Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
Субота, 20.04.2024, 12:49
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

Продолжение. Инвалидов обвиняют в разбое (3 часть)

Заслушаны показания потерпевших по делу, но как выразился по этому поводу судья Сергей Мхитарян: “не дай бог кому такое пережить”

2 октября в Саксаганском местом суде Кривого Рога под председательством Сергея Мхитаряна продолжилось слушание уголовного дела по обвинению группы парней и молодых мужчин в разбое с проникновением в жилище, имевшем место утром 5 июня 1999 года на микрорайоне Солнечный. Напомню, что по данному делу проходят семь человек: пять из них глухонемые, один слабослышащий, а молодой парень Володя Гунько вполне нормальный по здоровью. На момент совершения преступления - учащийся кри ворожского авиаколледжа. Все они находятся на подписке о невыезде.
Ни один из подсудимых свою вину не признает, ссылаясь на то, что признательные показания были выб ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1423 | Додав: Admin | Дата: 24.01.2015

Продовження. До Вас прийшов міліціонер

Ваші права при появі міліціонера перед вашими дверима
“Відчиніть! Міліція” - саме такий наказ Ви можете раптово почути, коли одного разу підійдете до вхідних дверей своєї оселі, щоб довідатись, хто так наполегливо тисне на кнопку дзвінка.
Не зважайте на суворий тон за дверима і пам’ятайте:
-Ви маєте право не пускати міліціонера в своє помешкання , тому що Конституція України та ст.13 КПК гарантує недоторканість Вашого житла. Окрім того, стаття 233 КПК чітко вказує, що “ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді”.
Працівник міліції може зайти до помешкання лише за згодою осіб, які мешкають у ньому, або за вм ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 996 | Додав: Admin | Дата: 21.01.2015

Продолжение. Инвалидов обвиняют в разбое (2 часть)

Подстражному Андрею Сонец, почти год в застенках СИЗО, суд единственному из семерых подсудимых, просидевшему изменил меру пресечения на подписку о невызде

За дело берется третий судья - Сергей Мхитарян
21 июля в Саксаганском местном суде Кривого Рога продолжилось слушание уголовного дела по обвинению группы парней и молодых мужчин в разбое с проникновением в жилище, имевшем место утром 5 июня 1999 года на микрорайоне Солнечный. Напомню, что по данному делу проходят семь человек: пятеро из них глухонемые, один слабослышащий, а молодой парень Володя Гунько (на момент совершения преступления - учащийся криворожского авиа-колледжа) вполне нормальный по здоровью. Шестеро из них находятся на подписке о невыезде, а Андрей Сонец - под стражей. Так в суде и не выяс ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1448 | Додав: Admin | Дата: 18.01.2015

Продовження. Фото, відео, аудіофіксація діяльності міліції

1. Для чого фіксувати діяльність міліціонера за допомогою технічних пристроїв?
Технічні пристрої дозволяють будь-якій людині зробити якісний – фото, -відео та –аудіо запис діяльності працівників міліції. Це потрібно в першу чергу для того, щоб мати реальну картину подій, а в другу чергу це стимулює самого працівника міліції бути уважнішим та не порушувати норми чинного законодавства. Іншими словами – фіксація того що, відбувається за допомогою технічних пристроїв, є Вашим захистом від можливих незаконних дій працівника міліції.
Не обов’язково, щоб порушення мало місце – включайте запис і не заважаючи роботі міліціонера фіксуйте його дії, які потім можуть стати доказом його вини або Вашим захистом у тій чи іншій справі.

2. ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1190 | Додав: Admin | Дата: 15.01.2015

За статистикою Міністерства охорони здоров'я, людей із порушеннями слуху в Україні більше мільйона, а з діагнозом "глухота" – більше ста тисяч. Майже щодня їм доводиться долати різноманітні бар'єри. Адже в нашій країні переважна більшість установ та інституцій розраховані на тих, хто чує й добре розмовляє.
Виходить, що суспільство вдає, ніби людей із порушеннями слуху просто не існує. Хоча насправді їхні права захищають і конвенція ООН "Про права інвалідів", і Конституція України, і закон "Про соціальний захист інвалідів України", чимало указів та розпоряджень.
Часто складно навіть уявити, з якими проблемами доводиться стикатися глухим і слабочуючим.
Аби було легше зрозуміти, про що йдеться, уявіть собі, що жителі такого міста, як Бровари, живуть у повній тиші, а мешканці такого міста-мільйонника, як Дніпропетровськ &ndash ... Читати далі »

Категорія: Країна глухих | Переглядів: 1121 | Додав: Admin | Дата: 12.01.2015

Продовження. Застосування спецзасобів та вогнепальної зброї

Міліція має право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю.
Регламентується порядок їхнього застосування статтями 12, 13, 14, 15 Закону України “Про міліцію”, п.200 Статуту ПС та Постановою №49 Ради Міністрів УРСР від 27 лютого 1991 (із змінами, внесеними 26.06.2014 року).
Застосування сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї повинно передувати попередження про намір їх використання, якщо це дозволяють обставини. Без попередження фізична сила, спеціальні засоби і зброя можуть застосовуватися, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров`ю громадян чи працівників міліції.
Попередження може бути зроблено голосом, а при значній відстані або звернені до великої групи людей – через гучномовні установк ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 999 | Додав: Admin | Дата: 09.01.2015

Инвалидов обвиняют в разбое (1 часть)

В Саксаганском суде Кривого Рога слушается уникальное уголовное дело

Цирк уехал - клоуны остались
Расследование этого преступления уникально своей бессмысленностью. Перечитывая документы, ловишь себя на мысли, что и слушание уголовного дела в суде будет напоминать цирковое представление. Забегая вперед, скажу, что так оно и получилось.
По делу о разбое с проникновением в жилище проходят 7 человек: пять из них полностью глухонемые, один более-менее слышит и может внятно высказаться, и только один на момент совершения преступления - учащийся криворожского авиаколледжа - вполне нормальный по здоровью.
Не слышат подсудимые по разным причинам: некоторые с рождения, а, например, Саша-художник родился вполне нормальным, но потерял слух в годовалом возрасте. По сло ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1348 | Додав: Admin | Дата: 06.01.2015

Продовження. Обшук Вашого помешкання або іншого володіння

1. Поняття обшуку житла або іншого володіння особи та його види
Обшук – це слідча дія в рамках досудового розслідування, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також установлення місцезнаходження розшукуваних осіб.
Залежно від об’єкта обшук поділяється на три види:
1) обшук приміщень: житла чи іншого володіння особи (транспортний засіб, наприклад), службових і виробничих приміщень підприємств, організацій, установ;
2) обшук місцевості (саду, городу, подвір’я тощо);
3) обшук особи (ч.3 ст.208 КПК, див. Розд ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1314 | Додав: Admin | Дата: 04.01.2015

НОВОРІЧНЕ ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ СПІЛКИ ЮРИСТІВ ВОЛОДИМИРА ТИМОШЕНКА

Категорія: Спілка | Переглядів: 1220 | Додав: Admin | Дата: 31.12.2014

Відповідно до умов лібералізації візового режиму ЄС для України, з 1 січня 2015 року Державна міграційна служба України розпочне оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.
Біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа.
На чіп записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис, та відбитки вказівних пальців рук.
Для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно до підрозділу міграційної служби, де під час оформлення заяви буде здійснено фотографування та сканування відбитків пальців рук. Жодна особа або організація, окрім міграційн ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1875 | Додав: Admin | Дата: 30.12.2014

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**