Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers
Ми раді вітати Вас на інформаційно-правовому сайті "Спілка нечуючих юристів / Union of the Deaf Lawyers" (Kyiv, Ukraine). Цей сайт для всіх, хто цікавиться питаннями права людей з інвалідністю зі слуху в Україні. (Сайт створено 19.I.2007 та поновлено сторінку 30.03.2013)
ЛАСКАВО ПРОСИМО НА САЙТ !
П`ятниця, 29.03.2024, 12:40
Меню сайту
Категорії розділу
Спілка [65]
Правові новини [216]
Правознавство [144]
Адвокатура [101]
Кримінал [84]
Консультація [75]
Судова медицина [21]
Країна глухих [105]
Адміністратор [10]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Посилання
Довідник
 
Головна » Архів матеріалів

Судова практика щодо накладення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів

Узагальнення висновків членів НКР при ВАСУ щодо наявності підстав для накладення адміністративно-господарських санкцій за невиконання підприємством нормативу щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів
До Науково-консультативної ради при Вищому адміністративному суді України (далі НКР при ВАСУ) надійшов лист Кіровоградського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів від 25 березня 2014 року № 05-02/857 щодо перегляду судової практики у справах про накладення адміністративно-господарських санкцій за невиконання підприємством нормативу щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів.
Доводимо до Вашого відома, що станом на 21 липня 2014 року з ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1746 | Додав: Admin | Дата: 06.04.2015

У чому полягає надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги?
Безоплатна первинна правова допомога охоплює такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
Вторинна безоплатна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Хто має право отримати ці види допомоги?
Безоплатна первинна правова допомога надається кожній особі, тобто громадянам України, іноземцям, особам без громадянст ... Читати далі »

Категорія: Адвокатура | Переглядів: 1337 | Додав: Admin | Дата: 02.04.2015

Наприкінці січня цього року Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у кримінальній справі виніс вирок жителю села Битків Надвірнянського району Івано-Франківської області, інваліду ІІІ групи з дитинства по слуху за вбивство рідного брата. В судовому засіданні встановлено, що 20.10.2013 року приблизно о 18.20 год., розпиваючи спиртні напої, в будинку, де він проживає разом з братом і матір'ю, виникла суперечка з братом через неправомірні дії стосовно їх спільної матері, під час якої потерпілий наніс обвинуваченому два удари в обличчя.
Коли спиртне закінчилось, потерпілий, схопивши свою маму руками за шию почав її душити та вимагати придбання ще однієї пляшки горілки, на що остання категорично заперечувала надати кошти.
Продовжуючи свої дії, потерпілий, тримаючи маму за шию та продовжуючи її душити, кинув її на ліжко та стояв над нею, стискаючи руками шию, ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 1161 | Додав: Admin | Дата: 30.03.2015

Батьки дітей-інвалідів отримають додаткову відпустку

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)”
Законодавчим актом встановлено щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів для догляду за інвалідом з дитинства І групи підгрупи А та відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося шість та більше років, вісімнадцятирічного віку.
Відповідні зміни внесено до статей 83 та 182-1 Кодексу законів про працю України та статей 4, 5 і 19 Закону “Про відпустки”.
Законом із статті 179 Кодексу законів про працю України та статті 18 Закону “Про відпустки” виключено ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 1398 | Додав: Admin | Дата: 26.03.2015

Пропозиції щодо покращення законодавчих, інформаційних, організаційних умов здійснення медико-соціальної експертизи та залучення громадськості

Пропозиції щодо законодавчих умов
1.Передбачення процедур оформлення та надання заявнику рішень медико-соціальних комісій, а не довідок та виписки з акту огляду комісією, надання мотивації прийнятого рішення.
Відповідно до п.24 Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009р. №1317, комісія видає особі, яку визнано інвалідом або стосовно якої встановлено факт втрати професійної працездатності, довідку та індивідуальну програму реабілітації і надсилає у триденний строк виписку з акта огляду комісії органові, в якому інвалід перебуває на обліку як отримувач пенсії чи державної соціальної допомоги (щомісячного довічного грошо ... Читати далі »

