Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 25.04.2024, 13:25
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2019 » Грудень » 26 » Кримінальна хроніка в світі тиші (оновлення)
12:36
Кримінальна хроніка в світі тиші (оновлення)

Завершено розслідування щодо зловмисника, який розбещував дітей у шкільних вбиральнях

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з Подільським управлінням поліції ГУНП в м.Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 27-річного чоловіка (він має вади слуху. – СНЮ), підозрюваного у розбещенні малолітніх дітей та замаху на здійснення відносно них дій сексуального характеру.
Під час досудового розслідування встановлено, що 17 жовтня 2019 року зловмисник проник до двох навчальних закладів у Подільському районі столиці, де в приміщеннях туалетів здійснював дії сексуального характеру відносно малолітніх хлопчиків. Внаслідок вказаних дій постраждали двоє учнів початкових класів.
Дії зловмисника кваліфіковано за ч.2 ст.15, ч.4 ст.152 та ч.2 ст.156 Кримінального кодексу України.
На теперішній час підозрюваний перебуває під вартою.
Відповідно до вимог ст.290 КПК України, матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду. 

Прес-служба прокуратури міста Києва

Кривавий день народження: глухонімий чоловік зарізав дружину за зраду

У м.Чорноморське (Іллічівську) Одеської області під час святкування свого дня народження глухонімий 36-річний чоловік вдарив ножем в шию 34-річну власну дружину.

Як стало відомо, подружня пара відзначала за столом День народження глави родини. Після того, як дружина зізналася чоловікові, що зрадила його, між ними розгорілася сварка, і чоловік, не витримавши, схопив ніж і вдарив ним невірну дружину 34 років. В результаті отриманої травми жінка померла на місці.

Про трагедію в поліцію повідомили медики "швидкої". Чолоіка затримали. Він не заперечує своєї провини і пояснює, що завдав дружині смертельний удар, тому що вона нібито зізналася в зраді, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.
"З місця події вилучили ймовірне знаряддя злочину - ніж, закривавлений одяг чоловіка і інші речові докази його причетності до правопорушення", - сказано в повідомленні.

Зараз з підозрюваним проводяться невідкладні слідчі дії за участю сурдоперекладача. Слідчі поліції почали кримінальне провадження відповідно до ч.1 статті 115 КК України.

Джерело: Нацполіція України

Глухонемой работник полиции зарезал 4 коллег в Париже

Работник полиции напал с ножом на сослуживцев в префектуре полиции города Парижа во Франции. Во время нападения погибли 4 правоохранителей, среди которых – по меньшей мере одна женщина. Правоохранители расследуют инцидент как убийство, а не как теракт.
Погибли трое офицеров, администратор и сам нападавший. Его правоохранители застрелили во дворе префектуры.
Нападавший занимался административной работой в отделении полиции. Телеканал BFMTV утверждает, что нападавший – 45-летний мужчина с инвалидностью, предположительно – глухонемой. Прокурор Парижа Реми Хейц впоследствии сообщил, что погибли трое мужчин и одна женщина. Одному из раненых сотрудников полиции делают срочную операцию.

Главная версия нападения – внутренний конфликт между сослуживцами. Территорию вокруг места происшествия оцепили, ближайшая станция метро закрыта.

Президент Франции Эмманюэль Макрон лично прибыл в полицейский участок, где 3 октября, были зарезаны четверо сотрудников полиции.

