Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Четвер, 25.04.2024, 11:34
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2012р. №706
(в редакції постанови від 29.05.2013р.№380)

ДЕРЖАВНА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА
“Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів” на період до 2020 року

Мета Програми
Метою Програми є забезпечення реалізації прав і задоволення потреб інвалідів нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності згідно з Конвенцією про права інвалідів (далі - Конвенція).

Шляхи і способи розв’язання проблеми
Проблему передбачається розв’язати шляхом:
- підвищення рівня поінформованості населення про особливі потреби інвалідів, формування поваги до їх прав, особистості та гідності, популяризації положень Конвенції, зокрема проведення інформаційних ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1254 | Додав: Admin | Дата: 10.10.2014

Автором даної статті описано власний досвід взаємодії з різними системами організації перекладацьких послуг американського континенту, зокрема в США; показана еволюція і суть філософських моделей перекладача жестової мови. Розкрито зміст основних принципів Кодексу професійної етики перекладачів ЖМ та проведено диференціацію понять перекладу і транслітерації. Метою даної статті є наслідування американської моделі перекладу як сучасної гуманістичної системи, що передбачає захист лінгвістичних прав глухих і збереження культурної спадщини глухих.

1. Реєстр перекладачів для глухих.

Американське співтовариство глухих є культурною й лінгвістичною групою, що має невід’ємне право на повну й доступну комунікацію й участь у всіх сферах громадського життя. Члени американського співтовариства глухих мають право на інформацію про мож ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1407 | Додав: Admin | Дата: 08.10.2014

На сайт надходить чимало запитань, пов’язаних з порядком помилування осіб, засуджених за ті чи інші злочини. В зв’язку з цим напевне слід роз’яснити діючий порядок здійснення помилування. Такий порядок помилування засуджених встановлений відповідними “Положенням…”, яке затверджене Указом Президента України вiд 16.09.2010 №902/2010. Це вже четверте таке Положення за роки незалежності, але на обговоренні колишніх положень ми зупинятися не будемо, адже для зацікавлених осіб має значення лише те, що діє на цей час.
Відповідно до Положення, помилування засуджених здійснюється у виді:
-заміни довічного позбавлення волі на позбавлення волі на строк не менше двадцяти п’яти років;
-повного або часткового звільнення від відбування як основного, так і додаткового покарання;
-заміни покарання або невідбутої його частини більш ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Дата: 05.10.2014

Постанова Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 серпня 2011 року адміністративна справа №2а-9537/11/70.
Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г. розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Особи1 до Відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у місті Києві Державного виконавця відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у місті Києві Бабенко Ольги Олександрівни про визнання дій неправомірними та скасування постанови,- встановив:
Особа1 звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовом про визнання дій державного виконавця неправомірними, зобов'язання відповідача залучити у встановленому порядку сурдоперекладача, скасування постанови відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юст ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1031 | Додав: Admin | Дата: 02.10.2014

Дотепер створення безбар’єрного середовища для людей із вадами слуху є суто декларативним. Про це заявили учасники прес-конференції “Проблеми глухих в Україні на сучасному етапі”, яка відбулася 26 вересня 2014р. в м.Києві. Захід провела Коаліція з протидії дискримінації в Україні, Центр інформації про права людини й Українське товариство глухих за підтримки Європейської Комісії та програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду “Відродження”.
За словами фахівців, основною проблемою громадян із порушенням слуху є інформаційний вакуум і порушення права на отримання інформації, яку мають їм надавати за допомогою візуалізації (титрування, переклад жестовою мовою, супровід звукових оголошень текстовими повідомленнями). Гостро стоїть проблема технічного забезпечення таких осіб слуховими апаратами, доступним мобільним зв& ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1060 | Додав: jurist | Дата: 30.09.2014

Рано чи пізно більшість людей у своєму житті досягають віку, коли вони мають правона призначення пенсії в певному розмірі. Тому для більшості громадян (як тих, хто вже досяг пенсійного віку, так і тих, хто досягне цього віку у майбутньому) є дуже актуальним питання призначення пенсій, тому що пенсія, як правило, є основним (а дуже часто і єдиним) джерелом засобів для існування непрацездатної особи (людини похилого віку).

Згідно чинного українського законодавства пенсійне забезпечення будується на принципах страхування і ділиться на два великих блоки:
1) державне пенсійне страхування (яке є загальнообов’язковим);
2) недержавне пенсійне страхування (яке здійснюється на добровільних засадах).
Державне пенсійне страхування складається, в свою чергу:
-з солідарної системи,
-накопичувальної системи,
-пенсій (доплат, надбавок, п ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 1597 | Додав: jurist | Дата: 25.09.2014

Спілка нечуючих юристів роз‘яснює, що програма житлових субсидій, яка є головним механізмом забезпечення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг, гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг.
Сьогодні сім'ї, яким призначено житлову субсидію, сплачують за житлово-комунальні послуги в межах норм володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування комунальними послугами 15% середньомісячного сукупного доходу, а сім'ї непрацездатних громадян – 10%.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №409 від 06.08.2014 року “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” з 1 жовтня запроваджуються нова соціальна норма житла та соціальні нормативи користування житлово-ко ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1467 | Додав: jurist | Дата: 18.09.2014

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 р. №261
(в редакції постанови №378 від 27.08.2014)

ПОРЯДОК
організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

1. Цей Порядок визначає механізм організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в частині безоплатного або пільгового забезпечення постраждалих осіб та потерпілих дітей санаторно-курортними путівками чи путівками на відпочинок, виплати за їх бажанням грошової компенсації.
2. Організація оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей здійснюється Мінсоцполітики, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в межах повноважень.
3. Пріоритетним напрямом оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей є забезпечення їх ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1168 | Додав: jurist | Дата: 11.09.2014

На виконання Закону України "Про житловий фонд соціального призначення" Кабінет Міністрів України розробив та затвердив Порядки:
-взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього;
-врахування вартості майна, що перебуває у власності громадянина та членів його сім′ї;
-визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті;
-проведення щорічного моніторингу доходів громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку, та членів їх сімей, а також доходів наймачів соціального житла і членів їх сімей, що проживають разом з ним;
-надання соціального житла, а також урахування площі житла, що перебуває у власності громадянина, якому надається квартира з житлового фонду соціального призначення, які затверджені Постановою Кабінету Мініст ... Читати далі »

Категорія: Консультація | Переглядів: 1356 | Додав: Admin | Дата: 07.09.2014

Наприкінці літа 2012 року глуха була змушена звернутися до ГО “Спілка нечуючих юристів” з проханням надати їй кваліфіковану правову допомогу в захисті її порушених прав і свобод шляхом звернення до суду, не дивлячись на наявність відмови УТОГ у наданні безкоштовних послуг зі сурдоперекладу, навмисно гальмуючи реформу системи надання послуг зі сурдоперекладу.
За дорученням Спілки адвокат Тимошенко В.А. в інтересах глухої, звернувся до Шевченківського районного суду м.Києва з адміністративним позовом, у якому просив визнати відмови Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Києва протиправною у призначенні пенсії у разі втрати годувальника та зобов‘язати призначити пенсію.

Повний текст рішення суду першої інстанції:

Справа №761/10485/13-а

ПОСТАНОВА
Іменем Укра ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1322 | Додав: Admin | Дата: 02.09.2014

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**