Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 18.04.2024, 11:18
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » 2018 » Липень » 7 » Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”
13:26
Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”

Уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
Документом передбачено надання такої допомоги всім сім’ям, в яких народилась дитина. Видача “пакунка малюка” здійснюватиметься під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку, а комплектування пакунка – відповідно до переліку товарів, визначеного Міністерством соціальної політики.
Також постановою Уряду доручено обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечити надання “пакунків малюка” з 1 вересня 2018 року.
Крім того,  затверджено порядок фінансування місцевих бюджетів для надання зазначеної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 червня 2018 р. № 512

ПОРЯДОК
надання при народженні дитини одноразової
натуральної допомоги “пакунок малюка”

1. Цей Порядок встановлює механізм планування, розподілу, обліку та надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” при народженні дитини.
2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:
- одноразова натуральна допомога “пакунок малюка” (далі — допомога “пакунок малюка”) — набір необхідних речей для новонародженої дитини;
- отримувач допомоги “пакунок малюка” — мати, батько, родичі, патронатний вихователь новонародженої дитини.
3. Допомога “пакунок малюка” є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька — родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини.
4. Право на отримання допомоги “пакунок малюка” мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину.
Допомога “пакунок малюка” надається на кожну новонароджену дитину.
Допомога “пакунок малюка” не надається у разі:
- відмови від новонародженої дитини у пологовому будинку (відділенні) усіх форм власності (далі — пологовий будинок);
- відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;
- смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.
Якщо у матері новонародженої дитини виникли ускладнення при пологах чи хвороба, що унеможливлює здійснення нею догляду за новонародженою дитиною, допомога “пакунок малюка” надається батьку або родичам такої дитини, або патронатному вихователю, які доглядатимуть за нею.
Якщо батьки, родичі відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), допомога “пакунок малюка” надається патронатному вихователю, який здійснюватиме догляд за новонародженою дитиною.
5. Планування обсягів допомоги “пакунок малюка”, розподіл між пологовими будинками та моніторинг її надання здійснюють структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій (далі — обласні структурні підрозділи з питань соціального захисту населення).
Планування обсягів допомоги “пакунок малюка” провадиться щороку відповідно до показників народжуваності в адміністративно-територіальній одиниці за минулий рік з урахуванням загальних тенденцій народжуваності та кількості осіб, які перебувають на обліку по вагітності в жіночих консультаціях.
Показники народжуваності в адміністративно-територіальній одиниці визначають структурні підрозділи з питань охорони здоров’я районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, об’єднаних територіальних громад (далі — місцеві структурні підрозділи з питань охорони здоров’я) шляхом збирання інформації пологових будинків про кількість живонароджених дітей протягом минулого року та  жіночих консультацій про кількість осіб, які перебувають на обліку по вагітності.
Місцеві структурні підрозділи з питань охорони здоров’я передають до 27 червня поточного року показники народжуваності в адміністративно-територіальній одиниці структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської держадміністрацій (далі — обласні структурні підрозділи з питань охорони здоров’я) та структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, об’єднаних територіальних громад (далі — місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення).
Обласні структурні підрозділи з питань охорони здоров’я передають показники народжуваності в адміністративно-територіальних одиницях обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення протягом двох робочих днів з дня їх отримання для планування обсягів допомоги “пакунок малюка”.
За результатами аналізу показників народжуваності, наданих місцевими структурними підрозділами з питань охорони здоров’я, передбачених абзацом третім цього пункту, та на підставі клопотання обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я, місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласні структурні підрозділи з питань соціального захисту населення можуть здійснювати перерозподіл допомоги “пакунок малюка”.
6. Надання допомоги “пакунок малюка”, її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектних угод, укладених між обласними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.
Комплектування допомоги “пакунок малюка” здійснюється згідно з переліком дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, затвердженим Мінсоцполітики.
7. Місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення щомісяця до 5 числа здійснюють моніторинг забезпечення пологових будинків допомогою “пакунок малюка”.
У разі виявлення в пологовому будинку недостатньої кількості допомоги “пакунок малюка” місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення подають протягом двох робочих днів клопотання до обласних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення про необхідність здійснення перерозподілу допомоги “пакунок малюка”.
8. Видача отримувачу допомоги “пакунок малюка” проводиться у пологовому будинку працівником, уповноваженим головним лікарем.
Факт передачі допомоги “пакунок малюка” фіксується в акті приймання-передачі згідно з додатком 1 та в журналі обліку згідно з додатком 2.
Відомості обліку видачі допомоги “пакунок малюка” згідно з додатком 3 підписуються головним лікарем пологового будинку та щомісяця до 5 числа подаються до місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для подальшого подання обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення. Копії відомостей обліку видачі допомоги “пакунок малюка” залишаються у пологовому будинку.
9. Допомога “пакунок малюка” видається отримувачам допомоги “пакунок малюка” під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.
Патронатному вихователю може бути видано допомогу “пакунок малюка”, якщо він забрав новонароджену дитину з пологового будинку протягом місяця з дня народження.
Отримувачі допомоги “пакунок малюка” можуть відмовитися від її отримання на підставі особистої письмової заяви.
Якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” звертається до обласного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для забезпечення отримувача такою допомогою.
Обласний структурний підрозділ з питань соціального захисту населення протягом 14 робочих днів передає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення таку допомогу для її видачі отримувачу допомоги “пакунок малюка”.
Місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення протягом трьох робочих днів забезпечує безпосередню видачу допомоги “пакунок малюка”.
10. Облік допомоги “пакунок малюка” ведеться пологовими будинками для отримання даних про її наявність, втрату, нестачу, рух, необхідні для організації безперебійного забезпечення такою допомогою матерів/батьків/родичів/патронатних вихователів новонароджених дітей, встановлення належного контролю за умовами зберігання, доцільністю та ефективністю її надання, а також для підготовки даних для складення звітності.
Облік допомоги “пакунок малюка” повинен бути своєчасним, достовірним і точним та повинен вестися окремо від іншого майна пологового будинку.
Облік допомоги “пакунок малюка” ведеться шляхом запису (відображення) у книгах (картках) обліку, інших матеріальних носіях інформації про її наявність, рух, втрату та нестачу у пологовому будинку.
11. Списання допомоги “пакунок малюка” здійснюється пологовими будинками відповідно до законодавства.
12. Місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення щомісяця до 5 числа складають і подають обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення звіти згідно з додатком та оригінали відомостей обліку видачі допомоги “пакунок малюка”. Копії таких звітів і відомостей залишаються у місцевих структурних підрозділах з питань соціального захисту населення.
13. Обласні структурні підрозділи з питань соціального захисту населення щомісяця до 10 числа узагальнюють отримані від місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту населення звіти про видачу одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” та подають Мінсоцполітики звіт згідно з додатком.
14. Контроль за цільовим та адресним наданням допомоги “пакунок малюка” здійснюють обласні та Київська міська держадміністрації.
15. Отримання допомоги “пакунок малюка” не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.
Вартість отриманої допомоги “пакунок малюка” не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

--------------------------------------------

Категорія: Правові новини | Переглядів: 729 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**