Источник: Mail Online

На Дніпропетровщині охоронці супермаркету побили глухонімого покупця

За версією представників супермаркету, відвідувач був в неадекватному стані і намагався піти, не заплативши на касі за пляшку пива.
"У Кривому Розі чоловіка з недоліками слуху охоронці побили нібито за те, що той посварився з касиркою, але потім з'явилася інша версія, за якою потерпілий намагався вкрасти пляшку пива.
Чоловік працює в спеціалізованій школі для дітей з вадами слуху учителем фізкультури. За його словами, він хотів розплатитися готівкою, але касир відповіла, що монети номіналом 5 копійок більше не приймаються, і тоді він попросив повернути готівку, щоб розплатитися карткою. У цей момент його ззаду потягнув охоронець і вивів на вулицю, але покупець впустив свій телефон і повернувся за ним в магазин. Після цього йому розпорошили в обличчя газ з балончика і почали бити, довівши до втрати свідомості.
У несвідомому стані чоловіка забрала швидка, на щастя, обійшлося без важких травм", сказано в повідомленні "Надзвичайні новини".

Джерело: Надзвичайні новини

У м.Полтаві з численними ножовими пораненнями госпіталізували майстра спорту з тхеквондо

Поранений спортсмен, який має порушення слуху та мови, пішов за допомогою у “Маркетопт”, де були люди, які і викликали швидку допомогу
Увечері 24 вересня 2019 р. в м.Полтаві стався напад на місцевого тхеквондиста-дефлімпійця Вадима Боярина. Спортсмен отримав численні ножові поранення в живіт та шию. Стікаючи кров’ю, він пройшов близько 500 метрів до “Маркетопта”, де йому перев’язали рани та викликали швидку.
Поліція затримала нападника. Ним виявився також спортсмен-дефлімпієць Пилип Полтавець (настільний теніс).
Як нам вдалося дізнатися з власних джерел, тенісист Полтавець винаймає квартиру неподалік “Маркетопта” на вул. Дмитра Коряка. Саме там між спортсменами стався побутовий конфлікт, який закінчився різаниною. В результаті обидва спортсмени отримали тілесні ушкодження. Обох учасників конфлікту госпіталізовано. Вадим Боярин отримав більш серйозні пошкодження. Оскільки він мав порушення слуху та мови, то не зміг самостійно покликати на допомогу чи викликати швидку. Тому поранений спортсмен прийшов у людне місце, де йому змогли допомогти.
Зараз Вадим Боярин перебуває у реанімації і йому переливають кров. Всі бажаючі можуть здати кров у відділенні переливання крові 1-ї міської клінічної лікарні, яке знаходиться на вул. Олеся Гончара, 27-A і працює з 8:00. Також родині Вадима можна допомогти фінансово:
ПриватБанк 4149 4978 6269 7945 (Боярин Галина Миколаївна, мама Вадима).
UPD. Речник ГУНП у Полтавській області Юрій Сулаєв розповів, що у квартирі, де власне і стався конфлікт між дефлімпійцями, знайшли “предмет схожий на бульбулятор” та “речовину рослинного походження схожу на наркотичну”. Вся квартира вимазана кров’ю. Зараз поліція перевіряє, чи вживали хлопці наркотичні засоби. Також, за словами Юрія Сулаєва, життю спортсменів вже нічого не загрожує. Попри велику кількість порізів, у них немає проникаючих ран. Коли хлопцям нададуть повну медичну допомогу, поліція поспілкується з ними безпосередньо із залученням сурдоперекладача.

Джерело: Полтавщина

Глухонемой уборщик мусора погиб на работе 

Вопиющий инцидент, трагический случай с глухонемым работником муниципалитета, произошедший во время исполнения им служебных обязанностей, произошел в районе Аспропиргос в Греции.
В частности, глухонемой муниципальный работник - сборщик мусора был насмерть сбит проезжавшим автомобилем во время того, как занимался уборкой улицы. Трагедия произошла на проспекте НАТО в Аспропиргосе. Проезжающий автомобиль наехал на дворника, а также задел двоих других.
На резонный вопрос, “по какому критерию муниципальная администрация и мэр Аспропиргоса позволили инвалиду с нарушениями слуха принимать участие в работах на открытом пространстве?”, местные власти ответили: “Уборщик был нанят по контракту как имеющий приоритет инвалид по программа ОАЕД”.
Можно допустить, что видимо не было указано какая именно у него инвалидность. Ведь как иначе можно объяснить, что глухонемого поставили на уборку скоростной трассы?!
Как сообщается, по трагическому инциденту, произошедшему во время исполнения служебных обязанностей будет проведено административное расследование.

