Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 19.04.2024, 19:51
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2017 » Листопад » 8 » Кримінальна хроніка в світі тиші
16:31
Кримінальна хроніка в світі тиші

У Миколаєві затримали чоловіка, який вкрав у глухонімого хлопця гроші і телефон

У Миколаєві оперативники розшукали зловмисника, який пограбував 20-річного глухонімого хлопця, забравши у нього 200 гривень і мобільний телефон.
Грабіжник напав на хлопця близько опівночі в районі зупинки на вулиці Генерала Карпенка. Зловмисник спочатку вдарив хлопця в обличчя, а коли той впав на землю, дістав з його барсетки 200 гривень і мобільний телефон, за допомогою якого глухонімий спілкувався.
З об'єктивних причин потерпілий не міг ні покликати людей на допомогу, ні викликати поліцію, тому, прийшовши до тями після нападу, відправився додому. До правоохоронців він звернувся через кілька днів, скориставшись послугами перекладача.
Правоохоронцям вдалося знайти злочинця, яким виявився 27-річний раніше судимий за аналогічний злочин місцевий житель. Він зізнався у скоєному і розповів, що на наступний день після нападу продав на ринку вкрадене, а гроші витратив на спиртне. Також під час слідства виявилося, що грабіжник вчинив злочин, маючи не зняті і не погашену в установленому законом порядку судимість, так як в липні поточного року він отримав умовний термін покарання за аналогічний злочин. Зараз його помістили під варту.
Про це повідомляє Заводський відділ поліції.

В центре Кременчуга нашли ребенка-"маугли" из Николаева

В городе Кременчуге в Полтавской области 17 июля обнаружили бездомного мальчика, у которого практически нет навыков жизни в обществе людей.
Ребенок, которому на вид около шести лет, ходил по улице Шевченко в районе лечебного-центра. Сообщается, что мальчик не мог сообщить свое имя и фамилию, и где находятся его родители. В итоге ребенка доставили в детскую больницу. Как сообщает издание, мальчик передвигается на четвереньках и ест комнатные цветы.
- Ребенок трижды заходил в магазин и жестами просил игрушки и другие товары. Продавщицы обратили внимание, что малолетний без сопровождения взрослых, и вызвали полицию, - рассказала начальник отдела ювенальной юстиции прокуратуры Полтавской области Галина Скотаренко. – Он не разговаривает, не ходит, а двигается на четвереньках, отказывается от нормального питания, ест комнатные цветы, боится фотографироваться.
Из-за этого странного поведения мальчика прозвали "Маугли". По прошествии некоторого времени ребенка узнали медики из Николаева. К правоохранителям обратилась медсестра из Николаева и сообщила, что якобы видела мальчика в больнице Николаева. Там ребенок проходил лечение.
В полицию Полтавской области обратилась врач детской больницы из Жовтневого района Николаевской области. Она увидела сюжет о мальчике по телевизору. Медик рассказала, что мальчик лечился у них в прошлом году, его зовут Принц Оглы, он из многодетной ромской семьи. Мальчик и другие его сестры и братья воспитываются в интернате, но на лето родители забирают их домой. Каким образом он оказался в Кременчуге – выясняет полиция. Стало также известно, почему мальчик не шел на контакт – оказывается, он с рождения глухонемой.

Цюрюпинська самооборона затримала автомобіль, забитий російської атрибутикою

Активісти Цюрупинської Самооборони затримали на блокпості автомобіль, багажник якого був повністю забитий російської атрибутикою.
Про це повідомляє видання "Херсонські вісті" з посиланням на місцеву Самооборону.
Всі, хто знаходився в автомобілі, стверджували, що вони глухонімі.
Активісти Самооборони викликали міліцію і зараз проводиться розслідування.
Після того, як було знайдено сурдоперекладач, затримані розповіли, що їм потрібно було привезти атрибутику в вказане місце, а сам товар не цікавив.
У Самообороні впевнені, що атрибутику вони розвозили по території Південного Сходу України, щоб проводити проросійські мітинги.

