Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 28.03.2024, 11:15
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Адміністратор

14 жовтня - величне свято Покрови Пресвятої Богородиці і День захисника України

Щира вдячність всім захисникам та захисницям за відвагу, мужність та неймовірну силу! Дякую за мирне небо! Дякую за можливість жити у вільній і успішній Україні! За Незалежність! Слава Героям!

Покрова Пресвятої Богородиці 14 жовтня: історія, традиції і прикмети свята

... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 1878 | Додав: Admin | Дата: 14.10.2022

ЗВЕРНЕННЯ
Всеукраїнського громадського об’єднання "Національна Асамблея людей з інвалідністю України"
до громадян України з інвалідністю, до громадських організацій осіб з інвалідністю та тих хто представляє їхні інтереси, батьків дітей з інвалідністю, загалу українського суспільства.

У вересні цього року виповнюється 10 років, як Україна підписала Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю, яка передбачає захист й забезпечення повного й рівного здійснення всіма особами з інвалідністю всіх прав й основоположних свобод, а також формування поваги до людської гідності цих громадян.

Більше 3 млн. громадян з інвалідністю України протягом цих років сподівалися і вірилиу реальні кроки Держави, направлені на покращення їхнього становища і забезпечення прав. Проте пройшло 10 років, а ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 805 | Додав: Admin | Дата: 17.09.2018

Інформаційне повідомлення Міністерства культури України про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проекту Закону України "Про українську жестову мову та умови її застосування"

Відповідно до вимог пункту 17 Порядку проведення консультацій з  громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики", та пунктів 1 і 2 § 42 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 950, Міністерство культури України вносить на громадське обговорення проект Закону України "Про українську жестову мову та умови її застосування" ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 953 | Додав: Admin | Дата: 05.09.2018 | Коментарі (0)

8 марта во многих странах отмечается Международный женский день. За многие годы праздник утратил своё историческое предназначение. По традиции, в этот день женщины получают подарки, поздравления и цветы, а о политических истоках праздника мало кто вспоминает.

Откуда пошла традиция праздновать женский день 8 марта?
История праздника берёт начало с 1910 года, когда на Международной конференции женщин в Копенгагене Клара Цеткин (немецкий политик, представитель немецкого и международного коммунистического движения, одна из основателей Коммунистической партии Германии, активистка борьбы за права женщин) предложила ежегодно отмечать день солидарности трудящихся женщин всего мира.
До сих пор определённого ответа по поводу того, какой была первоначальная дата празднования этого дня и почему она была выбрана, нет. Некоторые связывают дату пра ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 1107 | Додав: Admin | Дата: 08.03.2016

Ніч перед Різдвом (відеофільм)

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 942 | Додав: Admin | Дата: 06.01.2016

Урядом України прийнято рішення з 01 вересня 2015 року здійснити підвищення заробітної плати.
Загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітніх плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів, за його словами, становив близько 10 мільярдів гривень: “Ми їх знайшли”.
Арсеній Яценюк повідомив, що до українського Парламенту вноситься законопроект, який передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян, зокрема: для близько 3 мільйонів працівників бюджетної сфери: “Вчитель без категорії отримає додатково 470 гривень. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 гривні. А медсестра - 304 гривні”.
“Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатков ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 1289 | Додав: Admin | Дата: 31.08.2015

27 марта 2014 г. В Нью-Йорке (США) Генеральная Ассамблея ООН приняла резолюцию, подтверждающую территориальную целостность и суверенитет Украины. Документ был подготовлен делегациями Германии, Канады, Коста-Рики, Литвы, Польши и Украины. Еще 41 страна поддержала проект в качестве спонcоров. Резолюция признает итоги референдумов в Крыму и Севастополе нелегитимными и призывает государства мира не признавать одностороннюю перекройку границ Украины.
Проект резолюции о нелегитимности крымского и севастопольского референдумов был вынесен на голосование Генеральной Ассамблеи ООН после того, как Россия заблокировала принятие аналогичной резолюции на заседании Совета Безопасности. 13 стран - членов СБ ООН поддержали проект резолюции, Китай воздержался. Россия голосовала “против” в полном одиночестве.
Резолюции Генеральной Ассамблеи ООН, в отличие от решений Совбеза, не име ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 1335 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2014

Председатель Киевской городской государственной администрации утверджает, что бомобоубежища Киева могут вместить 1,5 миллиона человек. В столице есть 526 сооружений, которые могут служить укрытием для людей.

Список бомбоубежищ г.Киева

Соломенский район
1.Чоколовка, бомбоубежища во дворе на ул.Петровского.
2.Кардачи, бомбоубежище на ул.Искровской, 11.
3.Жуляны, бомбоубежище медицинского центра Жулян.
4.Жуляны – Отрадный, ул.Новополевая, старые дома (сталинки). Под ними есть бомбоубежища.
5.Пл.Космонавтов, в старых сталинках вдоль Космонавтов есть бункеры.
6.Отрадный массив, специализированная школа №52, ул.Донца, у подвале, где сейчас тир.
7.Ул.Максима Кривоноса, 5/1.
8.Ул.Курская, 10.
9.Отрадный, бул.Ивана Лепсе, шестнадцатый, бомбоубежище площадью 1200 квадратных метров. Сейчас там ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 2742 | Додав: Admin | Дата: 28.03.2014

Звернення Президента України Віктора Януковича до Українського народу

Шановні співвітчизники!
Найближчим часом я зроблю широке інтерв’ю на телебаченні і відповім на всі запитання. А сьогодні я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною.
Реформи, які ми здійснюємо, - це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом.
Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш.
І як Президент хотів би запевнити громадян України - я буду розбудовувати і зміцнювати ці незаперечні фундаменти нашого життя.
У нас ніхто не вкраде мрію про Україну рівних можливостей, про європейську Україну. Так само як ніхто не зі ... Читати далі »
Категорія: Адміністратор | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Дата: 27.11.2013

Шановні відвідувачі сайту!

Вибачте за незручності, які виникли з технічних причин. Після блокування старого сайту www.deafconsul.narod.ru (через перереєстрацію хостингу іншою компанією) ми, нарешті, відкриваємо наш новий інформаційно-правовий сайт "Спілка нечуючих юристів" Громадської організації Спілки нечуючих юристів. Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалі ... Читати далі »

Категорія: Адміністратор | Переглядів: 1270 | Додав: Admin | Дата: 02.04.2013

Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**