Источник: Русские Афины

У петербурзькому метро дагестанець важко поранив ножем глухонімих українців

У метро культурної столиці Росії раніше засуджений вдарив інвалідів із вадами слуху і мови з України ножем у груди.
19 липня 2019 р. у Санкт-Петербурзі уродженець Дагестану вдарив ножем двох глухонімих українців, які не відповіли на його запитання, чи виходять вони на наступній станції.
За даними видання, конфлікт стався в ніч у вагоні метро на станції "Пушкінська". 36-річний чоловік, який приїхав із Дербента, накинувся з ножем на двох осіб. Першого він вдарив два рази, другого - один.
За постраждалих заступилися інші пасажири, які вибили у нього з рук ніж. Вони тримали його до прибуття співробітників поліції.
Поранених українців доставили в Маріїнську лікарню у важкому стані. Їм зробили операцію.
Відносно підозрюваного відомо, що він раніше судимий громадянин Росії, приїхав в Санкт-Петербург близько трьох років тому. Весь цей час чоловік працював на будівництві, звідки звільнився приблизно тиждень тому. В даний час він затриманий, за фактом події порушено кримінальну справу за статтею "Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю".

Джерело: Фонтанка

У Луцьку нетверезий глухонімий водій спричинив ДТП і намагався відкупитись

На вулиці Теремнівській, у м.Луцьку Волинської області: водій за кермом “Volkswagen Passat” зіткнувся з іншим автомобілем.
У винуватця аварії патрульні помітили ознаки сп’яніння, однак від перевірки у присутності двох свідків він відмовився, тому на нього склали 2 протоколи.

“Водій виявився глухонімим, тож ми “спілкувались” через жести та записки. Він дав знати, що не хоче проходити перевірку і кивнув на знак згоди, що нетверезий. Потім почав писати на папері, щоб йому віддали посвідчення водія за 100 євро. Ми написали і пояснили, що за це загрожує кримінальна відповідальність. Та чоловік в якийсь момент повернувся і кинув у підлокітник службового автомобіля купюру”, - зазначив інспектор Патрульної поліції Дмитро.
За такі дії порушника затримали.

“Перебуваючи всередині службового автомобіля, знову попросив блокнот, записав туди суму у 200 євро, потім вийшов, узяв гроші та кинув між сидіння ще дві купюри. Попередження про кримінальну відповідальність і неодноразові написи про це його не зупинили”, - додала інспекторка Патрульної поліції Аліна.

На місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала дачу хабара службовим особам.

Джерело: Press-центр

Біля КПВВ "Майорськ" поранений глухонімий чоловік

Вранці в контрольний пункт в'їзду-виїзду "Майорськ" на Донеччині прийшов чоловік, який отримав осколкове поранення ноги. Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, він прямував з непідконтрольною українській владі території в Бахмут. Прикордонники одразу викликали медиків для надання невідкладної допомоги потерпілому і швидку допомогу.
"Сам чоловік 1990 року народження нічого пояснити не зміг, оскільки виявився глухонімим. Однак прикордонники з'ясували, що на підконтрольну Україні територію потерпілий рухався пішки. Свідки стверджують, що за кілька сотень метрів від контрольного поста "майорських" чоловік отримав осколкове поранення після вибуху, який стався в поле недалеко від дороги. Його відразу посадили в одну з транспортних засобів і відправили в КПВВ ", - наголошується в повідомленні прес-служби.
У контрольному пункті лікарі зупинили кровотечу і доставили чоловіка в районну лікарню.

Джерело: прес-служба Держприкордонслужби України

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1688 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**