Категорія: Судова медицина | Переглядів: 1372 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2015

В Стриї Львівської області засудили рецидивіста, який скоїв грабіж і вчинив на замах насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом глухонімої потерпілої

В И Р О К
Іменем України

17 березня 2010 року Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі: головуючого-судді Саса С. С. , при секретарі Юкша О.О. з участю прокурора Івасівки О.З. та захисника ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті ОСОБА_2 кримінальну справу №1-25/2010 про обвинувачення ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, працював обвальщиком голів великої рогатої худоби забійного цеху ПП СміО, одруженого, раніше судимого 03.12.1997 року Бердянським міським судом Запорізької області за ст.141 ч.2 КК України (в редакц ... Читати далі »

Категорія: Кримінал | Переглядів: 995 | Додав: Admin | Дата: 10.03.2015

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про пробацію”.
Цей Закон ставить за мету впровадження в Україні пробації як системи наглядових та соціально-виховних заходів, які застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до осіб, які притягаються або яких притягнуто до кримінальної відповідальності.
Законом передбачається перейменування центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, у центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань та пробації.
Новелою закону є те, що однією із функцій органів пробації має складання досудових доповідей, тобто письмове забезпечення суду інформацією, що характеризуватиме особу, яка притягається до кримінальної відповідальності.
Досудова доповідь має містити соціально-пси ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1152 | Додав: Admin | Дата: 05.03.2015

Мінсоцполітики України розробило спрощену процедуру оформлення субсидій. Відповідні зміни презентував на засіданні Уряду Міністр соціальної політики Павло Розенко.
Представляючи відповідні зміни на засіданні Уряду, Міністр П.Розенко наголосив, що реформування системи надання субсидій – одна з ключових реформ у соціальній сфері.
“За розрахунками експертів, сьогодні налічується близько 2,5-3 млн. бідних сімей, які не можуть самостійно заплатити за житлово-комунальні послуги. Разом з тим, система субсидій зараз охоплює усього лише 1млн. 100 тис. сімей. Інша категорія людей - або не платить, або вимушена економити на товарах першої необхідності, щоб сплачувати рахунки в повному обсязі”, - сказав П.Розенко.
За його словами, така ситуація склалася через недовіру людей до системи субсидій. “Це призводить до того, що лише третина сімей від тих, хто ма ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1101 | Додав: Admin | Дата: 03.03.2015

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2015 року №23 зупинено дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації. Зокрема, з 1 березня 2015 року громадяни Росії не матимуть змоги в’їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років), за якими раніше здійснювався проїзд.
З зазначеного терміну громадянам Російської Федерації для перетину кордону потрібно мати наступні документи:
-паспорт громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації;
-дипломатичний паспорт;
-службовий паспорт;
-паспорт моряка (посвідчення особи моряка) – за наявност ... Читати далі »

Категорія: Правові новини | Переглядів: 1278 | Додав: Admin | Дата: 27.02.2015

Звільнення у зв’язку із втратою довіри: білі плями у законодавстві

-Умови звільнення працівника у разі втрати довіри
-Поради роботодавцям
-Порядок звільнення у зв’язку із втратою довір’я
-Зразок наказу про звільнення працівника
-Положення Проекту Трудового кодексу про звільнення у зв’язку із втратою довіри

В даній статті розглянемо, яким чином трудове законодавство України регулює питання звільнення працівників у зв'язку з втратою довіри. Звільнення у зв'язку з втратою довір'я відноситься до додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу з окремими категоріями працівників за певних умов. Відповідно до пункту 2 статті 41 Кодексу законів про працю  України трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним орган ... Читати далі »

Категорія: Правознавство | Переглядів: 2227 | Додав: Admin | Дата: 22.02.2015

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 82 83 »
Пошук
Меню співзасновника
 