У Чернівцях зникла глухоніма жінка - поліція її знайшла

Близько 17 години, на номер 102 надійшов виклик. Як повідомляє прес-служба Управління патрульної поліції Чернівців, жінка-заявниця розповіла про те, що 15 квітня з дому пішла та досі не повернулась її дочка. Патрульні, які прибули на проспект Незалежності з'ясували у громадянки, що її дочка – глухоніма.
Завдяки мобільному телефону, який жінка залишила дома, інспектори з'ясували контакти громадянина, з яким вона найчастіше спілкувалась. Патрульні поліцейські зв'язалися із чоловіком, який повідомив, що жінка, ймовірно, може перебувати в їхнього спільного товариша.
Охоронці порядку з'ясували його адресу проживання. За вказаною адресою інспектори виявили безвісти зниклу жінку. Її доставили до рідних.


Поліція Чехії депортувала двох “глухонімих” українців-жебраків

Поліція у справах іноземців Чехії депортувала двох громадян України, які порушили мету свого перебування в республіці. Чоловіки приїхали за туристичною візою, але замість того, щоб відпочивати і милуватися архітектурою, вони займалися жебрацтвом.
Українців затримали в місті Плзень, коли вони підходили до зупинених на світлофорі автомобілям і пропонували водіям придбати світловідбиваючу стрічку за 40 крон. При цьому чоловіки показували картку, на якій по-чеськи було написано, що вони не жебраки, а потрапили в скрутну економічну ситуацію глухонімі інваліди.
Один з водіїв розповів про підозрілих осіб чергували неподалік поліцейським. Коли правоохоронці почали вимагати в чоловіків пред'явити документи, ті мовчки показали паспорти України.
"Вони не стали спілкуватися з патрульними, намагаючись жестами пояснити, що є глухонімими. Коли співробітники попросили показати документи, що дозволяють продаж сувенірів, чоловіки зовсім перестали реагувати", - розповів порталу iDNES представник муніципальної поліції Яна Пужманова.
У підсумку українців затримали і передали співробітникам поліції у справах іноземців ЧР. Відомство не стало перевіряти, чи дійсно іноземці є інвалідами, як ті стверджували. Для початку адміністративного розгляду і депортації це не грало ніякої ролі.
Разом з тим видання відзначає, що, швидше за все, чоловіки просто підгледіли даний трюк у громадян Румунії, які останнім часом часто приїжджають до Чехії, прикидаються глухими і збирають на вулицях гроші нібито для фондів допомоги інвалідам.

У Миколаєві глухоніма дівчина потрапила під трамвай

В Миколаєві в районі ринку “Колос” (навпроти пологового будинку №2) двадцятип'ятилітня глухоніма дівчина потрапила під трамвай.
За словами очевидців, дівчина бігла по торгової алеї, яка розташована уздовж трамвайних ліній, а потім різко вискочила з-за кіосків до трамвайних колій. В цей час там якраз рухався трамвай. Люди кричали їй про небезпеку, але, як з'ясувалося пізніше, дівчина - глухоніма, тому ні криків, ні звуку рухається трамвая вона не чула. Дівчина, як стверджує прибула на місце співробітниця трамвайного депо, просто-таки врізалася в бік вагона. Від удару вона відлетіла назад і сильно вдарилася головою об бордюр.
Постраждалу з розбитою головою забрала “швидка” до лікарні швидкої медичної допомоги.
За словами водія трамвая, при русі дуже заважають ті самі кіоски та торгові ряди, розташовані уздовж трамвайних ліній - вони практично повністю закривають огляд.

Патрульні Борисполя подбали про німу й неписьменну жінку, що блукала полем 

На полі посеред білого дня, неподалік магистральної автодороги Київ-Харків, патрульні виявили невідому жінку. Поліцейські вирішили пересвідчитись, що з нею все гаразд, але громадянка сховалась від них у височенних заростях кукурудзи.
Зрештою, коли контакт із невідомою вдалося налагодити, поліцейські зрозуміли, що вона не може ані говорити, ані писати. Патрульні запропонували громадянці медичну допомогу, від якої вона не відмовилась.
Незаможню жінку доставили до однієї з лікарень Пирятина в Полтавській області, де її передали черговому лікарю лікарні.
Дорогою до районного медичного закладу поліцейським за допомогою алфавіту глухонімих вдалось з’ясувати ім’я та прізвище жінки.
Лікарі виявили у громадянки травму хрящів шиї, відтак, її шпиталізують на невизначений термін, оскільки діагностика стану її здоров'я ще не завершилася.

Джерело: Нацполіція в Київській обл.

 

Категорія: Кримінал | Переглядів: 901 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**