Нею виявилася малозабезпечена, глухоніма жінка, яка веде бродячий спосіб життя.
Нині лікарі запевняють, що з малюком усе гаразд. Подібне з ним вже, напевно, не станеться, адже відповідні державні установи вживають відповідних заходів.
УДСО при УМВС України в Закарпатській області


Затримано глухонімого "бізнесмена", який займався збутом марихуани

Так склалося, що люди із обмеженою дієздатністю виклкають у кожної людини співчуття. Адже у таких громадян, як правило, тяжке життя. Але із кожного правила є свої винятки. Підтвердження цьому - затримання працівниками міліції глухонімого жителя Нахімовського району. 38-річний чоловік організував та впродовж п'ятьох років займався справжнім "кримінальним бізнесом".
Головний товар - наркотична речовина марихуана. Наркотик добропорядний батько двох маленьких дітей купував в сухому вигляді в Херсонській області. По приїзду до Севастополя розподіляв наркотик міє своїми п'ятьма "колегами", які безпосередньо займалися збутом товару. Зв'язок із спільними та покупцями чоловік підтримував через SMS - повідомлення. Для цього придбав собі мобільний телефон вартістю.... більше 10000 гривень. На чиємусь горі зловмисник за ці роки заробив ще й на евроремонт в квартирі та дорогий автомобіль. цікаво, що для сусідів стало повною несподіванкою, чим займається тихий, спокійний, привітний чоловік. Сусіди з людяності співчували подружжю, адже дружина зловмисника також глухоніма.
За словами начальника відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в м.Севастополі Олександра Поддубова під час санкціонованого обшуку квартири зловмисника на кухні було виявлено паперову коробку, в якій зберігалася марихуана, - вагою більше 30 грамів. Чоловік вже розповідав товар, і наступного дня збирався їхати поповнювати запаси "отрути".
За цим фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
ГУМВС України в м.Севастополі


Навіщо конотопський молодик приставив дуло пістолета до голови глухонімої жінки

Близько 20 години у черговій частині Конотопського міськвідділу пролунав телефонний дзвінок. У трубці почувся схвильований голос мешканки міста. Жінка почала розповідати правоохоронцям, що вона голова одного з квартальних комітетів і  тільки-що до неї прибігла 48-річна глухоніма жителька її кварталу. Сусідка розповіла, що кілька хвилин тому на неї на вулиці напав невідомий чоловік. Злодій приставив до голови жінки предмет схожий на пістолет, відібрав сумочку і втік у невідомому напрямку.
Отримавши цю інформацію, черговий миттєво направив на місце скоєння злочину міліцейський патруль, який знаходився неподалік. "Рухаючись до зазначеного місця ми помітили чоловіка, яких за прикметами був схожий на підозрюваного, тож одразу підійшли до нього, - розповідає оперуповноважений Конотопського МВ УМВС Олександр Головашкін. -  Під час проведення поверхневого огляду, ми побачили в затриманого пневматичний пістолет, про що одразу сповістили чергового по міськвідділу."
Трохи згодом неподалік місця затримання, правоохоронці знайшли й жінчину сумочку, в якій знаходилось близько 240 гривень та мобільний телефон. Як стало відомо, злодій забрав тільки 3 гривні, які лежали в гаманці, а от остачу грошей та телефон він просто не знайшов.
Вже у відділку 19-річний підозрюваний зізнався у скоєному та розповів, чому вирішив скоїти кримінальне правопорушення. Виявилося, молодик просто хотів випити та гарно повечеряти, а грошей не було, от і прийняв рішення вийти на "полювання".
Нині зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання міськвідділу. Відносно нього розпочате кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 187 КК України (розбій), ведеться досудове розслідування. Окрім цього, підозрюваний буде перевірений на причетність до скоєння інших злочинів.
За матеріалами прес-служби ГУ МВСУ у Сумській області


Напад ломбард в м.Донецьку розкрито. Він виявився інсценованим

Співробітники карного розшуку Донецького міськуправління затримали підозрюваного в розбійному нападі на ломбард "Капітал", який стався 10 жовтня цього року. Про це розповів на брифінгу начальник Донецького міського управління міліції полковник міліції Юрій Сєднєв.
Нагадаємо, що того дня до приміщення ломбарду по пр. Ілліча, 91 в Калінінському  районі Донецька, увійшов невідомий чоловік. Він передав касирові-оцінювачеві записку, в якій повідомляв, що він глухонімий, і вимагав видати йому касу, а в разі невиконання його вимог загрожував підірвати приміщення. Співробітниця ломбарду передала йому 13 тисяч гривень, і зловмисник зник, залишивши картонну коробку, в якій нібито знаходилася вибухівка.
Отримавши повідомлення про злочин, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, а також всі тривожні служби. Вибухових речовин у приміщенні виявлено не було.
Коли правоохоронці тільки приступили до роботи, зачіпок у них практично не було. Утім, найбільшою з них став запис із камери відеоспостереження, яка була встановлена в ломбарді. А завдяки тому, що в даний час в місті - більше 600 камер, підключених до Центру оперативного реагування міліції, та й багато підприємств оснащено системами спостереження, реально відстежити маршрут руху особи. Проте співробітники міліції покладалися не лише на техніку.
Злочин був розкритий протягом доби, хоча зловмисник, як йому здавалося, передбачив все, щоб не попастися. Але досвідчені працівники карного розшуку, які за родом своєї діяльності є психологами, помітили ряд підозрілих обставин, які змусили їх детально перевірити версію інсценування злочину. Великі сумніви викликала поведінка як “нальотчика”, так і дівчини-касира.
В результаті напруженої оперативної роботи міліціонери з'ясували, що ніякого розбійного нападу не було, а була змова 24-річного жителя Пролетарського району та його 20-річної приятельки по школі. Хлопець, дізнавшись, що його знайома працює в ломбарді, запропонував їй “легкий заробіток”. Вона, поколивавшись, погодилася. Разом вони придумали план і здійснили його.
В ході бесіди з оперативниками обидва зізналися у скоєнні злочину. Молоді люди розповіли, що ідея заволодіти грошима народилася у них спонтанно, після того, як дівчина поділилася з другом, що щодня через її руки проходять крупні суми грошей. Пожадливість змусила дітей з благополучних сімей переступити закон, і тепер їм належить понести відповідальність за свої дії.
Кримінальна справа стосовно заповзятливих донеччан перекваліфікована зі ст.187 (Розбій) на ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до 5 років або до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади  або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
За матеріалами прес-служби ГУ МВСУ у Донецькій області


Горів приватний будинок, в якому мешкали глухонімі люди

1 травня о 10:12 в Одесі на вулиці Паустовського сталася пожежа в приватному будинку. Вогонь побачили сусіди. Саме вони і викликали рятувальників. Сусіди також повідомили, що в палаючому помешканні живуть глухонімі люди і найімовірніше родина потребує допомоги. Незважаючи на те, що приміщення було сильно задимлене, бійцям МНС вдалося вивести мешканців на вулицю цілими і неушкодженими. Займання сталося через закорочення електропроводки.
Прес-служба ДСНС в Одеській області

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1241 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**