 
Посилання
Новини
Події
Кіно з субтитрами
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Архів записів
АФОРИЗМИ: **Судиться - не богу молиться: поклоном не відбудеш. **На суд витрачають багато коштів. **Суди, суди, та поглядай сюди. **З багатим не судись, а з сильним не борись. **Суд і прямий, та суддя кривий. **Відсутній - завжди винен. **З суддею не спор, а з тюрмою не лайся. **Суддя в суді, що риба в воді. **Суддя - що кравець: як захоче, так і покрає. **У судді і брат в неправді буде винуватим. **Правдивий суддя, що цегляна стіна. **Коли карман сухий, то і суддя глухий. **Суддя, що подарунки бере, перед суддею (на лаві підсудних) буде. **Архирей не бог, а прокурор не правда. **Секретар суда з ділом, як душа з тілом. **В суді правди не шукають. **Перо в суді, що сокира в лісі. **Як в кишені сухо, то і в суді глухо. **Правда твоя, мужичок, але полізай у мішок. **У суд ногою, а в гаманець рукою. **У кого карман повніший, у того й суд правіший. **Набий віз людей, та повези у суд віз грошей, то й прав будеш. **Не йди в суд з одним носом а йди з приносом. З грішми. **Тому довго суд тягнеться, що винуватий нравиться. **Тоді виграю справу, як ляжу на лаву. **Тяганина в судах. **В своїй справі сам не суддя. **Сам собі ніхто не суддя. **Самому судить - не розсудить. **Самосуд - не суд. **Самосуд - сліпий суд. **Як судять громадою, то й невинному дістається. **Хто судиться, той нудиться. **Найгірше в світі, це судиться та лічиться. **Справу вести,- не постіл плести. **Як почнеться тяганина, то не раз упріє Україна. **Суд не яма - стій прямо. **Із суда, що з ставка, сухий не вийдеш. **Хто ходить по судах, то про того йде негарна слава. **На суді, що на воді, не втонеш, то замочишся. **Краще втопиться, чим судиться. **Тяжба - петля, а суд - шибениця. **Хоч і праве діло, а в кишені засвербіло. **Витрати грошей на судові справи. **З суда грошей не носять. **Тяжба - не гроші, а потрава - не хліб. **В копицях -не сіно, а в суді - не гроші. **В лісі -не дуги, а в суді - не гроші. **Суд та діло собака з’їла. **Судді - рибка, а прохачеві - луска. **Поли вріж (поступись своїм) та тікай, а суда не затівай. **Суд завів, став гол, як сокіл. **Не ходи до суду, бо хліба не буде. **Від злодія біда, від суда - нужда. **Дере коза лозу, а вовк козу, а вовка мужик, а мужика пан, а пана юриста, а юристу чортів триста. **Поганий мир, краще всякого суда. **Краще матер'яний мир, чим ремінний суд. **З казною судиться, то краще втопиться. **З казною не судись - своїм поступись. **Хто бореться з морозом, у того завжди вуха померзлі. **Коза з вовком тягалась, та тільки шкура зосталась. **Великий та багатий - рідко винуватий. **Захищається рак клешнею, а багач мошною. **У скотинки - рожки, а у багатого грошики. **У святих отців не знайдеш кінців. **Уміння приховувати свої вчинки. **На старців суда нема. **Голий голого не позива. **З голого, що з мертвого. **На нема і суда нема. **Не треба з тим дружиться, хто любить судиться. **Правди не судять. **Ідучи в суд хваляться обидва, а з суда - один. **До справи два, а по справі - один. **До суда два скачуть, а після суда один скаче, а другий плаче. **Справа - справою, а суд по формі. **Діло - ділом, пиво - пивом, а суд по формі. **Не спіши карати, спіши вислухати. **Суд скорий рідко бува справедливий. **Без розсуду не твори суду. **Краще десять винуватців простить, чим одного невинного наказати. **Винуватого кров - вода, а невинного - біда. **Неправий суд - гірше розбою.**